Alternatywa dla ACID Pro 4.0

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Gerry
Alternatywa dla ACID Pro 4.0

Post autor: Gerry » środa 07 gru 2005, 20:14

Czy znacie jakiś program podobny i prosty w obsłudze jak ACID? Czesto zależy mi na szybkim zlozeniu jakiegos projektu i acid byl OK. Jednak ma on jedną wade, mianowicie nie obsługuje VST. Zleży mi też na tym aby taki programik miał coś takiego jak w acid "bitmapper wizard", tzn funkcja obliczania tempa w importowanym pliku audio i dzielenia go na takty lub równe cześci (tzw "regiony")
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
bruce_lee
Kontakt:

Re: Alternatywa dla ACID Pro 4.0

Post autor: bruce_lee » środa 07 gru 2005, 20:21

...Czy znacie jakiś program podobny i prosty w obsłudze jak ACID? Czesto zależy mi na szybkim zlozeniu jakiegos projektu i acid byl OK. Jednak ma on jedną wade, mianowicie nie obsługuje VST. Zleży mi też na tym aby taki programik miał coś takiego jak w acid "bitmapper wizard", tzn funkcja obliczania tempa w importowanym pliku audio i dzielenia go na takty lub równe cześci (tzw "regiony")...

Ableton Live i funkcja warp
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » środa 07 gru 2005, 20:31

...Czy znacie jakiś program podobny i prosty w obsłudze jak ACID? Czesto zależy mi na szybkim zlozeniu jakiegos projektu i acid byl OK. Jednak ma on jedną wade, mianowicie nie obsługuje VST. Zleży mi też na tym aby taki programik miał coś takiego jak w acid "bitmapper wizard", tzn funkcja obliczania tempa w importowanym pliku audio i dzielenia go na takty lub równe cześci (tzw "regiony")...

ACID obsługuje VST! Nie wypisuj takich głupot. Zarówno VSTi jak i VST.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » środa 07 gru 2005, 20:42

ACID obsługuje VST! Nie wypisuj takich głupot. Zarówno VSTi jak i VST....

Wersja 4.0 też?
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » środa 07 gru 2005, 20:52

...ACID obsługuje VST! Nie wypisuj takich głupot. Zarówno VSTi jak i VST....

Wersja 4.0 też?...

4.0 obsługuje na 100% VSTi, co do pluginów nie jestem pewien, gdyż aktualnie nie jestem w stanie tego sprawdzić.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » środa 07 gru 2005, 21:08

4.0 obsługuje na 100% VSTi, co do pluginów nie jestem pewien, gdyż aktualnie nie jestem w stanie tego sprawdzić....

No wlasnie pluginów vst nie obsługuje. A wersja 5.0 obsługuje??

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » środa 07 gru 2005, 23:07

...4.0 obsługuje na 100% VSTi, co do pluginów nie jestem pewien, gdyż aktualnie nie jestem w stanie tego sprawdzić....

No wlasnie pluginów vst nie obsługuje. A wersja 5.0 obsługuje??...

OK, wiem juz, ze 5.0 obsługuje VST. A czy w adobe audition jest takie narzędzie jak w ACID "bitmapper wizard"?

Awatar użytkownika
wasyl25

Post autor: wasyl25 » czwartek 08 gru 2005, 14:28

ej ludzie przeciez on obsługuje pluginy, nauczcie sie tylko ich uzywac bo z tym to troche ciezko, ja sam długo nie wiedzialem jak mam to robic. tam jest taka opcja jak sie kliknie na trak prawym klawiszem myszy obok wstawiania panoramy i volume.

przynajmniej u mnie dziala
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » czwartek 08 gru 2005, 16:01

...ej ludzie przeciez on obsługuje pluginy, nauczcie sie tylko ich uzywac bo z tym to troche ciezko, ja sam długo nie wiedzialem jak mam to robic. tam jest taka opcja jak sie kliknie na trak prawym klawiszem myszy obok wstawiania panoramy i volume.

przynajmniej u mnie dziala...

ACID 4.0 obsługuje pluginy DX, ale nie obsługuje VST (VSTi owszem). A tak a propo to bardzo łatwo znaleźć tam ustawienia wtyczek , więc chyba mało spostrzegawczy jesteś (byłeś)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
wasyl25

Post autor: wasyl25 » czwartek 08 gru 2005, 16:16

ACID 4.0 obsługuje pluginy DX, ale nie obsługuje VST (VSTi owszem). A tak a propo to bardzo łatwo znaleźć tam ustawienia wtyczek , więc chyba mało spostrzegawczy jesteś (byłeś) ...

nie wiem mozliwe ale jak ja instalowalem pluginy vst to pojawily mi sie we równiez w aicidzie, moze cos przekrecilem ale wydaje mi sie ze tak jest, jeszcze to sprawdze i jak cos to napisze
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.

ODPOWIEDZ