Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
Pan_Jabu
Re: Windows 7 - ktoś testował?
autor: Pan_Jabu » czwartek 23 lip 2009, 23:35
...
Mam oryginalnego XP'ka Pro w wersji OEM na jedno stanowisko. Nie chciałbym kupować osobnego Win7, kiedy byłaby mozliwosc skorzystania uaktualnienia za mniejsze pieniadze. Jest taka mozliwosc? ...
Nie.
Z XP nie będzie możliwości upgrade do 7....
Chwilunia, bo chyba wprowadzam w błąd 
Upgrade z XP do 7 będzie "unsupported" z czego jeszcze nie wynika, że będzie niemożliwy. Być może będzie wykonalny, a tylko niesupportowany przez Microsoft.
-
szkudlik
autor: szkudlik » piątek 24 lip 2009, 08:14
Chwilunia, bo chyba wprowadzam w błąd
Upgrade z XP do 7 będzie "unsupported" z czego jeszcze nie wynika, że będzie niemożliwy. Być może będzie wykonalny, a tylko niesupportowany przez Microsoft.
...
To znaczy po prostu że będzie trza zainstalować go na "czystym" systemie, kasując uprzednio XP i formatując partycję. Czyli nic nowego - nigdy w życiu nie korzystałem z instalacji sytemu na systemie bo to jest proszenie się o kłopoty
Nie mówi to natomiast nic a nic o polityce cenowej
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
-
Pan_Jabu
autor: Pan_Jabu » piątek 24 lip 2009, 09:29
To znaczy po prostu że będzie trza zainstalować go na "czystym" systemie, kasując uprzednio XP i formatując partycję. Czyli nic nowego - nigdy w życiu nie korzystałem z instalacji sytemu na systemie bo to jest proszenie się o kłopoty
Tak, to właśnie o to chodzi.
Ja też nigdy tak nie instalowałem, nie zmienia to jednak faktu, że taką metodę instalacji się stosuje (przede wszystkim w firmach) i generalnie w przypadkach supportowanych ona raczej działa.