Witam !!
Czy ktoś z szanownych grupowiczów orientuje się w jaki sposób przekonwertować ścieżki midi w Sonarze do audio . Sonar korzysta z wewnętrznego syntezatora karty Maxi Studio Isis która jest w moim komputerze (drugiej karty nie posiadam). W pomocy Sonara jest to wprawdzie opisane , ale nie potrafię sobie z tym poradzić . Wiem że można ścieżkami mdi sterować moduł brzmieniowy np. . Sound Canvas który jest w Sonarze i w ten sposób dokonać zgrania do audio , ale nie oto mi chodzi . Za wszelką pomoc bardzo dziękuję .
Sonar - konwersja MIDI do Audio
Re: Sonar - konwersja MIDI do Audio
Sonar korzysta z wewnętrznego syntezatora karty Maxi Studio Isis która jest w moim komputerze
skoro tak ,to niestety, trzeba zgrywać w czasie rzeczywistym :( . solo track midi który chce pan nagrać, uzbroić ścieżkę audio na którą ma być nagrane, ustawić odpowiednie wejścia (nie wiem jakie bo nie znam tej karty) i nagrywać
skoro tak ,to niestety, trzeba zgrywać w czasie rzeczywistym :( . solo track midi który chce pan nagrać, uzbroić ścieżkę audio na którą ma być nagrane, ustawić odpowiednie wejścia (nie wiem jakie bo nie znam tej karty) i nagrywać
... Sonar korzysta z wewnętrznego syntezatora karty Maxi Studio Isis która jest w moim komputerze
skoro tak ,to niestety, trzeba zgrywać w czasie rzeczywistym :( . solo track midi który chce pan nagrać, uzbroić ścieżkę audio na którą ma być nagrane, ustawić odpowiednie wejścia (nie wiem jakie bo nie znam tej karty) i nagrywać...
Problem w tym że uzbrajając ścieżkę audio w celu zgrania Midi w czasie rzeczywistym Sonar nie widzi na wejściu ścieżki audio wyjścia z syntezatora karty ( nie mogę wysłać sygnału z syntezatora na wejście ) . Czyżby jedynym sposobem było zastosowanie zewnętrznego urządzenia do zgrania ? To chyba niemożliwe !
Pozdrawiam !
skoro tak ,to niestety, trzeba zgrywać w czasie rzeczywistym :( . solo track midi który chce pan nagrać, uzbroić ścieżkę audio na którą ma być nagrane, ustawić odpowiednie wejścia (nie wiem jakie bo nie znam tej karty) i nagrywać...
Problem w tym że uzbrajając ścieżkę audio w celu zgrania Midi w czasie rzeczywistym Sonar nie widzi na wejściu ścieżki audio wyjścia z syntezatora karty ( nie mogę wysłać sygnału z syntezatora na wejście ) . Czyżby jedynym sposobem było zastosowanie zewnętrznego urządzenia do zgrania ? To chyba niemożliwe !
Pozdrawiam !
- wojtas1022
Pozostaje LIVE SYNTH PRO w SYNTH RACKU Sonara i zciągnąć SOUND FONT 2.0 i ja tak konwetuje
[addsig]
[addsig]
hobby gra na gitarze, akordeon, wykorzystywanie komputera w muzyce
i po co jakas kombinacja z soundfontami gdy pewnie guillemot ma lepszy sound?
najprosciej - sygnal z wyjscia karty podac na wejscie i to wejscie wybrac w sonarze jako input
kontrolnie zmutowac slad na ktory nagrywamy(badz wylczac wszystkie monitoringi tego sygnalu by sprzezenia nie bylo)
najprosciej - sygnal z wyjscia karty podac na wejscie i to wejscie wybrac w sonarze jako input
kontrolnie zmutowac slad na ktory nagrywamy(badz wylczac wszystkie monitoringi tego sygnalu by sprzezenia nie bylo)