Sciszenie sticka w loopie perkusyjnym

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
grembo
Re: Sciszenie sticka w loopie perkusyjnym

Post autor: grembo » środa 09 kwie 2008, 12:00

Wniosek drugi (moj prywatny) - absolutnie nie da sie restorować materialu presetami, kazdy stuck, stick czy click wymagaja indywidualnego podejscia :)

WG

Post autor: WG » środa 09 kwie 2008, 12:03

...Szykujesz kolekcje sampli? :)
Może ... kiedyś ...
W sumie problemem jest tylko dopaść dobre źródło dźwięków. I właściwie w takim przypadku to lepiej ostrożnie podchodzić z restaurowaniem takich sampli aby ich zbytnio nie obłupić z tego "czegoś" co akurat nadaje im brzmienie :)

Z roku na rok postęp idzie do przodu i w dziedzienie restaurowania dźwięku coś się zmienia, więc trzeba co nieco uaktualniać informacje :)
Miałem na myśli zastosowanie w sytuacjach gdzie instrument klawiszowy ma tendencję do zbytniego "eksponowania swoich przetworników"

No Waves-y ho ho się nieźle cenią :)
Ale po ostatnich peturbacjach z waves demo i iLok-iem nie wiem czy chce mi się to testować :) Już chyba gorzej skomplikować ten proces się nie da

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » piątek 11 kwie 2008, 13:14

...Wniosek drugi (moj prywatny) - absolutnie nie da sie restorować materialu presetami,

o to chyba oczywiste i to nie tylko w kwestii presetow w narzedziach odszumiajacych i temu podobnych ;)
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

ODPOWIEDZ