Timbaland - jaki synth używa w utworze z N. Furtado?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
pan_Buczek
Re: Timbaland - jaki synth używa w utworze z N. Furtado?

Post autor: pan_Buczek » poniedziałek 23 lip 2007, 16:58

...duzo jest zawartych odniesien do world music...
No już od kilku lat jest moda żeby tłuste werble zastępować clapami a hihaty garkami...Orientalne dźwieki zaakceptowały się w modzie muzyki...więc stosując to nie wynalazł patentu...jedynie wytworzył swój klimat...

Jak słysze synteze + orientalne gary to odrazu nasuwa mi sięTimbaland ...
I zgadzam sie z Toba! Synteza + orient perkusja = timbaland ale wedlug mnie, najlepsza jego produkcja bylo Dirt Off Your Shoulder z albumu Jay'a-Z no i Nelly Furtado - Say it Right tez nie bylo zle ale,szczeze, to za nim nie specjalnie przepadam

9009man

Post autor: 9009man » poniedziałek 23 lip 2007, 20:32

......duzo jest zawartych odniesien do world music...
No już od kilku lat jest moda żeby tłuste werble zastępować clapami a hihaty garkami...Orientalne dźwieki zaakceptowały się w modzie muzyki...więc stosując to nie wynalazł patentu...jedynie wytworzył swój klimat...

I zgadzam sie z Toba! Synteza + orient perkusja = timbaland ale wedlug mnie, najlepsza jego produkcja bylo Dirt Off Your Shoulder z albumu Jay'a-Z no i Nelly Furtado - Say it Right tez nie bylo zle ale,szczeze, to za nim nie specjalnie przepadam...
to se posluchaj MIssy E. 2 albomow produkjowanych przez GRUBEGO:)...

a jak kumasz HH - to prosze bardzo - TIMBA i MAGOO 4 plyty to akurat ja znam, moze i wiecej nagrali, ale tam jest dopiero cool off bit i nie pop

a jak pop - to Aliyah - wsio chyba Timbo zrobil.

pozdr

Awatar użytkownika
Petey

Post autor: Petey » poniedziałek 23 lip 2007, 21:28

Ej a wiecie może jak uzyskać taką stopkę orientalną?? Ja póki co obcinam lekko górę i podbijam dół...ale nie do końca to skutkuje... Znacie może jakieś próbki czy coś??

Awatar użytkownika
pan_Buczek

Post autor: pan_Buczek » poniedziałek 23 lip 2007, 21:36

.........duzo jest zawartych odniesien do world music...

I zgadzam sie z Toba! Synteza + orient perkusja = timbaland ale wedlug mnie, najlepsza jego produkcja bylo Dirt Off Your Shoulder z albumu Jay'a-Z no i Nelly Furtado - Say it Right tez nie bylo zle ale,szczeze, to za nim nie specjalnie przepadam...
to se posluchaj MIssy E. 2 albomow produkjowanych przez GRUBEGO:)...

a jak kumasz HH - to prosze bardzo - TIMBA i MAGOO 4 plyty to akurat ja znam, moze i wiecej nagrali, ale tam jest dopiero cool off bit i nie pop

a jak pop - to Aliyah - wsio chyba Timbo zrobil.

pozdr...

Missy po prostu nie lubie a w timbaland magoo, rozwala mnie glosik magoo ale tez mieli jeden dobry kawalek, tytulu nie pamietam bo to lata temu bylo, a aaliyah, zawsze dobra, choc popu(choc to jak dla mnie r&b)tez nie lubie:)

Wybacz ale ja wole pete rock'a czy marley marl'a, premier'a, czy sid roams jesli juz przy syntezatorach jestesmy, od timbalanda, chyba moge??

