Yellow Tools Culture

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
elvira
Yellow Tools Culture

Post autor: elvira » sobota 14 sty 2006, 13:38

Witam.

Mam z tym problem. Wedle instrukcji wszystkie zostalo wykonane jak trzeba. W glównym katalogo VST jest dll od vst. Po właczoniu cubasesx 3, wtyczka ta kaze podac lokalizacje, culture data, tak tez zrobiłem. W Culture Data znajdują się, tak jak trzeba nastepujace katalogi:

Culture DVD 1

Culture DVD 2 tego jeszcze nie mam..

Layers

Multis

Oczywiscie wszystko przegrane prawidlowo. DVD2 nie mam:/ ale wybralem takie probki ktore sa w dvd1.

Po zaladowaniu wtyczki i i probie wyboru multi... widac jak pasek postepu ładnie wgrywa zbiór sampli.

W przypadku kiedy próbuję odegrac muszka/klawiszami midi, jakas z próbke, pojawia sie dzwiek "zawieszonej probki" taki jaki jest przy np: zawieszonym kompie.

W czym problem?.

Dzieki.

elvira

Re: Yellow Tools Culture

Post autor: elvira » sobota 14 sty 2006, 15:00

...Witam.

Mam z tym problem. Wedle instrukcji wszystkie zostalo wykonane jak trzeba. W glównym katalogo VST jest dll od vst. Po właczoniu cubasesx 3, wtyczka ta kaze podac lokalizacje, culture data, tak tez zrobiłem. W Culture Data znajdują się, tak jak trzeba nastepujace katalogi:

Culture DVD 1

Culture DVD 2 tego jeszcze nie mam..

Layers

Multis

Oczywiscie wszystko przegrane prawidlowo. DVD2 nie mam:/ ale wybralem takie probki ktore sa w dvd1.

Po zaladowaniu wtyczki i i probie wyboru multi... widac jak pasek postepu ładnie wgrywa zbiór sampli.

W przypadku kiedy próbuję odegrac muszka/klawiszami midi, jakas z próbke, pojawia sie dzwiek "zawieszonej probki" taki jaki jest przy np: zawieszonym kompie.

W czym problem?.

Dzieki. ...

Okey problem rozwiazalem, trzeba bylo w plugin information odznaczyc "R". Przy culture. Ale dlaczego ?.

richtig

Post autor: richtig » środa 03 maja 2006, 14:18

Sorry, że odgrzebuję stary temat ale mam podobny problem. Mam Culture Tryout (demo, było kiedyś na płytce EiS) i po załadowaniu sampli pojawia się ciągły dźwięk. Jak sobie z tym poradzić? Nie wiem o co chodzi z powyższym 'plugin information'
www.myspace.com/pchelki

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » czwartek 04 maja 2006, 00:19

...Sorry, że odgrzebuję stary temat ale mam podobny problem. Mam Culture Tryout (demo, było kiedyś na płytce EiS) i po załadowaniu sampli pojawia się ciągły dźwięk. Jak sobie z tym poradzić? Nie wiem o co chodzi z powyższym 'plugin information'...

W Cubase jest okno "plugin information" i tam sobie trzeba znaleźć Culture i próbować ze wspomnianym "R".

pozdr
bębniarz

richtig

Post autor: richtig » czwartek 04 maja 2006, 11:23

A nie w Kubusiu (konkretnie w Abletonie) da się jakoś z tym instrumentem poradzić?

A może któryś ze starszych darmowych hostów poprawnie współpracuje z wyżej wymienioną wtyczką? Sam sprawdzę, ale jak ktoś ją uruchomił gdzieś indziej niż w Cubasie to prosiłbym o radę.

Pozdrawiam
www.myspace.com/pchelki

ODPOWIEDZ