Ableton - 2 monitory LCD

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
mr.X
Re: Ableton - 2 monitory LCD

Post autor: mr.X » wtorek 29 lip 2008, 18:59

powiem ci zbynia na chlopski rozum - w abletonie nie ma sensu uzywać 2 monitorow, jeśli chcesz miec powierzchnie to tylko duży monitor.teraz sie resetuj.

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » wtorek 29 lip 2008, 19:07

beatnick CHŁOPIE ja opisuje fakty a nie życzenia , ty sie jednak przenieś .

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » wtorek 29 lip 2008, 19:37

Nie ma sensu karmić trolla. A sens 2 monitorów jest choćby po to ze kiedy korzystasz z nie abletoowych vst/i to możesz sobie je rzucić na drugi monitor - i to wygodna sprawa. Mi w tej chwili starcza 1 monitor 22 cale 16;10 - ale jak miałem 2 X 15 cali to 2 monitory były błogosławieństwem - odczuwałem komfort "" pracy.
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » wtorek 29 lip 2008, 19:53

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 05:53 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

beatnick

Post autor: beatnick » wtorek 29 lip 2008, 19:59

...Nie ma sensu karmić trolla. A sens 2 monitorów jest choćby po to ze kiedy korzystasz z nie abletoowych vst/i to możesz sobie je rzucić na drugi monitor - i to wygodna sprawa. Mi w tej chwili starcza 1 monitor 22 cale 16;10 - ale jak miałem 2 X 15 cali to 2 monitory były błogosławieństwem - odczuwałem komfort "" pracy. ...

mnie zalezalo na rownoczesnym wyswietlaniu aranzu i miksera, w osobnych oknach [monitorach] co tak banalne w przypadku innych daw'ow w odniesieniu do Live'a jest niewykonalne.

i winna jest wlasnie konstrukcja programu, przy ktorej rozszerzanie pulpitu wiele nie daje.

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » wtorek 29 lip 2008, 20:06

mnie zalezalo na rownoczesnym wyswietlaniu aranzu i miksera, w osobnych oknach [monitorach] co tak banalne w przypadku innych daw'ow w odniesieniu do Live'a jest niewykonalne.

i winna jest wlasnie konstrukcja programu, przy ktorej rozszerzanie pulpitu wiele nie daje.

...
Program jest tak zaprojektowany i już - taka była koncepcja - to nie bug etc.. Nienależny rozpatrywać tego w kategorii wina czy nie wina :> Swoją drogą nie miałem czasu ani okazji przyjrzeć się Reaperowi - A Piotr ciągle go tak zachwala - będę musiał stestować.
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

beatnick

Post autor: beatnick » wtorek 29 lip 2008, 20:08

...[...] [i]brak możliwości równległej pracy w trybie session i arrangement na dwóch LCD to spora wada ergonomiczna Live'a, dla mnie na tyle irytująca że aż zmusiła mnie do przymierzenia się do Logica :]

A dlaczego w rozmyślaniach pomijać Reapera? Nie dość, że ma możliwość pracy na dwóch monitorach, nie dość, że jego okna mają podział przypominający Abletona (ale tu jednak z "odklejaniem okien"), to jeszcze sam może się przebrać za Logica 8: obrazek.jpg.
...

Moze dlatego, ze Logica kupilem razem z notebookiem :]

beatnick

Post autor: beatnick » wtorek 29 lip 2008, 20:14

...mnie zalezalo na rownoczesnym wyswietlaniu aranzu i miksera, w osobnych oknach [monitorach] co tak banalne w przypadku innych daw'ow w odniesieniu do Live'a jest niewykonalne.

...
Program jest tak zaprojektowany i już - taka była koncepcja - to nie bug etc.. Nienależny rozpatrywać tego w kategorii wina czy nie wina :> Swoją drogą nie miałem czasu ani okazji przyjrzeć się Reaperowi - A Piotr ciągle go tak zachwala - będę musiał stestować. ...

moze nie bug i nie wina, ale skoro cierpi na tym ergonomia pracy to przynajmniej niedoskonalosc.

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » wtorek 29 lip 2008, 20:22

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 05:53 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 29 lip 2008, 20:46

...[...] brak możliwości równległej pracy w trybie session i arrangement na dwóch LCD to spora wada ergonomiczna Live'a, dla mnie na tyle irytująca że aż zmusiła mnie do przymierzenia się do Logica :]

pracuje na notebooku 15,4 "i brak takiej możliwosci w momecie jezeli obok stoi LCD 26" to czyste marnotrawstwo. mam nadzieje ze w wersji 8 Live uzyska ta funkcjonalnosc, zgodna z aspiracjami tworcow do konkurowania z Kubusiem czy z Logic'iem
....

A dlaczego w rozmyślaniach pomijać Reapera? Nie dość, że ma możliwość pracy na dwóch monitorach, nie dość, że jego okna mają podział przypominający Abletona (ale tu jednak z "odklejaniem okien"), to jeszcze sam może się przebrać za Logica 8: obrazek.jpg.

...
no kurde brak mi słów - jeszcze troszke i bedą skórki do wszystkich znanych DAW i dopiero pozamiataja :)
powiem ci że ten program rośnie w siłę coraz bardziej

może kiedys stestuje póki co lubie sonarka i sequoie
jeszcze jak autor doda opcje czytania innych projektów - chocby samych ustawien klipów i głosności/panoram - to pozamiata rynek....(ale tu może byc problem natury prawnej choc kto wie )

ODPOWIEDZ