Cubase SL 3.1 i SX 2.0 kompatybilność sesji

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Pewu
Re: Cubase SL 3.1 i SX 2.0 kompatybilność sesji

Post autor: Pewu » czwartek 15 wrz 2005, 22:21

....Czy chcesz przez to powiedzieć, że życzenia użytkowników Cubase wobec Steinberga nie mają sensu?...

Mają, na forum Cubase. Na tym jest to tylko stek pobożnych, nikomu niepotrzebnych życzeń i frustracji.

...Że spowoduje to "zapluskwienie" Cubase?...

Czy ja gdzieś coś podobnego napisałem?

...To użytkownicy powinni kształtować produkt. Takie są dziś obowiązujące standardy i strategie marketingowe. I inaczej nie będzie. Swoje potrzeby trzeba tylko głośno artykułować...

OK, ale tutaj ?! Jeszcze raz spytam grzecznie: po co?

...A przy okazji, używam w różnych miejscach dwóch różnych wersji Corela. Dogadują się świetnie pomiędzy sobą, jak również pomiędzy innymi programami. Nie widzę żadnych objawów "zapluskwienia kodów"....

A czy ja pisałem, że wersje Corela nie dogadują sie między sobą?
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » czwartek 15 wrz 2005, 23:41

Czy to jest forum Steinberga??

Co za kretynskie pytanie.. Jak i jeszcze pare innych o podobnej tresci.. A czy to jest forum 1200 innych firm? Mimo wszystko ludzie tu dyskutuja o sprzecie i programach roznych firm.. Mr pewu daruj Pan sobie

Po co dyskutowac tutaj o tym? Po to by ustaliwszy z grubsza liste zainteresowanych problemem oraz liste poparcia sprokurowac watek i sie pod nim podpisac na forum sztajnberga

[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » piątek 16 wrz 2005, 07:30

...Po to by ustaliwszy z grubsza liste zainteresowanych problemem oraz liste poparcia sprokurowac watek i sie pod nim podpisac na forum sztajnberga ...

Mega ROTFL

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » piątek 16 wrz 2005, 10:29

Mega ROTFL ...

Jestes przekonany?
[addsig]

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » piątek 16 wrz 2005, 14:59

Wymiennosc plikow to jest cos co ProTools posiada dopracowane perfekcyjnie (z tego co slyszalem, nie sprawdzalem osobisicie) - i miedzy innymi dzieki takim szczegolom jest tak cenione i jego przewaga sie utrzymuje.

No jednak nie do końca tak jest.. Przygotowaną przeze mnie sesję ProToolsa pewien producent miksował w tzw. światowym studio. Otrzymałem telefon, ze tracki stereofoniczne są ..mono(to samo na obu śladach)

Otwieram czym prędzej sesję i u mnie jest ok, zresztą zawsze wszystko dokładnie sprawdzam przed wysłaniem. Telefon dzwoni co chwila, zaczyna byc gorąco. Skończyło się na wysyłaniu zrzutów ekranowych z powiększonymi trackami, gdzie widać było wyraźnie że są stereofoniczne

Okazało się potem, że w tamtym studio mieli ProToolsa 5 i nie potrafił on poprawnie otworzyć sesji z wersji 6, której ja używam. A sesja zawierała wyłącznie ślady audio - żadnych wtyczek, automatyki itp.. Tyle o nagrywarce zwanej ProTools.

pozdr
bębniarz

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » piątek 16 wrz 2005, 19:37

Okazało się potem, że w tamtym studio mieli ProToolsa 5 i nie potrafił on poprawnie otworzyć sesji z wersji 6, której ja używam. A sesja zawierała wyłącznie ślady audio - żadnych wtyczek, automatyki itp.. Tyle o nagrywarce zwanej ProTools.

Jak rozumiem, najlepiej, zeby inzynierowie z Digidesign wiedzieli odpowiednio wczesniej, jakie funkcje zaimplementuja we wszystkich przyszlych wersjach oprogramowania i od razu wlaczyli je do formatu zapisu sesji - uzytkownikom byloby znacznie latwiej

Pro-Tools ma opcje "save a copy" z mozliwoscia cofania sie w wersjach "uprzedzajaca", co bedzie wyrzucone lub nieczynne. Ty oczywiscie o tym wiesz, ale nie uzywasz, bo po co - niech sie "oni" martwia

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » piątek 16 wrz 2005, 20:30

Jak rozumiem, najlepiej, zeby inzynierowie z Digidesign wiedzieli odpowiednio wczesniej, jakie funkcje zaimplementuja we wszystkich przyszlych wersjach oprogramowania i od razu wlaczyli je do formatu zapisu sesji - uzytkownikom byloby znacznie latwiej

I mysle, ze tym podsumowaniem nalezy skonczyc ten watek, zanim poleca kolejne epitety...

Hubi

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » piątek 16 wrz 2005, 21:49

...Jestes przekonany? ...

Nawet więcej, jestem pewny

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » piątek 16 wrz 2005, 21:57

Pro-Tools ma opcje "save a copy" z mozliwoscia cofania sie w wersjach "uprzedzajaca", co bedzie wyrzucone lub nieczynne. Ty oczywiscie o tym wiesz, ale nie uzywasz, bo po co - niech sie "oni" martwia ...

Spoko . PT używam raz na pół roku i za każdym razem muszę zajrzeć do help'a żeby sobie przypomnieć jak się w tym tempo ustawia Poza tym nie miałem wcześniej do czynienia z zapotrzebowaniem na sesję dla niższej wersji. Faktycznie zapisujel do wcześniejszych. Czytałem przecież o tym w instrukcji, kiedyś.. potem zapomniałem

pozdr
bębniarz

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » sobota 17 wrz 2005, 10:00

Nawet więcej, jestem pewny ...

Ciesze sie..
[addsig]

ODPOWIEDZ