Halion Sonic - nie taki lekki jak go opisywali...

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
DJOZD
Re: Halion Sonic - nie taki lekki jak go opisywali...

Post autor: DJOZD » wtorek 13 lip 2010, 21:00

...Bardzo prosze:  

http://www.soundsonline-europe.com/22nd-Anniversary-Sale-Eligible-Products-p-242.html?nl=20100712&id=6d907741ec88f2cbeb0c939e086248c1...

Ktoś wie jak długo trwa ta promocja? 

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » wtorek 13 lip 2010, 21:57

Sam kiedyś też taką promocję chwyciłem i jestem zadowolony na 200% :). Brzmienia są na prawdę bardzo dobre. Szczerze mówiąc, przed zakupem bałem się, że jednak jakość brzmień pewnie nie będzie tak dobra, jaką bym chciał (tym bardziej, że przeczytałem też kilka negatywnych opinii). Myliłem się - jest lepsza :).

No właśnie. Na tym polega cała sprawa, że najlepiej przekonać się samemu - dotknąć, posłuchać i zadecydować, czy akurat o to chodzi. A o jakim konkretnie sofcie piszesz?

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Pietro

Post autor: Pietro » wtorek 13 lip 2010, 22:10

Ktoś wie jak długo trwa ta promocja?  
 ...

Do końca lipca.

Promocja trwa od maja, i była przedłużana już chyba ze dwa razy (typowe :D). Podejrzewam, że trzeci raz już nie przedłużą.

... ale po dwóch tygodniach coś znowu zaproponują ;). 

- Piotr 

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » wtorek 13 lip 2010, 22:17

No i od Halion Sonc Steinberga przeszliśmy do East West. To jednak o czymś świadczy :)

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
chris

Post autor: chris » wtorek 13 lip 2010, 22:40

...No i od Halion Sonc Steinberga przeszliśmy do East West. To jednak o czymś świadczy :)...

No to jak juz piszemy o promocyjnych zakupach, to ja zakupilem w zeszlym miesiacu Independence Pro (e-licence) firmy Yellow Tools (150 euro).Najpierw zainstalowalem wersje free. Powalila mnie gitara akustyczna i kupilem pelna wersje. I tu z jednej strony jestem zadowolony (kupa dobrze brzmiacych gitar basowych) i rozczarowany (saksofony nie do konca fajne). Jednak sa jeszcze tam poglosy calkiem, calkiem. W sumie to oplacalo sie. Tylko cos mi sie Reaper wiesza gdy zapodam do skcji smyczkowej reverb Origami. Pomaga tylko ctrl+alt+del i widze jak moje cztery procesory (na wykresie wydajnosci) osiagaja max :(
Nie wiem czy to wina YT czy Reapera.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » wtorek 13 lip 2010, 22:51

No właśnie. Na tym polega cała sprawa, że najlepiej przekonać się samemu - dotknąć, posłuchać i zadecydować, czy akurat o to chodzi. A o jakim konkretnie sofcie piszesz?
...

Konkretnie o całym zestawie Complete Composers Collection :).

EWQL Symphonic Orchestra Gold - miodzio :), głównie na tej bibliotece zależało mi najbardziej i jestem zadowolony, bo brzmi bardzo realistycznie, a brzmienia są na prawdę jak na soft fantastyczne, można z nimi dużo zdziałać

EWQL RA- bardzo ciekawa biblioteka instrumentów etnicznych, ma dużo różnych brzmień, można z nich zrobić na prawdę sporo egzotycznych klimatów :), oczywiście jakość też bardzo dobra

EWQL Goliath - sporo fajnych soundscapów i padów, głównie do produkcji filmowych

EWQL SD2 - masa perkusyjnych brzmień etnicznych (nie przejżałem jeszcze całej biblioteki :), ale wiekszość tak)

EWQL VOP - jak dla mnie specyficzne wokale, etniczne, jeszcze z niej nie korzystałem

Symphonic Choirs i Pianos jeszcze nie zainstalowałem. Potem postaram się coś napisać jak je przetestuję.

Pozdrawiam,

Robert

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » środa 14 lip 2010, 19:38

Wszysto fajnie z tą promocją Soundsonline, ale ....

Dziś spróbowałem sobie wklepać zamówienie i okazało się, że są to ceny bez VAT. Po doliczeniu kwoty VAT wyszły zupełnie inne kwoty, więc uczulam kolegów na tę kwestię. A w Thomannie ceny są podane już z podatkiem VAT i w tej sytuacji jest tam zdecydowanie korzystniej.

Pietro

Post autor: Pietro » środa 14 lip 2010, 20:39

...
Wszysto fajnie z tą promocją Soundsonline, ale ....

Dziś spróbowałem sobie wklepać zamówienie i okazało się, że są to ceny bez VAT. Po doliczeniu kwoty VAT wyszły zupełnie inne kwoty, więc uczulam kolegów na tę kwestię. A w Thomannie ceny są podane już z podatkiem VAT i w tej sytuacji jest tam zdecydowanie korzystniej.
...

Dlatego powyżej poleciłem Bestservice.

Goliath z przesyłką i VAT wychodzi 239 Euro, w Soundsonline 260.

Choć widzę, w Thomannie jeszcze taniej - 211 i dostawa gratis.

Ja wam powiadam. Napiszcie do Bestservice osobiście, to przebiją konkurencję.

- Piotr 

Awatar użytkownika
chris

Post autor: chris » środa 14 lip 2010, 21:19

Napiszcie do Bestservice osobiście, to przebiją konkurencję.
-------------------------------------------
No to lecimy dalej hi, hi :)

http://www.dv247.com/computer-music-software/east-west-quantum-leap-goliath-virtual-instrument-sound-module--48834

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » środa 14 lip 2010, 21:33

Lub:

http://www.thomann.de/pl/east_west_quantum_leap_goliath.htm?sid=94054c5158f194aea9833d7ad97ebeed

ODPOWIEDZ