Kontakt 4 - zacinające się ASIO przy dużych bibliotekach

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Blaviken
Re: Kontakt 4 - zacinające się ASIO przy dużych bibliotekach

Post autor: Blaviken » środa 24 lut 2010, 10:44

Tak sprawdzilem , dzieje sie to samo pod innymi Daw'ami
To naprawdę dziwne. Wiem że to średnia przyjemność stawiać na nowo system ale ja bym zrobił obraz partycji w obecnym stanie (jakimś darmowym softem typu DriveImage XML), postawił świeży system ze sterownikami, zainstalował K4 wraz z Cubase i sprawdził. Jeśli było by tak samo to przywróciłbym system z obrazu i szukał dalej. Jeśli nie - po prostu działałbym na "nowym" systemie.
www.blaviken.com

Awatar użytkownika
edneysis

Post autor: edneysis » środa 24 lut 2010, 11:10

...
 Pewnie będziesz musiał robić to, co ja robię niejednokrotnie w przypadku zbyt dużych obciążeń. Renderuję po kolei poszczególne tracki MIDI do AUDIO, które są nieporównywalnie mniej wymagające. Wiem, że to dłubanina, ale daje efekty :)
...

Zgadza sie to dobry pomysl, ale nie dziwilbym sie gdybym mial przeciazenia cpu , ale tak nie jest ;/

A co do systemu to myslalem nad tym, ale naprawde staram sie tego uniknac :P sama mysl na ten temat mnie przeraza:P

Blaviken

Post autor: Blaviken » czwartek 25 lut 2010, 12:11

A co do systemu to myslalem nad tym, ale naprawde staram sie tego uniknac :P sama mysl na ten temat mnie przeraza:P
Bardzo możliwe że rozwikłanie tego problemu może Ci zająć dużo więcej czasu niż sprawdzenie czy to nie wina systemu i postawienie nowego w razie takiej ewentualności
[addsig]
www.blaviken.com

Awatar użytkownika
edneysis

Post autor: edneysis » czwartek 25 lut 2010, 18:57

Bardzo możliwe że rozwikłanie tego problemu może Ci zająć dużo więcej czasu niż sprawdzenie czy to nie wina systemu i postawienie nowego w razie takiej ewentualności ...

Narazie nie moge soebie na to pozwolic,za duzo rzeczy do ogarniecia :) ale trzeba bedzie o tym pomyslec predzej czy pozniej:)

ODPOWIEDZ