PT M-powered vs PT LE
bo funkcje ktorych oczekiwalem od DAW ktorych mi brakowalo w Logicu byly w PT od zawsze, a ja po prostu o tym nie wiedzialem
...
Jakie to funkcje? Pytam bo nie znam LOGICA. A zamierzam sobie coś oprócz PT dokupić.
...
Jakie to funkcje? Pytam bo nie znam LOGICA. A zamierzam sobie coś oprócz PT dokupić.
- stevelukather
Re: PT M-powered vs PT LE
... bo funkcje ktorych oczekiwalem od DAW ktorych mi brakowalo w Logicu byly w PT od zawsze, a ja po prostu o tym nie wiedzialem
...
...
Na stronie Digidesign,znalazlem filmik,gdzie ten lysy pan prezentuje edycje bebnow w Elastic Time na 9 sladach(overheads na stereo tracks) i jakos nie odnosze wrazenia,ze to przestaje brzmiec.
[addsig]
...
...
Na stronie Digidesign,znalazlem filmik,gdzie ten lysy pan prezentuje edycje bebnow w Elastic Time na 9 sladach(overheads na stereo tracks) i jakos nie odnosze wrazenia,ze to przestaje brzmiec.
[addsig]
Sratatata,to o czym piszesz,jest mozliwe w Pro tools HD za ok 50 tys PLN,popatrz na Logica ana PT LE i zobaczysz ze to jest kolarstwo.Nie mozna zrobic glupiej mp3,nie mozna zgrac materialu szybciej tylko w real time,nie ma exportu do OMF,i prosze nie mow mi,ze przewtworniki z MBOX brzmia tak samo dobrze jak z RME FF800 i ADI-8 QS.Ciekawe dlaczego ludzie kupuja Protoolsa HD i graja na PRISM SOUND,Apogee,Aurorze Lynxa a nie na prztwornikach PT.Juz mowilem,ze gdyby DD puscilo sam soft to przetworniki lezaly by w magazynie albo na zlomie.
...
Taka sytuacja że ludzie grają na innych przetwornikach przy Pro Toolsie wynika z tego że taką konfiguracje sprzedała im firma do której zwrócili sie o instalacje Takie firmy wcisną Apoge bo są bezpośrednim dystrybutorem tej firmy i już mamy inną konfiguracje. Więc nie ma co polegać na ślepo na konfiguracjach studyjnych.
Nagranie w real time jest niezbędne jeżeli od koncowego zgrania używamy np. zewnetrznego procesora efektów, którego nie możemy zautomatyzować. Więc jak drogi kolego zrobisz to przy mixdowwnie??
Jeżeli mowa o mp3 i omf to jest jakies rozszerzenie softowe i sprawa załatwiona.
Podoba mi się postawa, że większość realizacji na świecie to szajs zrobiony na Pro toolsie i jeszcze gorszych interfejsach dd.
Większośc realizatorów na świecie to banda głuchych i głupich ludzi którzy jak ślepe dzieci korzystają z tego badziewnego hardwera. Gratuluje i życze odrobiny wstrzemiężliwości w szafowaniu opinii.
no i kto tak zaleca?
bo DD zaleca HFS+ z żurnalem. To jest dziennik zdarzeń na dysku a nie indeksowanie. Indeksowanie zaleca się wyłączyć, to fakt. Można z GUI można z terminala. I nie wolno z Case-sensitive bo PT nie potraktuje tego w ogóle jako dysk Audio Enabled....
Zalecają np. tu: Logic Pro Help. DD zaleca journaling, ale stevelukater ma problem z Logic'iem a nie z PT.
bo DD zaleca HFS+ z żurnalem. To jest dziennik zdarzeń na dysku a nie indeksowanie. Indeksowanie zaleca się wyłączyć, to fakt. Można z GUI można z terminala. I nie wolno z Case-sensitive bo PT nie potraktuje tego w ogóle jako dysk Audio Enabled....
Zalecają np. tu: Logic Pro Help. DD zaleca journaling, ale stevelukater ma problem z Logic'iem a nie z PT.
Jestem przystojny i młody
- stevelukather
...no i kto tak zaleca?
Zalecają np. tu: Logic Pro Help. DD zaleca journaling, ale stevelukater ma problem z Logic'iem a nie z PT....
No to jest problem,bo przewaznie nagrywam na dysku systemowym w MBP,a tam na forum pisza,ze na systemowym ma byc wlaczony,a na dysku do nagrywania wylaczony.
[addsig]
Zalecają np. tu: Logic Pro Help. DD zaleca journaling, ale stevelukater ma problem z Logic'iem a nie z PT....
No to jest problem,bo przewaznie nagrywam na dysku systemowym w MBP,a tam na forum pisza,ze na systemowym ma byc wlaczony,a na dysku do nagrywania wylaczony.
