Sciszenie sticka w loopie perkusyjnym
Wniosek drugi (moj prywatny) - absolutnie nie da sie restorować materialu presetami, kazdy stuck, stick czy click wymagaja indywidualnego podejscia :)
Re: Sciszenie sticka w loopie perkusyjnym
...Szykujesz kolekcje sampli? :)
Może ... kiedyś ...
W sumie problemem jest tylko dopaść dobre źródło dźwięków. I właściwie w takim przypadku to lepiej ostrożnie podchodzić z restaurowaniem takich sampli aby ich zbytnio nie obłupić z tego "czegoś" co akurat nadaje im brzmienie :)
Z roku na rok postęp idzie do przodu i w dziedzienie restaurowania dźwięku coś się zmienia, więc trzeba co nieco uaktualniać informacje :)
Miałem na myśli zastosowanie w sytuacjach gdzie instrument klawiszowy ma tendencję do zbytniego "eksponowania swoich przetworników"
No Waves-y ho ho się nieźle cenią :)
Ale po ostatnich peturbacjach z waves demo i iLok-iem
nie wiem czy chce mi się to testować :) Już chyba gorzej skomplikować ten proces się nie da 
Może ... kiedyś ...
W sumie problemem jest tylko dopaść dobre źródło dźwięków. I właściwie w takim przypadku to lepiej ostrożnie podchodzić z restaurowaniem takich sampli aby ich zbytnio nie obłupić z tego "czegoś" co akurat nadaje im brzmienie :)
Z roku na rok postęp idzie do przodu i w dziedzienie restaurowania dźwięku coś się zmienia, więc trzeba co nieco uaktualniać informacje :)
Miałem na myśli zastosowanie w sytuacjach gdzie instrument klawiszowy ma tendencję do zbytniego "eksponowania swoich przetworników"

No Waves-y ho ho się nieźle cenią :)
Ale po ostatnich peturbacjach z waves demo i iLok-iem

Re: Sciszenie sticka w loopie perkusyjnym
...Wniosek drugi (moj prywatny) - absolutnie nie da sie restorować materialu presetami,
o to chyba oczywiste i to nie tylko w kwestii presetow w narzedziach odszumiajacych i temu podobnych ;)
o to chyba oczywiste i to nie tylko w kwestii presetow w narzedziach odszumiajacych i temu podobnych ;)
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!