Napiszę kilka ciekawostek na gorąco, mam wyjazd i nie będę testował przez ponad tydzień.
Padło wcześniej pytanie dotyczące mostka. No więc mostek na podstawie kilkunastu wtyczek które testowałem działa doskonale. W każdą stronę działa automatycznie. Jest tylko jeden mały minus w wersji 64bit. Każda 32 bitowa wtyczka musi być mostkowana więc tworzy się osobny proces w systemie. Kiedy mamy 70 pluginów (efektów, kompresorów itp), to manager zadań ma sto-kilkanaście procesów - rzadki widok. Postanowiłem wiec pracować na razie na wersji 32 bit. Z tej przyczyny że większość wtyczek które używam to wersje 32 bit a druga ważna sprawa wersja 64bit nie będzie widzieć starych pluginów DX (więc nawet ich nie z mostkuje). Trzeba więc powolutku wychodzić ze starych DX-owych pluginów i więcej do nich nie wracać.
Transfer ustawień z wersji 32 bit do 64 bit to kwestia exportu plików ustawień. Tak więc przeskok do 64 bit potem to będzie czysta formalność.
Kolejną ciekawostką jest że z ProX działa modyfikowana skóra Camo Mastermod skin
http://skins.metallurgy-studio.de/ A trzeba zaznaczyć byla robiona dla 11 Pro
Szczerze polecam, znacznie usprawnia interfejs.
Camo Mastermod
Camo clasic
Tak wskrócie:
- więcej slotów na pluginy przy tej samej wielkości okna mixera. Przy jednoczesnym wikodoku większej ilości AUXów.
- więcej slotów na pluginy w Tracks Editorze - generalnie więcej da sie zmieścić rozwiniętych opcji
- widać cały peak metter przy zminimalizowanych ścieżkach
itp itd.