[addsig]
...w Polsce Logic jest bardzo poplarny: Adam Toczko, Andrzej Smolik, Tomek Bonarowski, Jacek Chraplak, i kilku innych
biadolenie, ze logic jest zly nie ma sensu, bo oni sobie doskonale radza
ja preferuje pro tools'a bo lepiej mi sie w nim pracuje niz w logicu, ale 2 lata temu twierdzilem zupelnie inaczej (nie znajac pt), kiedy bylem jeszcze zapartym logicowcem
dzis denerwuje sie straconym czasem przez 8 lat pracy w logicu, bo funkcje ktorych oczekiwalem od DAW ktorych mi brakowalo w Logicu byly w PT od zawsze, a ja po prostu o tym nie wiedzialem
...
Jest muzyk polski co zna go cały świat, dużo bardziej niż wyżej wymienionych. I on pracuje na Pro Toolsie LE - jest nim Nergal
Nie mówiąc np. o Pilichowskim, który nie rusza się w trasę bez Mboxa 2 Pro.
ja preferuje pro tools'a bo lepiej mi sie w nim pracuje niz w logicu, ale 2 lata temu twierdzilem zupelnie inaczej (nie znajac pt), kiedy bylem jeszcze zapartym logicowcem
dzis denerwuje sie straconym czasem przez 8 lat pracy w logicu, bo funkcje ktorych oczekiwalem od DAW ktorych mi brakowalo w Logicu byly w PT od zawsze, a ja po prostu o tym nie wiedzialem
...
Jest muzyk polski co zna go cały świat, dużo bardziej niż wyżej wymienionych. I on pracuje na Pro Toolsie LE - jest nim Nergal
- stevelukather
......w Polsce Logic jest bardzo poplarny: Adam Toczko, Andrzej Smolik, Tomek Bonarowski, Jacek Chraplak, i kilku innych
...
...
Sorry chlopie ale mam gdzies takie wywody,ze ten a ten pracuje na PT LE,a ktos inny sobie go wsadza do d..... bo jets to profesjonalny sprzet,teraz mnie wlasnie szlag trafil,bo w PT LE z MBOXA MICRO nie mozna zrobic exportu sladow ani funkcji COSOLIDATE,wiec co to jest cholera za zawodowstwo,skoro na kazdym kroku jestes ud...ony.Zeby normalnie pracowac trzeba chyba minium kupic DIGI 003,wiec dziekuje za takie g....!!!!!Dlaczego nikt nie napisze na stronie DD,ze PT LE w wersji z MBOXa nie ma tego tamtego i owego w porownaniu z PT LE z wersji DIGI 003.Wszedzie tylko pisza,kup malego mboxa a funkcjonalnosc masz wszedzie ta sama,chyba tylko w imporcie sladow do PT.To jest gorsze niz AMWAY i ZEPTER.
[addsig]
...
...
Sorry chlopie ale mam gdzies takie wywody,ze ten a ten pracuje na PT LE,a ktos inny sobie go wsadza do d..... bo jets to profesjonalny sprzet,teraz mnie wlasnie szlag trafil,bo w PT LE z MBOXA MICRO nie mozna zrobic exportu sladow ani funkcji COSOLIDATE,wiec co to jest cholera za zawodowstwo,skoro na kazdym kroku jestes ud...ony.Zeby normalnie pracowac trzeba chyba minium kupic DIGI 003,wiec dziekuje za takie g....!!!!!Dlaczego nikt nie napisze na stronie DD,ze PT LE w wersji z MBOXa nie ma tego tamtego i owego w porownaniu z PT LE z wersji DIGI 003.Wszedzie tylko pisza,kup malego mboxa a funkcjonalnosc masz wszedzie ta sama,chyba tylko w imporcie sladow do PT.To jest gorsze niz AMWAY i ZEPTER.
[addsig]
...
Consolidate: zaznaczasz obszar i Option-Shift-3
Eksport ślad(ów) :klikasz i Command-Shift-K.
...
Consolidate: zaznaczasz obszar i Option-Shift-3
Eksport ślad(ów) :klikasz i Command-Shift-K.
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]
- Miłaszewski
Dlaczego nikt nie napisze na stronie DD,ze PT LE w wersji z MBOXa nie ma tego tamtego i owego w porownaniu z PT LE z wersji DIGI 003.Wszedzie tylko pisza,kup malego mboxa a funkcjonalnosc masz wszedzie ta sama,chyba tylko w imporcie sladow do PT.To jest gorsze niz AMWAY i ZEPTER.
...
nikt tego nie napisze na stronie digidesign, bo to nieprawda :)
[addsig]
...
nikt tego nie napisze na stronie digidesign, bo to nieprawda :)
[addsig]
bo w PT LE z MBOXA MICRO nie mozna zrobic exportu sladow ani funkcji COSOLIDATE,wiec co to jest cholera za zawodowstwo...
Ale na pewno? Dziwne...
Ale na pewno? Dziwne...