Windows 7 - ktoś testował?
Windows 7 jako taki do stabilnej, profesjonalnej pracy się jeszcze nie nadaje gdyż... nie wyszedł jeszcze. To tylko wersja testowa. Fakt, że daje nadzieję, na sprawny, nowoczesny (jak na Windows...) system. Niepodwarzalnie XP rządzi i na razie nie zmienię tego zdania. Vista (mimo, że Zbynia przekonuje twardo, że nie) czasem zawodzi. U kolegi na Viście już kilka razy musieliśmy ratować system, gdy praktycznie te same narzędzia, wtyczki itp na XP mi dalej działają. Równocześnie korzystam z XP i 7, i co poważniejsze projekty robię na XP. Gdy zmienię stację roboczę, pewnie skuszę się na 7, ale nie widzę tej opcji wcześniej niż za rok.
Panowie, poczekajcie do premiery 7 (już coraz bliżej...) i wtedy oczekujcie rozwiązań swoich problemów. Nawet na oficjalnych forach itp. ludzie rozkładają ręce gdyż po prostu wielu rzeczy nie wiadomo!
Ale tak czy siak, jestem pozytywnie nastawiony do 7. W końcu to moja szczęśliwa liczba:)
Pozdrawiam
Re: Windows 7 - ktoś testował?
Czyli jak rozumiem, u Ciebie jest wzglednie pozytywnie?
Ale... Czy uzywasz tego systemu tylko do muzykowania, czy takze korzystasz z niego na codzien - do internetu, ogladania filmow, grania i innych pierdol? Jezeli nie, to przetestuj go moze dla potomnych i w taki sposob - z wiekszym obciazeniem. Z ciekawosci, normalnie...
Pozdrawiam
L
Pozdrawiam.
Jest tez pare kwiatków przez które mozna stracić dane - to wersja RC więc zero supportu i użytkowanie wyłącznie na własne ryzyko.....
...użytkowanie wyłącznie na własne ryzyko........
hmm, czyli dokładnie tak jak wersji "sklepowej", taki zapis jest w umowie licencyjnej do windozji :)
[addsig]
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
...Chłopaki, a jak wygląda sprawa upgradu Windows'a XP PRO na Win 7? Bedzie dało rade to zrobic? ...
Co masz na myśli pisząc "upgrade"?
Zakup tańszej licencji czy możliwość instalacji Win7 na uprzednio zainstalowanym XP?
To drugie będzie niemożliwe. Natomiast to pierwsze zależy od rodzaju posiadanej licencji.
- przedwczoraj
Używam win 7 32 bit od kilku tygodni. Zmusiło mnie do tego parokrotne testowe instalowanie xp wymuszone regularnym pojawianiem się niebieskiego ekranu, czasem jeszcze w trakcie instalowania kart i urządzeń.
Win XP nie radził sobie z równoczesną obsługą Intela i7, trzykanałowego DDR, fireboxa, trzech kart uad-1, kontrolerów kore 2 i behringer bca 2000. Taka konfiguracja nigdy nie wystartowała na nim poprawnie.
Ciężko wypowiadać mi się na temat wydajności win 7 gdyż równocześnie przesiadłem się na szybszy komputer. Powyższa konfiguracja chodzi bezproblemowo. Jedynym mankamentem sprzętowym jest brak driverów do wifi dongle sagem 760N z neostrady i konieczność dokonywania autoryzacji oprogramowania z wykorzystaniem drugiego kompa. Pozytywnym zaskoczeniem było automatyczne wykrycie przez system i samoczynne zainstalowanie behringera bca 2000 zaraz po podłączeniu. Jest to też jedyny system, który poradził sobie z wiecznie stwarzającym problemy przełącznikiem źródeł sygnału video i to bez instalacji driverów.
Win 7 jest dla mnie ratunkiem umożliwiającym pracę. Raz na kilka dni zawiesi się Cubase, ale znam już krytyczne operacje będące przyczyną i przed dokonuję zapisu. Coś za coś. Potwierdzam tez znaczące skrócenie czasu ładowania systemu w stosunku do visty.
...
Co masz na myśli pisząc "upgrade"?
Zakup tańszej licencji czy możliwość instalacji Win7 na uprzednio zainstalowanym XP?
To drugie będzie niemożliwe. Natomiast to pierwsze zależy od rodzaju posiadanej licencji....
Mam oryginalnego XP'ka Pro w wersji OEM na jedno stanowisko. Nie chciałbym kupować osobnego Win7, kiedy byłaby mozliwosc skorzystania uaktualnienia za mniejsze pieniadze. Jest taka mozliwosc?
Mam oryginalnego XP'ka Pro w wersji OEM na jedno stanowisko. Nie chciałbym kupować osobnego Win7, kiedy byłaby mozliwosc skorzystania uaktualnienia za mniejsze pieniadze. Jest taka mozliwosc? ...
Nie.
Z XP nie będzie możliwości upgrade do 7.