Windows 7 - najwydajniejsza wersja dla DAW
- Mariusz1333
nic nie musimy, a od czego jest acronis albo ghost, które robia kopie binarną bit po bicie dowolnego dysku, systemowego czy jakiegokolwiek innego. Przy jego odtwarzaniu dane sie kopiują nie zważając co tam w srodku siedzi, czy win7 czy xp...
Re: Windows 7 - najwydajniejsza wersja dla DAW
nic nie musimy, a od czego jest acronis albo ghost, które robia kopie binarną bit po bicie dowolnego dysku, systemowego czy jakiegokolwiek innego. Przy jego odtwarzaniu dane sie kopiują nie zważając co tam w srodku siedzi, czy win7 czy xp... ...
Pewnie, mówiłem tylko o windows backup utility. Acronis True Image i Norton Ghost działają świetnie.
Funkcja kopii zapasowej w Windows 7 jest paskudnym marketingowym kłamstwem ze strony MS. O ile w przypadku Windows Vista ta funkcja działa prawidłowo, to w 7 możemy przywrócić cały system wyłącznie na partycji na której jest zainstalowany Windows 7 o tym samym numerze identyfikacyjnym co ten znajdujący się w kopii zapasowej. Krótko mówiąc, jeżeli awaria wiąże się z utratą np. plików systemowych to nie ma problemu, jeżeli padnie dysk to jesteśmy załatwieni i musimy stawiać system na nowo.
...
Zatem MS dał ciała krótko mówiąc, bo i na co komu takie triki, skoro jak padnie dysk, to nie będzie można odbudować zawartości partycji heh.
JBridge działa spoko, ale nie drażniący jest dodatkowy ''paseczek'' na dole wtyczki z informacją o licencji, a może da się go jakoś wyłączyć?
JBridge działa spoko, ale nie drażniący jest dodatkowy ''paseczek'' na dole wtyczki z informacją o licencji, a może da się go jakoś wyłączyć?...
Oj, sorry. Miało być "JBridge działa spoko, ale drażniący jest dodatkowy ''paseczek''... "
- morpheus70
pozdrawiam
Posiadam Win 7 Ultimate 64 bity kubuś 5 i wavelab6 działają bez zastrzeżeń, narazie wszystko śmiga, co do wtyczek to korzystam z uada2 i powercore ale i te nie sprawiają problemów więc myśle zę możesz śmiało się przesiadać
Pozdrawiam
Marcin 'Hwoarang'
...
Witam, kupiłem właśnie swego pierwszego Cubase'a w wersji 5, a do piatku mają dosłać mi nowego lapka Della Studio na i7 i właśnie z Win7 Home. Nie znam ani tego DAW ani tego systemu, wiec stąd moje pytanie. Czy przy pierwszej instalacji i konfiguracji takiego systemu są jakies szczególne zalecenia? Co z Waszego doświadczenia poprawia wydajność, a co powoduje problemy? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Wie ktoś moze z was czy pluginy VST starsze będą działały pod windowsem 7?
Pod Vistą nie działaja mi Native Bundle i nie wiem czy zmiana na Windows 7 coś zmieni.
...
Pod Vistą nie działaja mi Native Bundle i nie wiem czy zmiana na Windows 7 coś zmieni....
Jeżeli to VST to zawsze jest taka możliwość zmostkowania za pomocą Jbridge. Mnie sie niektore pluginy na Win7 nie otwierają. Ale zmostkowane tak. Demo możesz pobrać za darmo.
Tak swoją drogą ten Jbridge to rczej obowiązkowe narzędzie w aktualnych-przejsciowych czasach kiedy stoimy w rozkroku pomiedzy 32 XP a 64 bit win7.
...
...
Pod Vistą nie działaja mi Native Bundle i nie wiem czy zmiana na Windows 7 coś zmieni....
Jeżeli to VST to zawsze jest taka możliwość zmostkowania za pomocą Jbridge. Mnie sie niektore pluginy na Win7 nie otwierają. Ale zmostkowane tak. Demo możesz pobrać za darmo.
Tak swoją drogą ten Jbridge to rczej obowiązkowe narzędzie w aktualnych-przejsciowych czasach kiedy stoimy w rozkroku pomiedzy 32 XP a 64 bit win7.
...
O jeżeli to prawda i będzie to działało to chwała ci panie za dobrą rade. Pisałem do TC works czy da sie cos z tym zrobić to mi tylko odpowiedzieli ze jest to stara wersja wtyczek i oni nic na to nie poradzą. Oczywiscie tradycyjne nic nei warte I'am sorry".
Narazie zmieniam windows i wtedy sprawdze,jak bedzie działało to kupię. Dzięki wielki :)
Hej!
Mam pytanie techniczne do win7.
Gdzieś doczytałem się (chyba na stronie MediaM...), że tylko przy wersji Ultimate obsługuje wiele procesorów. Nie znalazłem takiej notki przy innych, ale też takiej informacji nigdzie indziej. Czy ma ktoś dane na ten temat?
Pozdrawiam wszystkich !!
...
Hej!
Mam pytanie techniczne do win7.
Gdzieś doczytałem się (chyba na stronie MediaM...), że tylko przy wersji Ultimate obsługuje wiele procesorów. Nie znalazłem takiej notki przy innych, ale też takiej informacji nigdzie indziej. Czy ma ktoś dane na ten temat?
Pozdrawiam wszystkich !!...
Z tego co się orientuję, to nie ma różnicy jaka to będzie wersja siódemki. Każda jedna będzie obsługiwała wielowątkowość - oczywiście mówię tu o wersjach 64 bitowych i o ile program (w naszym wypadku DAW) będzie też w wersji x64.