Sciszenie sticka w loopie perkusyjnym
Oduck osiagnal podobny efekt jakos inaczej, Ty chyba troche bardziej oszczedziles hi-hat, na co on sam zwrocil uwage.
Co to jest edytor to nie wiem, znam tylko analizery.
Rozumiem ze to co ma Izotope RX czy Algorythmix co ma pomoc w usuwaniu kaszlu z widowni podczad koncertów klasycznych?
Nie mam takich softow - ale widmo ktore pokazuja analizatory - podoba sie jednej ze znajomych wokalsitek - powiedziala ze chcialaby miec dywan w taki desen... ujelo ja to , ze komputer tak artystycznie odmalowuje jej glos :)
Co to jest edytor to nie wiem, znam tylko analizery.
Rozumiem ze to co ma Izotope RX czy Algorythmix co ma pomoc w usuwaniu kaszlu z widowni podczad koncertów klasycznych?
Nie mam takich softow - ale widmo ktore pokazuja analizatory - podoba sie jednej ze znajomych wokalsitek - powiedziala ze chcialaby miec dywan w taki desen... ujelo ja to , ze komputer tak artystycznie odmalowuje jej glos :)
Re: Sciszenie sticka w loopie perkusyjnym
Ja uzylem na szybko tego z Wavelaba, Algorithmixa znam i dlatego raczej w ciemno zakladam, ze efekty z niego bylyby lepsze.
Ale - jak mowilem wczesniej, zrobilem to w ciagu chwili. Gdyby sie pobawic dluzej, efekty bylyby lepsze.
Ja uzylem na szybko tego z Wavelaba, Algorithmixa znam i dlatego raczej w ciemno zakladam, ze efekty z niego bylyby lepsze.
Ale - jak mowilem wczesniej, zrobilem to w ciagu chwili. Gdyby sie pobawic dluzej, efekty bylyby lepsze.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Ty chyba troche bardziej oszczedziles hi-hat,
Byc moze ;)
do teraz nie przesluchalem tego na normalnych glosnikach czy sluchawkach, wiec ciezko mi cokolwiek powiedziec ;)
Byc moze ;)
do teraz nie przesluchalem tego na normalnych glosnikach czy sluchawkach, wiec ciezko mi cokolwiek powiedziec ;)
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Moze ktos umie mi pomoc?
nie czytalem calego watku wiec moze ktos juz to zrobil.
dodawanie sticka z odwrocona faza.
http://www.sendspace.com/file/xwtpac
Pozdrawiam
CLS
nie czytalem calego watku wiec moze ktos juz to zrobil.
dodawanie sticka z odwrocona faza.
http://www.sendspace.com/file/xwtpac
Pozdrawiam
CLS
ahh
brak edycji...
zapomniałem dodać, ze zrobiłem tylko fragmencik żeby pokazać, że to chyba dobra metoda.
brak edycji...
zapomniałem dodać, ze zrobiłem tylko fragmencik żeby pokazać, że to chyba dobra metoda.
no tak - ale jakies kichniecia zostaly takie ciche w tle, jakby fragment urwanego transjentu, albo kawalek sticka nagrany mikiem od spodu werbla
Przypuszczam ze w prawdziwych garach (te to ezdrummer), to by wogole nie przeszlo
Przypuszczam ze w prawdziwych garach (te to ezdrummer), to by wogole nie przeszlo
ja tez robilem z odwracaniem fazy wlasnie, tzn wyciety kazdy stick (mozna na piechote albo plasterkowaniem) i na drugim sladzie w przeciwfazie (fade'y dopracowac trzeba w kazdym jednym troszke inaczej z uwagi na okoliczne dzwieki rozne za kazdym razem), oraz na kolejnym sladzie te same wyciete sticki zgodne w fazie z loopem, ale juz z konkretnym poziomem pozadanym w danym momencie.
zalety: gotowy slad ze stickiem do striggerowania w razie potrzeby; poza tym nie trzeba wychodzic "na zewnatrz", tylko miec na sciezkach i po dolozeniu innych isntrumentow adjustacje na biezaco wykonywac
wady:czasami nie da sie uniknac minimalnych strat w stopie czy hihacie, kiedy razem ze stickiem graja. ale duzo uratowac mozna wlasnie odpowiednim doborem fade'ow i dlugosci wycietych fragmentow
grembo juz to wprawdzie dostal wczesniej, ale wrzucam tez tutaj mp3 zeby sie dolozyc do tego watku ;)
tu
zalety: gotowy slad ze stickiem do striggerowania w razie potrzeby; poza tym nie trzeba wychodzic "na zewnatrz", tylko miec na sciezkach i po dolozeniu innych isntrumentow adjustacje na biezaco wykonywac
wady:czasami nie da sie uniknac minimalnych strat w stopie czy hihacie, kiedy razem ze stickiem graja. ale duzo uratowac mozna wlasnie odpowiednim doborem fade'ow i dlugosci wycietych fragmentow
grembo juz to wprawdzie dostal wczesniej, ale wrzucam tez tutaj mp3 zeby sie dolozyc do tego watku ;)
tu
fan dobrego brzmienia ;)
JEszcze raz dziekuje - w sumie to ciekawe zadanie chyba i ma praktyczne zastosowanie.
Zastanwiam sie - jakim utrudnieniem bylo to, ze plik zrodlowy - ktory wyslalem na serwer to bylo mp3. Nie przypuszczalem, ze ktos bedzie probowal z tym walczyc :)
Zastanwiam sie - jakim utrudnieniem bylo to, ze plik zrodlowy - ktory wyslalem na serwer to bylo mp3. Nie przypuszczalem, ze ktos bedzie probowal z tym walczyc :)
fajne slowo - adjustacje!
...ja tez robilem z odwracaniem fazy wlasnie, tzn wyciety kazdy stick (mozna na piechote albo plasterkowaniem) i na drugim sladzie w przeciwfazie (fade'y dopracowac trzeba w kazdym jednym troszke inaczej z uwagi na okoliczne dzwieki rozne za kazdym razem), oraz na kolejnym sladzie te same wyciete sticki zgodne w fazie z loopem, ale juz z konkretnym poziomem pozadanym w danym momencie.
ależ ludzi kombinujecie jak koń pod górkę. wycięcie kawałka sygnału i dodanie go w przeciwfazie to jest dokładnie to samo jak by zrobić ręcznie sciszenie w tym miejscu. Identyczny efekt bo operacje są matematycznie tożsame.
ależ ludzi kombinujecie jak koń pod górkę. wycięcie kawałka sygnału i dodanie go w przeciwfazie to jest dokładnie to samo jak by zrobić ręcznie sciszenie w tym miejscu. Identyczny efekt bo operacje są matematycznie tożsame.