Sample kontrabasu
Hejka! Jakie możecie mi polecić sample kontrabasu? Zależy mi na bardzo dobrej jakości... Wiem, że takie ma Trilogy, a jakieś inne propozycje? Może NI Kontakt 2 ma takie na pokładzie?
Tam sięgaj, gdzie wzrost nie sięga... :-)
Re: Sample kontrabasu
Może NI Kontakt 2 ma takie na pokładzie?...
K2 ma tylko klasyczne artykulacje.
pozdr
pozdr
bębniarz
...Może NI Kontakt 2 ma takie na pokładzie?...
pozdr
...
A czy brzmienie może się równać do Trilogy?
Pozdrówka!
pozdr
...
Pozdrówka!
Tam sięgaj, gdzie wzrost nie sięga... :-)
Sample kontrabasu są w większości bibliotek brzmieniowych związanych z gitarami, basami lub takich w stylu 'all in one' (np. East West Colossus), ale jeszcze nie spotkałem sampli które by mi odpowiadały. Albo dziwacznie brzmiały (jakaś płytka do akai) albo miały tylko 2 warstwy (co przy bardzo charakterystycznych 'brudach' dźwięku uniemożliwia praktycznie szybkie powtórzenie tej samej próbki). Posłuchaj sobie dem na stronach producentów sampli, może któryś pakiet będzie Ci odpowiadał. Ja niestety nic nie mogę z czystym sumieniem polecić
PS. Piszę o kontrabasie szarpanym (jak w jazzie) - rozumiem, że o taki Ci chodzi, nie o grany smyczkiem
PS. Piszę o kontrabasie szarpanym (jak w jazzie) - rozumiem, że o taki Ci chodzi, nie o grany smyczkiem
www.myspace.com/pchelki
-
Moim zdaniem brzmienia z Trilogy sa najlepszymi jakie zdarzylo mi sie slyszec jesli chodzi o akustyczny bass.Colossus ma zupelnie przyzwoite barwy ale jednak nie sa porownywalne z Trilogy.Przede wszystkim chodzi o artykulacje i w tym momencie true staccato z Trilogy naprawde duzo daje,wymaga tylko troche czasu zeby sie przyzwyczaic jak to kontrolowac,ale efekt wydaje mi sie bardzo przyzwoity.
pozdr
...
Pozdrówka!...
No nie, to są klasyczne, orkiestrowe kontrabasy
(głównie smyczkiem).
pozdr
pozdr
...
Pozdrówka!...
No nie, to są klasyczne, orkiestrowe kontrabasy

pozdr
bębniarz