Plug-in Chainer w Sound Forge
Brak opcji save as DirectX - kiedys temat poruszany i zostawiony bez odpowiedzi. To samo jeżeli chodzi o archwizacje łancuchów. Posiadam SF 6.0 w którym jest folder o wdzięcznej nazwie FX Packages (w wersjach późniejszych ponoć go nie ma), jednak po przekopiowaniu jego zawartości na drugi system program tych wpisów nie widzi. Jak sobie radzicie?
Re: Plug-in Chainer w Sound Forge
...Brak opcji save as DirectX - kiedys temat poruszany i zostawiony bez odpowiedzi. To samo jeżeli chodzi o archwizacje łancuchów.
Najnowsze wersje SF mają te opcje o ile dobrze zrozumiałem o co chodzi.
Już od 7.x można swobodnie archiwizować łańcuchy.
PS. Nie za bardzo wiem co masz na myśli pod "Save as DirectX".
... jednak po przekopiowaniu jego zawartości na drugi system program tych wpisów nie widzi...
Wtyczki DX w odróżnieniu od VST muszą być zainstalowane i zarejestrowane w systemie.
Ewentualnie możesz zrobić tak:
Skopiuj plik regsvr32.exe do katalogu z wtyczkami DX i uruchom ręcznie procedurę rejestracyjną dla każdej wtyczki z wiersza poleceń np.
regsvr32.exe
Nie w każdym przypadku to zadziała !
Najnowsze wersje SF mają te opcje o ile dobrze zrozumiałem o co chodzi.
PS. Nie za bardzo wiem co masz na myśli pod "Save as DirectX".
... jednak po przekopiowaniu jego zawartości na drugi system program tych wpisów nie widzi...
Wtyczki DX w odróżnieniu od VST muszą być zainstalowane i zarejestrowane w systemie.
Ewentualnie możesz zrobić tak:
Skopiuj plik regsvr32.exe do katalogu z wtyczkami DX i uruchom ręcznie procedurę rejestracyjną dla każdej wtyczki z wiersza poleceń np.
regsvr32.exe
Nie w każdym przypadku to zadziała !
Miało być:
regsvr32.exe [nazwa pliku wtyczki]
regsvr32.exe [nazwa pliku wtyczki]
(...)Najnowsze wersje SF mają te opcje o ile dobrze zrozumiałem o co chodzi.
-- w jaki sposób? Jestem u znajomego i mam przed soba ekran SF 8.0 i wciąz nie widzę opcji typu save as Plug-in Chainer. ( W helpie nic nie ma) Mógłbys Wlodku wziąć łopate i mi to wytłumaczyć?
(...)PS. Nie za bardzo wiem co masz na myśli pod "Save as DirectX".
-- miałem na mysli zapis presetów "na zaś". Jak save as vst bank w tej wersji Forge'a co teraz patrzę.
-- w jaki sposób? Jestem u znajomego i mam przed soba ekran SF 8.0 i wciąz nie widzę opcji typu save as Plug-in Chainer. ( W helpie nic nie ma) Mógłbys Wlodku wziąć łopate i mi to wytłumaczyć?
(...)PS. Nie za bardzo wiem co masz na myśli pod "Save as DirectX".
-- miałem na mysli zapis presetów "na zaś". Jak save as vst bank w tej wersji Forge'a co teraz patrzę.