Upgrade do Cubase4 - warto?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:
Re: Upgrade do Cubase4 - warto?

Post autor: pawello » piątek 19 sty 2007, 03:24

...Po tym co sie stalo 17 stycznia
A CO sie stalo 17 stycznia???
...
Czy chodzi o TEN watek z forum Steinberga? Rzeczywiscie to sa JAJA!!!!!!!!! ja sie wstrzymuje przed zakupem Cubase Studio 4!
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » piątek 19 sty 2007, 03:26

Zly link! TEN jest dobry...
[addsig]

R.B.

Post autor: R.B. » piątek 19 sty 2007, 10:15

...Zly link! TEN jest dobry...
...
No wlasnie i jestem w kropce bo chcialem kupic cubase SX3 ale wycofali !!!
i zmuszony jestem niestety (i juz zamowilem) kupic Cubase 4.Cholera co robic?i firma zaczyna taka dziwna politykie prowadzic!
Pozdrawiam
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » piątek 19 sty 2007, 10:37

Cholera co robic?i firma zaczyna taka dziwna politykie prowadzic!
A no wlasnie... W sumie to oni taka polityke prowadza od dluzszego czasu tylko ze poprawki jakie wprawadzali do tej pory byly wystarczajace jesli chodzi o SX/SL 1 czy tez 2... Dopiero przy wersji 3 po prostu sobie OLALI klientow i wyszlo w koncu szydlo z worka! Po prostu na dzien dzisiejszy wiadomo tylko ze firma nie daje zadnej gwarancji ze bedzie usuwac bledy w Cubase 4 oraz innych nastepnych wersjach! Odmowa wykonania update'u 3.1.2 dla Cubase SX3 to byl oczywisty sygnal ze firma nie zamierza sie cackac z klientami i bedzie sobie robila co jej sie zywnie podoba za nasza kase... Ot i wszystko!
[addsig]

R.B.

Post autor: R.B. » piątek 19 sty 2007, 11:03

...Cholera co robic?i firma zaczyna taka dziwna politykie prowadzic!
A no wlasnie... W sumie to oni taka polityke prowadza od dluzszego czasu tylko ze poprawki jakie wprawadzali do tej pory byly wystarczajace jesli chodzi o SX/SL 1 czy tez 2... Dopiero przy wersji 3 po prostu sobie OLALI klientow i wyszlo w koncu szydlo z worka! Po prostu na dzien dzisiejszy wiadomo tylko ze firma nie daje zadnej gwarancji ze bedzie usuwac bledy w Cubase 4 oraz innych nastepnych wersjach! Odmowa wykonania update'u 3.1.2 dla Cubase SX3 to byl oczywisty sygnal ze firma nie zamierza sie cackac z klientami i bedzie sobie robila co jej sie zywnie podoba za nasza kase... Ot i wszystko!
...
No tak ! to moze zainwestowac w inny program?
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » piątek 19 sty 2007, 11:14

Moze nie tyle chodzi o to, ze 3.1.1 dziala zle i upgrade 3.1.2 bylby niezbedny, bo w sumie 3.1.1 dziala w miare stabilnie i mozna spokojnie nauczyc sie omijac bledy. Natomiast problem jest taki, ze C4 w zasadzie ma bledy SX3, plus kilka istotnych rzeczy, ktore nie dzialaja, m. in. freeze. Media Bay jest kompletnie zle zaimplementowany i wymaga przerobki. Jest kilka problemow z routingiem.
Czyli klient musi zaplacic za upgrade, ktory w zasadzie poza nowymi (wg niektorych watpliwymi) featuresami ma duzo wiecej bledow niz wszystkie poprzednie wersje SX razem wziete. Dochodzi do paradoksalnych sytuacji, w ktorych ludzie po zakupieniu C4 przestaja go uzywac bo im sie zwyczajnie wyklada i do zrobienia niektorych podstawowych rzeczy uzywaja innych programow.
Problemem jest tez niepewnosc, bo nie wiadomo kiedy wyjdzie poprawka i w zasadzie po akcji z 3.1.2 mozna sie spodziewac wszystkiego. A tymczasem firma, jak sie okazuje zajmuje sie projektem o kryptonimie AI (czyli integracja silnika C4 z instrumentami hardware, np. motif).
W kazdym razie zadyma jest spora i juz pisza o tym wszedzie w roznych serwisach na swiecie.
Niestety wyglada tez na to, ze zaczynaja sprawdzac sie najczarniejsze scenariusza powstale w momencie, kiedy Pinnacle odsprzedawal Steinberga Yamasze. Juz wtedy wiele madrych glow przewidzialo, ze to nie jest dla Steinberga dobry uklad, bo straca na tym jego klienci z powodu takiego, ze Yamaha wymusi na firmie mase innych zadan nie tylko zwiazanych ze sztandarowym produktem- skierowanych do zupelnie innego segmentu odbiorcow.

Hubi

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » piątek 19 sty 2007, 11:15

No tak ! to moze zainwestowac w inny program?...
Ja juz zainwestowalem w Cubase SL w 2003 roku...
[addsig]

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » piątek 19 sty 2007, 11:24

W kazdym razie zadyma jest spora i juz pisza o tym wszedzie w roznych serwisach na swiecie.
Jakies przyklady?

..to nie jest dla Steinberga dobry uklad, bo straca na tym jego klienci z powodu takiego, ze Yamaha wymusi na firmie mase innych zadan..
A ja np mialem nadzieje ze to Steinbergowi POMOZE a nie przeszkodzi.. A tu MASZ... Jednak wyszlo odwrotnie!

Szczerze mowiac ta sprawa jest mocno bulwersujaca i jestem bardzo ciekaw jej dalszego ciagu.. Jak dlugo Steinberg bedzie lekcewazyl uzytkownikow swoich programow...?
[addsig]

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » piątek 19 sty 2007, 12:21

Yamahe stac na wszystko - moga nawet zamknac to bo i tak wiekszosc bedzie miala pretensje do Steinberga :)

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » piątek 19 sty 2007, 12:38

...Yamahe stac na wszystko - moga nawet zamknac to bo i tak wiekszosc bedzie miala pretensje do Steinberga :)...
Ale szkoda kubejza...
[addsig]

ODPOWIEDZ