Live - znaczniki warp
witam !
jak ustawiac znaczniki warp dla utworow ?
chodzi mi o to w ktorym miejscu je dokladnie przeciagnac zeby wszystko sie precyzyjnie zgrywalo ze soba.
lekko przed kikiem czy tez moze rowno z nim ?
jest na to jakas zasada ? czy dla kazdego utworu indywidualnie ?
prosze o porady
chodzi mi o to w ktorym miejscu je dokladnie przeciagnac zeby wszystko sie precyzyjnie zgrywalo ze soba.
prosze o porady
Re: Live - znaczniki warp
Jeeejka...
Żeby było równo, to musi być równo tak, żeby nie mogło być równiej
Żeby było równo, to musi być równo tak, żeby nie mogło być równiej
www.myspace.com/pchelki
...Jeeejka...
Żeby było równo, to musi być równo tak, żeby nie mogło być równiej...
heh no dobra zgadzam sie tylko co rozumiesz przez slowo "rowno" ?
chodzi mi o to do ktorego dokladnie momentu trzeba przyciagnac ?
kumasz richtig ?
Żeby było równo, to musi być równo tak, żeby nie mogło być równiej...
heh no dobra zgadzam sie tylko co rozumiesz przez slowo "rowno" ?
chodzi mi o to do ktorego dokladnie momentu trzeba przyciagnac ?
kumasz richtig ?
Kumam, a jakże. Za to Ty nie kumasz trochę.
Jak masz stopę na "raz", to to powinno być "raz" i tyle. Rozumiem, że nie tworzysz jazzu lub innej muzyki, gdzie niekoniecznie wszystko musi być łatwo wytłumaczalne, a jakieś cuś typu umcy-umcy. Otóż w takiej muzyce wszystko jest IDEALNIE równo i z żadnym dziwnym ustawianiem znaczników nie trzeba kombinować
Jak masz stopę na "raz", to to powinno być "raz" i tyle. Rozumiem, że nie tworzysz jazzu lub innej muzyki, gdzie niekoniecznie wszystko musi być łatwo wytłumaczalne, a jakieś cuś typu umcy-umcy. Otóż w takiej muzyce wszystko jest IDEALNIE równo i z żadnym dziwnym ustawianiem znaczników nie trzeba kombinować
www.myspace.com/pchelki
no jemu tylko chyba chodzilo o o dpowiedz : zaraz przed pierwszym bitem
Nyarlathotep - głos i język wszystkich bogów zewnętrznych. Jego jedynym panem jest Azatoth - wielki i bezmyślny bóg... pełzający chaos nuklearny
...witam !
prosze o porady...
Po prostu włącz sobie metronom przy ustawianiu znaczników
prosze o porady...
Po prostu włącz sobie metronom przy ustawianiu znaczników
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
bruce_lee metronom nic nie daje bo gra on do predkosci projektu a nie tego co ustawiam :/
juz sam nie wiem jak to ustawiac :(((((
probuje na rozne sposoby i nic :(((
czy na prawde trzeba ustawiac wszystkie znaczniki od poczatku do konca utowru ? nie ma jakiegos innego prostrzego sposobu ?
czy na prawde trzeba ustawiac wszystkie znaczniki od poczatku do konca utowru ? nie ma jakiegos innego prostrzego sposobu ?
...Kumam, a jakże. Za to Ty nie kumasz trochę.
Jak masz stopę na "raz", to to powinno być "raz" i tyle. Rozumiem, że nie tworzysz jazzu lub innej muzyki, gdzie niekoniecznie wszystko musi być łatwo wytłumaczalne, a jakieś cuś typu umcy-umcy. Otóż w takiej muzyce wszystko jest IDEALNIE równo i z żadnym dziwnym ustawianiem znaczników nie trzeba kombinować...
i tu sie mylisz rychtig !
wiesz kto to gabriel & dresden ? lub perry oneil ? jezeli tak to wez jakies dowolne ich kawalki i sprobuj je zgrac bez ustawiania znacznikow !
jezeli ci sie to uda to przyjade do ciebie gdziekolwiek mieszkasz i sie uklonie przed toba :)
Jak masz stopę na "raz", to to powinno być "raz" i tyle. Rozumiem, że nie tworzysz jazzu lub innej muzyki, gdzie niekoniecznie wszystko musi być łatwo wytłumaczalne, a jakieś cuś typu umcy-umcy. Otóż w takiej muzyce wszystko jest IDEALNIE równo i z żadnym dziwnym ustawianiem znaczników nie trzeba kombinować...
i tu sie mylisz rychtig !
wiesz kto to gabriel & dresden ? lub perry oneil ? jezeli tak to wez jakies dowolne ich kawalki i sprobuj je zgrac bez ustawiania znacznikow !