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » poniedziałek 23 lip 2007, 21:46

...Ej a wiecie może jak uzyskać taką stopkę orientalną?? Ja póki co obcinam lekko górę i podbijam dół...ale nie do końca to skutkuje... Znacie może jakieś próbki czy coś??...
moze uzyj sampli floor toma - ja bym tak zrobil, podbity synth stopa bedzie chyba przypominal to o czym mowisz... o ile wiem o czym mowisz :)

JA do takich celow uzywam biblioteki sampli toolshed - tam sa takie rozne bebny

Awatar użytkownika
pan_Buczek

Post autor: pan_Buczek » poniedziałek 23 lip 2007, 21:53

Kurde ale ze mnie hejter sie zrobil na stare lata, wybacz ale slucham hip hopui juz kilka chwil(bo jakies 12lat) i jakos mi nie wchodza za specjalnie hip-popowe akcje. a jak bys nie wiedzial, kto to marley marl i co zrobil, to lap link

http://prodby.altervista.org/producer_list.php?producer=Marley%20Marl

i nie pytaj kto to big daddy kane ani biz markie(jesli oczywiscie nie wiesz)

moze jeszcze pete rock bo nie wszyscy o nim slyszeli a powinni:

http://prodby.altervista.org/producer_list.php?producer=Pete%20Rock

bo premiera to chyba juz zna kazdy.

A z takich, swiezszych producentow, bardziej "syntezatorowych"(zeby nie bylo ze stary piernik ze mnie ) to podchodza mi:
-sid roams
-clinton sparks
-jake one

moze nie zrobili zbyt wiele bitow i sa niezbyt znani ale mi odpowiadaja

Awatar użytkownika
pan_Buczek

Post autor: pan_Buczek » poniedziałek 23 lip 2007, 21:55

...Ej a wiecie może jak uzyskać taką stopkę orientalną?? Ja póki co obcinam lekko górę i podbijam dół...ale nie do końca to skutkuje... Znacie może jakieś próbki czy coś??...
Z tego co pamietam to byla w hypersonic:) hahahahaa a tak powaznie to na prawde poprubuj z tom'ami, i z filtracja i transportem, na 1000000000000000000% powinienes osiagnac to co szukasz

Awatar użytkownika
pan_Buczek

Post autor: pan_Buczek » poniedziałek 23 lip 2007, 21:57

......Ej a wiecie może jak uzyskać taką stopkę orientalną?? Ja póki co obcinam lekko górę i podbijam dół...ale nie do końca to skutkuje... Znacie może jakieś próbki czy coś??...
moze uzyj sampli floor toma - ja bym tak zrobil, podbity synth stopa bedzie chyba przypominal to o czym mowisz... o ile wiem o czym mowisz :)

JA do takich celow uzywam biblioteki sampli toolshed - tam sa takie rozne bebny...
o, wybacz Stary ze powtozylem Twoja wypowiedz, czesciowo ale nie przeczytalem calosci a odpowiadalem, od razu:)

Awatar użytkownika
Petey

Post autor: Petey » poniedziałek 23 lip 2007, 22:10

sprecyzuje moje wymagania jeśli jesteśmy już przy orientalnych klimatach...pewnie niektórzy z was znają kawałek Lean Back na którym to się Scott Storch wybił... tam właśnie jest cudowna stopa...tak jakby duży kocioł..

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » poniedziałek 23 lip 2007, 22:28

o, wybacz Stary ze powtozylem Twoja wypowiedz, czesciowo ale nie przeczytalem calosci a odpowiadalem, od razu:)...
a spoczko - Ty pisales bo wiesz i sie HH zajmujesz - ja szczelalem bo w innych bardziej akustycznych klimatach siedze - lepiej zeby Petey uzyskal odp. od zawodowca. A floor tom to juz nie jednego perkmana uratowal - kiedys podczas waznej proby poszla membrna w ... werblu i zastosowalismy floor jakowerbel (tyle ze nie mogl juz grac perkman palkami, przeszedl na szczotki), zdaza sie tez zastepowanie duzych kickow floor tomami - czasem ktos ma 22' stope a do kawalka potrzebna mniejsza i dluzej brzmiaca :)

ODPOWIEDZ