Głośność w 4Front Piano?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
rysio69
Głośność w 4Front Piano?

Post autor: rysio69 » środa 26 kwie 2006, 11:13

witam,

jestem tu nowy, więc WITAM wszystkich.

zaczynam wgryzać się nieśmiało w cubase i VST,

i trafiłem na taki problem:

chciałem użyć 4Front Piano, ale instrument sam w sobie nie ma żadnych ustawień, a cubase ignoruje ewentualne próby ustalenia głośności dla tego instrumentu suwakiem głośności dla tracku.

zapytałem sie googli i jedyne co znalazłem to że:

4Front Piano is supposed to be sticked as a VSTi, therefore it should have an audio track attached to it.

Use cubase audio slider (not MIDI slider) to adjust volume, little midi commands are implemented.

Generalnie wyobrażam to sobie, ale nadal nie wiem co praktycznie mam zrobić...

Czy mógłby mi ktos z was bieglejszych naświetlic jak to wykonać?

Ryś

interesuję się muzyką od dawna i mam w swojej pracy również zajmować się dźwiekiem itp. i bardzo mnie to cieszy :)

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Re: Głośność w 4Front Piano?

Post autor: matiz » środa 26 kwie 2006, 14:12

4Front Piano is supposed to be sticked as a VSTi, therefore it should have an audio track attached to it.

Use cubase audio slider (not MIDI slider) to adjust volume, little midi commands are implemented.

Czyli scisza sie suwakiem audio a nie MIDI. Byc moze w kubusiu masz ukryte slady VSTi - w mikserze po lewej na dole mala klawiaturka.

rysio69

Re: Głośność w 4Front Piano?

Post autor: rysio69 » środa 26 kwie 2006, 22:21

...4Front Piano is supposed to be sticked as a VSTi, therefore it should have an audio track attached to it.

Czyli scisza sie suwakiem audio a nie MIDI. Byc moze w kubusiu masz ukryte slady VSTi - w mikserze po lewej na dole mala klawiaturka....

a rzeczywiście, wielkie dzięki!

jak się okazało część suwaków schowała mi się poza ekranem monitora i dlatego nie mogłem ich odnaleść :P

pozdrawiam

R
interesuję się muzyką od dawna i mam w swojej pracy również zajmować się dźwiekiem itp. i bardzo mnie to cieszy :)

ODPOWIEDZ