Mr WG! Najnowsza wersja EXSC tez sie nie spisuje.. sprawdzilem przed **********************
Mam nadzieję, że teraz już wszystko zagra poprawnie u Ciebie. U mnie
sprawdziłem we wszelkich kombinacjach. Działa i gra.
Jeżeli coś będzie nie tak to musisz już wysyłać plik i wskazać konkretne problemy (jakieś zrzuty itd). Bo tak to do końca zimy można się bawić i nic z tego nie wyjdzie.
Najnowsza kompilacja to 869. Pliki są zaktualizowane zarówno demo jako i upgrade ,więc można ściągać
A propo tych właśnie barw. Szczerze mówiąc to niestety ale układ dźwięków jest za rzadki i w dodatku są nałożone na siebie aby nieco oszukać ucho iż nie ma różnić pomiędzy poszczególnymi przejściami dźwięków. To jest niestety najgorsza wada samplingu.
Myślę, że tutaj może pomóc technika przenikania się warstw tzw. crossfade. Sfz ma takie możliwości trzeba zajrzeć do specyfikacji i użyć odpowiednich poleceń.
... To nie jest jakis hammond z keyboarda yamahy ...
Pawello a słyszałeś hamonda w Motif ES. Barwy w nim są tak sprytnie ułożone żeby nie powiedzieć genialnie, iż niejednego speca od hammondów można łatwo oszukać
Kiedyś miałem okazję posłuchać emulacji Native B4 ale jakoś mnie to nie porwało ale to było dawno temu. Ogólnie lubię ten instrument ale zwykle traktuję go jako "tło muzyczne". Ważniejsze dla mnie to perkusja , bas i gitary. Reszta może nie istnieć
Oszukanstwo pierwsza klasa! Ale jesli skuteczne.
Niestety informacja ta może być zapisana w niewielu formatach (chyba tylko Kontakt i VSampler). Dla reszty musi zostać na stałe przetworzona próbka. EXSC zapisuje ten parametr na stałe jako, że każdy z aktualnie wyjściowych formatów nie obsługuje takiej opcji.