Emu 0404 + Cubase LE

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
macandroll
Re: Emu 0404 + Cubase LE

Post autor: macandroll » niedziela 22 mar 2009, 20:31

Bez przesady z tym ramem. Owszem im więcej tym lepiej, ale na moim starym laptopie 1.5 centrino z 1giga ramu ciągnąłem spokojnie sesje kilkunstościeżkowe na emu1616 pcmcia.

W tym przypadku to nie jest za mało ramu, ani za słaby procek.
Muzyk, gitarzysta

tomkat_75

Post autor: tomkat_75 » poniedziałek 23 mar 2009, 07:26

...Bez przesady z tym ramem. Owszem im więcej tym lepiej, ale na moim starym laptopie 1.5 centrino z 1giga ramu ciągnąłem spokojnie sesje kilkunstościeżkowe na emu1616 pcmcia.

W tym przypadku to nie jest za mało ramu, ani za słaby procek....

No tak jak mówiłem. Dobrze chodzi wszystko na uniwesal sound module. Ramu mam 1 gb na ddr2. Nie muszę korzystać z midów. VST nie opóźnia mi tylko te midy. Nie wiedziałem Ze werssja LE ma ograniczenie przy stosowaniu VST do dwóch jednocześnie. Pozostje znaleźć jak najbardziej uniwersalne instrumenty VST i kombinować z robieniem każdej ścieżki na gotowo...

Awatar użytkownika
macandroll

Post autor: macandroll » poniedziałek 23 mar 2009, 13:20

No tak jak mówiłem. Dobrze chodzi wszystko na uniwesal sound module. Ramu mam 1 gb na ddr2. Nie muszę korzystać z midów. VST nie opóźnia mi tylko te midy. Nie wiedziałem Ze werssja LE ma ograniczenie przy stosowaniu VST do dwóch jednocześnie. Pozostje znaleźć jak najbardziej uniwersalne instrumenty VST i kombinować z robieniem każdej ścieżki na gotowo...
...
Napisałem Ci kilka postów wyżej o syntezatorze programowym. Jego brzmienia są lepsze niż na karcie zintegrowanej, a do tego nie wykorzystujesz slotu vst, a pracuje na zegarze emu, więc nie powinno być różnic w latencjach. Spróbuj.
Po drugie do cubase można dokupić upgrate.

Muzyk, gitarzysta

tomkat_75

Post autor: tomkat_75 » wtorek 24 mar 2009, 09:38

...

...
Napisałem Ci kilka postów wyżej o syntezatorze programowym. Jego brzmienia są lepsze niż na karcie zintegrowanej, a do tego nie wykorzystujesz slotu vst, a pracuje na zegarze emu, więc nie powinno być różnic w latencjach. Spróbuj.
Po drugie do cubase można dokupić upgrate.

...
Ściągnołem Yamaha S-YXG50. Ale coś mam kłopot z zainstalowaniem tego.

tomkat_75

Post autor: tomkat_75 » wtorek 24 mar 2009, 09:42

Czy jest naturalną rzeczą że podczas korzystania z patchmixa projekt w cubase przestaje grać i dopiero po jego zamknięciu można go włączyć na nowo? Po włączeniu ponownym często zaczyna być słychać trzaski i rzężenie. Trzeba wtedy na nowo projekt ładować. Jaka tego przyczyna?

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 24 mar 2009, 13:03

Robisz jakies zmiany częstotliwości?Jesli nie to patchmix nie ma żadnego wpływu na działanie programu.Problem leży po stronie cubase i ustawienia by przerywał odtwarzanie jak pracuje w tle.

tomkat_75

Post autor: tomkat_75 » wtorek 24 mar 2009, 18:10

A na co należy zwrócić uwagę z częstotliwościami? Ogólnie od zainstalowania programów nic nie zmieniałem w częstotliwościach. Problem pojawił się zdaje się w momencie gdy zapakowałem ściągane vst. Takie jak cosmic gearl, evol, sunra

ODPOWIEDZ