jezeli ci sie to uda to przyjade do ciebie gdziekolwiek mieszkasz i sie uklonie przed toba :)
...bruce_lee metronom nic nie daje bo gra on do predkosci projektu a nie tego co ustawiam :/
czy na prawde trzeba ustawiac wszystkie znaczniki od poczatku do konca utowru ? nie ma jakiegos innego prostrzego sposobu ?...
trochę pomyślunku - przy prawdiłowym wstawieniu warp markerów utwór powinien idelnie iść z klikiem (po to właśnie to wszystko ustawiasz żeby zsynchornizować utwory do tempa) - jeśli ustawiasz markery i coś Ci się rozjeżdża tzn. że źle to robisz / nie w tym miejscu wstawiasz. klik metronomu powinien pokrywać Ci się za każdym razem z uderzeniem na ćwierćnutę (w utworach elektronicznych najczęściej jest to stopa lub webel, w wielu innych gatunkach zresztą też).
ja tym sposobem ustawiłem wszystkie markery nawet do utworów w których jest całkiem sporo fluktuacji tempa - w utworach gitarowych zmiana między zwrotką i refrenem może nawet dochodzić do 5 bmp (np. Gang of Four). inna sprawa że zabijasz przez to niuanse, ale kto by na to zwracał uwagę na secie dj-skim ;)
czy na prawde trzeba ustawiac wszystkie znaczniki od poczatku do konca utowru ? nie ma jakiegos innego prostrzego sposobu ?...
trochę pomyślunku - przy prawdiłowym wstawieniu warp markerów utwór powinien idelnie iść z klikiem (po to właśnie to wszystko ustawiasz żeby zsynchornizować utwory do tempa) - jeśli ustawiasz markery i coś Ci się rozjeżdża tzn. że źle to robisz / nie w tym miejscu wstawiasz. klik metronomu powinien pokrywać Ci się za każdym razem z uderzeniem na ćwierćnutę (w utworach elektronicznych najczęściej jest to stopa lub webel, w wielu innych gatunkach zresztą też).
ja tym sposobem ustawiłem wszystkie markery nawet do utworów w których jest całkiem sporo fluktuacji tempa - w utworach gitarowych zmiana między zwrotką i refrenem może nawet dochodzić do 5 bmp (np. Gang of Four). inna sprawa że zabijasz przez to niuanse, ale kto by na to zwracał uwagę na secie dj-skim ;)
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
......bruce_lee metronom nic nie daje bo gra on do predkosci projektu a nie tego co ustawiam :/
ja tym sposobem ustawiłem wszystkie markery nawet do utworów w których jest całkiem sporo fluktuacji tempa - w utworach gitarowych zmiana między zwrotką i refrenem może nawet dochodzić do 5 bmp (np. Gang of Four). inna sprawa że zabijasz przez to niuanse, ale kto by na to zwracał uwagę na secie dj-skim ;)...
no tu mówimy o warpingu, nie takie to proste -> potrzebna wprawa.
1. pomijasz intro, jezeli takie jest
2. idziesz do pierwszego bitu, zoom-ujesz i precyzyjnie wstawiasz 1 warp marker.
2. przesuwasz sie na 9 bit, patrzysz czy markery ida z bitem, nie ida? przesuwasz siatke tak, zeby nie wstawiac zielonego markera, ma byc szary.
2 idziesz na bit 29 zalozmy -> patrz punkt 2
3. idziesz na ostatni bit w utworze -> patrz punkt 2
4. wszelkie przejscia bez bitu markujesz warp markerem (zielonym)
mozesz tez pociac kawalek na czesci (intro, itd) - masz wieksza kontrole
[addsig]
ja tym sposobem ustawiłem wszystkie markery nawet do utworów w których jest całkiem sporo fluktuacji tempa - w utworach gitarowych zmiana między zwrotką i refrenem może nawet dochodzić do 5 bmp (np. Gang of Four). inna sprawa że zabijasz przez to niuanse, ale kto by na to zwracał uwagę na secie dj-skim ;)...
no tu mówimy o warpingu, nie takie to proste -> potrzebna wprawa.
1. pomijasz intro, jezeli takie jest
2. idziesz do pierwszego bitu, zoom-ujesz i precyzyjnie wstawiasz 1 warp marker.
2. przesuwasz sie na 9 bit, patrzysz czy markery ida z bitem, nie ida? przesuwasz siatke tak, zeby nie wstawiac zielonego markera, ma byc szary.
2 idziesz na bit 29 zalozmy -> patrz punkt 2
3. idziesz na ostatni bit w utworze -> patrz punkt 2
4. wszelkie przejscia bez bitu markujesz warp markerem (zielonym)
mozesz tez pociac kawalek na czesci (intro, itd) - masz wieksza kontrole
[addsig]
[url=http://www.liveuser.pl/]Ableton Live Users Group Polska[/url]