Timbaland - jaki synth używa w utworze z N. Furtado?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
sarkazz
Re: Timbaland - jaki synth używa w utworze z N. Furtado?

Post autor: sarkazz » poniedziałek 23 lip 2007, 22:53

...sprecyzuje moje wymagania jeśli jesteśmy już przy orientalnych klimatach...pewnie niektórzy z was znają kawałek Lean Back na którym to się Scott Storch wybił... tam właśnie jest cudowna stopa...tak jakby duży kocioł.....
Storch ma 30,000 kicków, na pewno cię to pocieszy :D Puściłem ten kawałek - jak szukasz konkretnej próbki - to powinno wystarczyć chociażby battery, jak nie - w kitach z modernbeats albo P5 coś takiego na 100% się znajdzie (mają kity a la timbo/storch). No chyba że chcesz sam wymajstrować taki dźwięk, to ci nie pomogę raczej, bo osobiscie wole przeszukac 1000 kicków niż edytować sam cokolwiek [;

Awatar użytkownika
pan_Buczek

Post autor: pan_Buczek » poniedziałek 23 lip 2007, 23:19

...**********************
o, wybacz Stary ze powtozylem Twoja wypowiedz, czesciowo ale nie przeczytalem calosci a odpowiadalem, od razu:)...
a spoczko - Ty pisales bo wiesz i sie HH zajmujesz - ja szczelalem bo w innych bardziej akustycznych klimatach siedze - lepiej zeby Petey uzyskal odp. od zawodowca. A floor tom to juz nie jednego perkmana uratowal - kiedys podczas waznej proby poszla membrna w ... werblu i zastosowalismy floor jakowerbel (tyle ze nie mogl juz grac perkman palkami, przeszedl na szczotki), zdaza sie tez zastepowanie duzych kickow floor tomami - czasem ktos ma 22' stope a do kawalka potrzebna mniejsza i dluzej brzmiaca :)...
Tak, czy owak, pewna wiedza i przydaje sie i w hh i w muzyce calkeim akustycznej :)

Awatar użytkownika
pan_Buczek

Post autor: pan_Buczek » poniedziałek 23 lip 2007, 23:24

...sprecyzuje moje wymagania jeśli jesteśmy już przy orientalnych klimatach...pewnie niektórzy z was znają kawałek Lean Back na którym to się Scott Storch wybił... tam właśnie jest cudowna stopa...tak jakby duży kocioł.....
A co do lean back to powiem Ci,szczerze, ze mozesz pobawic sie kotlem bo napewno cos z tego uzyskasz, albo nawet brzmieniem kick z 808, tylko z dlugim wybrzmieniem. Pamietam ze kiedys, dla zabawy, kombinowalem z brzmieniami 808, chcialem zobaczyc, co mozna z nich wyciagnac, brzmiacego zupelnie inaczej niz oryginal i udalo mi sie zrobic cos takiego, dokladnie nie pamietam co nakladalem, pewnie kompresor, jakies filtry i transportowalme to w dol, pamietam jeszcze ze wygladzalem poczatek, zeby nie byl za bardzo klikajacy a filtry, glownie poto zeby zabic taki,dziwny, cyfrowy wydzwiek, jakby zaklucenie, jak nalozysz kompresor to wylezie to o czym mowie:)

Awatar użytkownika
PoTinA

Post autor: PoTinA » poniedziałek 23 lip 2007, 23:25

...Ej a wiecie może jak uzyskać taką stopkę orientalną?? Ja póki co obcinam lekko górę i podbijam dół...ale nie do końca to skutkuje... Znacie może jakieś próbki czy coś??...
http://www.mpc-samples.com/product.php/95/0/sense-of-rhythm:-inspired-by-timbaland/
tu sa stopy i nie tylko

Awatar użytkownika
pan_Buczek

Post autor: pan_Buczek » poniedziałek 23 lip 2007, 23:53

......Ej a wiecie może jak uzyskać taką stopkę orientalną?? Ja póki co obcinam lekko górę i podbijam dół...ale nie do końca to skutkuje... Znacie może jakieś próbki czy coś??...
http://www.mpc-samples.com/product.php/95/0/sense-of-rhythm:-inspired-by-timbaland/
tu sa stopy i nie tylko ...
Pewnie ze mozna i tak:)

www.abstractbeats.com

www.modernbeats.com

tez tu znajdziesz to czego szukasz:)

ale ja lubie sie pobawic sam, nie wiem jak inni

Awatar użytkownika
pan_Buczek

Post autor: pan_Buczek » wtorek 24 lip 2007, 00:32

a tak przy okazji, pytanie bylo o syntezator i chyba wiem, jezeli chodzi o ten kawalek(tu mamy akurat remix ale muzyka jest ta sama) to na poczatku o ile sie nie myle, ogladamy jakiegos, z nowszych moog'ow, nie wiem czy litle phatty czy jakis inny ale na pewno ktos z Was to wie

http://youtube.com/watch?v=NdGJ4Rxl-rA

ODPOWIEDZ