Nowy OS dla Virus TI

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
NoRd384
Re: Nowy OS dla Virus TI

Post autor: NoRd384 » poniedziałek 22 sty 2007, 12:21

......Wavetable w Virusie to dla mnie jakaś zabawkowa namiastka tej syntezy. Osobiście polecam instrumenty Waldorfa, szczególnie model Q+ w poszukiwaniu nowych brzmień.

Pozdrawiam...

Widzę że kolega nie w temacie . Gwoli przypomnienia - team Access w dużej mierze składa się z byłej ekipy WALDORF . Także próbki Wavetable w Virusie TI pochodzą z Waldorfa

Pozdrawiam ...
Tak to prawda że cześć ekipy Waldorfa po zamknięciu "fabryki" poszła na zarobek do Accessa przez krótki czas, po czym zawinęli się i reaktywowali Waldorfa.Ot sezonowo zarobkowe zbieranie truskawek :)
Natomiast wavetable zawarty w Virusie, to tak jak pisałem zaledwie namiastka tego co w temacie tej syntezy maja do powiedzenia/zagrania instrumenty Waldorfa. W razie wątpliwości odsyłam do instrumentów Waldorfa albo komentarzy na temat wavetable zawartego w TI na zachodnich serwisach.

Pozdrawiam
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » poniedziałek 22 sty 2007, 21:12

I tak uważam że Virus TI to najlepszy synth jaki można w chwili obecnej znaleźć na tej planecie ! Mówię o możliwościach , brzmieniu , jego jakości i dynamice itd.
Co do Waldorfa , napewno ma swopje własne , charakterystyczne brzmienie , ale jeśli chodzi o możliwości z TI poprostu nie ma żadnych szans . A po zapowiadanym OS 2.O do Virusa TI konkurencja na jakiś czas zostanie daleko w tyle

Wiem że to virtual analog .Ale ze wszystkich VA jakie znam , a mam ich naprawde sporo Virus TI bzmi jakoś inaczej.Czasami ma się wrażenie że to prawdziwy analog. Co do Waldorfa model który mnie kręci to stary , poczciwy PULSE. I tu się zgodze że jest jedyny w swoim rodzaju , choć bardzo prosty .

Pozdrawiam
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » wtorek 23 sty 2007, 00:12

...I tak uważam że Virus TI to najlepszy synth jaki można w chwili obecnej znaleźć na tej planecie ! Mówię o możliwościach , brzmieniu , jego jakości i dynamice itd.
Co do Waldorfa , napewno ma swopje własne , charakterystyczne brzmienie , ale jeśli chodzi o możliwości z TI poprostu nie ma żadnych szans . A po zapowiadanym OS 2.O do Virusa TI konkurencja na jakiś czas zostanie daleko w tyle

Wiem że to virtual analog .Ale ze wszystkich VA jakie znam , a mam ich naprawde sporo Virus TI bzmi jakoś inaczej.Czasami ma się wrażenie że to prawdziwy analog. Co do Waldorfa model który mnie kręci to stary , poczciwy PULSE. I tu się zgodze że jest jedyny w swoim rodzaju , choć bardzo prosty .

Pozdrawiam ...
oczywiście masz do takie zdania pełne prawo ale i są tacy klawiszowcy jak ja, których Virus tak bardzo nie podnieca . Co do porównania TI z Q+ to
moim zdaniem bardzo się mylisz. Q+ ma o wiele bardziej rozbudowany tor syntezy. Możliwości jego edycji są znacznie wieksze od TI, większa polifonia, doskonały vocoder, unikalne brzmienie no i słynne filtry waldorfa... w przypadku Q+ analogowe, wiec sam miód. Samo brzmienie wyrafinowane i szlachetne.
Wydaje mi się ze ten instrument jest o wiele ciekawszą propozycją brzmieniową od virusa TI który, nie oszukujmy sie; w większości przypadków używany jest jako ROM player. Oklepane brzmienia które słychać chyba "w 99% obecnych nagrań" i praktycznie ciągle te same brzmienia. Nic się nie zmienia oprócz skakania po presetach. Gdybym grał techno ,dance albo pop z pewnością postawił bym na virusa , -miałbym pewność że komercha się sprzeda. No ale to kwestia gustu...

Pozdrawiam
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » wtorek 23 sty 2007, 00:27

bo ja wiem, polecam YELLOW, Kraftwerka, choć gustuję w bardziej pomieszanych stylach elektronizno rockowych NIN, REVOLTING COX,
A J.M. w Stoczni to sprawił mi zawód niestety, takie elekto polo zrobił, choć pamiętam jek za malolata namietnie słuchałem koncertu w Chinach, oxygen, Obecnie poluję na Hammonda z Leslie, jak się jeszcze pare zabawek do tego podlączy to gra jak złoto i daleko temu do organów, niesmiertelny instrument klawiszowy, tak samo jak mini moog , może virus TI sobie zasłuży, muzyka dance i tehno to nienajlepsze medium do utrwalania legandy. Ale w filmowce się sprawdza i w studio. Ostatnio tez na nowo odkryłem dx7 o mało co go nie sprzedalem a żałowałbym bardzo. Wiec pospiesznie nie osądzajmy virusa, zresztą chętnie bym go przejał w sprzyjających okolicznościach , no ale o te w kraju nad wisłą słabo, wiadomo "szołbiznes" dopiero w połowie jest już szoł ale gożej z biznasem hi hi hi hi.

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » wtorek 23 sty 2007, 00:38

niestety Access wciaz zwleka ale w miedzy czasie pojawiaja sie nowe FAKTY ! :)
TUTAJ

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » wtorek 23 sty 2007, 00:44

tak na deser :)

Access Music have announced what they say is the most comprehensive feature update in the company's history. Version 2.0 for the Virus TI adds Graintable, Formant-based oscillators and enhanced Wavetable synthesis .

Awatar użytkownika
Atselom

Post autor: Atselom » wtorek 23 sty 2007, 16:44

Ukazał sie film z NAMM , gdzie demonstrowane sa nowe mozliwosci O.S 2
TUTAJ

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » środa 24 sty 2007, 10:41

JEST, JES, JEST oł je je je

Acces wrzucił TI OS 2.0 na ich stronke :- )

www.acces-music.de

OK ... zrywam się testować nowe cacko
[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » środa 24 sty 2007, 10:41

NOWY OS 2 , ktory to sam a firma Access nazywa przełołomowym własnie sie pokazał .

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » środa 24 sty 2007, 10:41

sorry , mały błąd w linku

www.access-music.de

ODPOWIEDZ