Kontakt 4 - zacinające się ASIO przy dużych bibliotekach
To naprawdę dziwne. Wiem że to średnia przyjemność stawiać na nowo system ale ja bym zrobił obraz partycji w obecnym stanie (jakimś darmowym softem typu DriveImage XML), postawił świeży system ze sterownikami, zainstalował K4 wraz z Cubase i sprawdził. Jeśli było by tak samo to przywróciłbym system z obrazu i szukał dalej. Jeśli nie - po prostu działałbym na "nowym" systemie.
Re: Kontakt 4 - zacinające się ASIO przy dużych bibliotekach
...
Pewnie będziesz musiał robić to, co ja robię niejednokrotnie w przypadku zbyt dużych obciążeń. Renderuję po kolei poszczególne tracki MIDI do AUDIO, które są nieporównywalnie mniej wymagające. Wiem, że to dłubanina, ale daje efekty :)
...
Zgadza sie to dobry pomysl, ale nie dziwilbym sie gdybym mial przeciazenia cpu , ale tak nie jest ;/
A co do systemu to myslalem nad tym, ale naprawde staram sie tego uniknac :P sama mysl na ten temat mnie przeraza:P
Bardzo możliwe że rozwikłanie tego problemu może Ci zająć dużo więcej czasu niż sprawdzenie czy to nie wina systemu i postawienie nowego w razie takiej ewentualności

[addsig]
Bardzo możliwe że rozwikłanie tego problemu może Ci zająć dużo więcej czasu niż sprawdzenie czy to nie wina systemu i postawienie nowego w razie takiej ewentualności ...
Narazie nie moge soebie na to pozwolic,za duzo rzeczy do ogarniecia :) ale trzeba bedzie o tym pomyslec predzej czy pozniej:)