Cool Edit - nie ma sygnału

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
espen
Cool Edit - nie ma sygnału

Post autor: espen » niedziela 30 kwie 2006, 15:32

Witajcie ! mam problem z coolem i licze na pomoc.Zainstalowałem go i nie potrafie go ustawić.Podłączyłem gitarwe do kompa i CEP nie pokazuje sygnału a w głośnikach słyszę. Karte mam sound blastera.Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ElvisKing

Re: Cool Edit - nie ma sygnału

Post autor: ElvisKing » niedziela 30 kwie 2006, 16:42

Ehhhh......kolegom z forum pewnie sie noz w kieszeni otwiera widzac taki post :) Na wstepie napisze, ze to nie jest najlepszy sposob nagrywnia gitary.Przydal by sie jakis preamp lub chociaz sygnal z wyjscia linowego wzmacniacza.Najlepiej gdysbys rejestrowal gitare dobrym mikrofonem podlaczonym przez dobry mixer ;) chociaz roznie to bywa w warunkach domowych...

Na poczatek Twojej przygody z homerecordingiem radze zakupic maly mixer,najlepiej z zasilaniem phantom,polecam SOUNDCRAFT COMPACT...w ostatecznosci BEHRINGER UB802

A co Twojego problemu:

Musisz w systemowym mixerze ustawic z ktorego wejscia ma byc pobierany sygnal (opcje nagrywani!!!).Tam rowniez mozesz ustawic czulosc.

"Łopatologicznie" :

START -> PROGRAMY -> AKCESORIA -> ROZRYWKA -> REGULACJA GŁOŚNOŚCI -> OPCJE -> WŁASCIOWOSCI -> NAGRYWANIE....

Powodzenia!
UWAGA TEN POST ZOSTAL NAPISANY PO CONAJMNIEJ 2 PIWACH :) !!!

Awatar użytkownika
espen

Re: Cool Edit - nie ma sygnału

Post autor: espen » wtorek 02 maja 2006, 22:11

...Ehhhh......kolegom z forum pewnie sie noz w kieszeni otwiera widzac taki post :) Na wstepie napisze, ze to nie jest najlepszy sposob nagrywnia gitary.Przydal by sie jakis preamp lub chociaz sygnal z wyjscia linowego wzmacniacza.Najlepiej gdysbys rejestrowal gitare dobrym mikrofonem podlaczonym przez dobry mixer ;) chociaz roznie to bywa w warunkach domowych...

Na poczatek Twojej przygody z homerecordingiem radze zakupic maly mixer,najlepiej z zasilaniem phantom,polecam SOUNDCRAFT COMPACT...w ostatecznosci BEHRINGER UB802

A co Twojego problemu:

Musisz w systemowym mixerze ustawic z ktorego wejscia ma byc pobierany sygnal (opcje nagrywani!!!).Tam rowniez mozesz ustawic czulosc.

"Łopatologicznie" :

START -> PROGRAMY -> AKCESORIA -> ROZRYWKA -> REGULACJA GŁOŚNOŚCI -> OPCJE -> WŁASCIOWOSCI -> NAGRYWANIE....

Powodzenia!...

wielkie dzięki za pomoc,jak znam życie to napewno się jeszcze odezwę

ODPOWIEDZ