Mac a muzyka

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
MB
Re: Mac a muzyka

Post autor: MB » poniedziałek 24 kwie 2006, 11:15

Oczywiscie wspominajac maca na tym forum nie otrzymales odpowiedzi na pytanie, tylko wywolales kolejna idiotyczna wojne ideologiczna. Taka polska cecha narodowa niestety - TO JA pracuje na najlepszym systemie a reszta jest bez sensu... [...]

Nic podobnego. Nie tego dotyczyła dyskusja.

Postaraj się jednak czytać ze zrozumieniem...

Awatar użytkownika
mel

Post autor: mel » poniedziałek 24 kwie 2006, 12:12

...Oczywiscie wspominajac maca na tym forum nie otrzymales odpowiedzi na pytanie, tylko wywolales kolejna idiotyczna wojne ideologiczna. Taka polska cecha narodowa niestety - TO JA pracuje na najlepszym systemie a reszta jest bez sensu... [...]

Nic podobnego. Nie tego dotyczyła dyskusja.

Postaraj się jednak czytać ze zrozumieniem...

...

Przede wszystkim nie tego dotyczylo pytanie. Czlowiek pyta o funkcje logica, nie o wyzszosc swiat bozego narodzenia nad swietami wielkiej nocy. A takie wlasnie pojawily sie odpowiedzi.

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » poniedziałek 24 kwie 2006, 12:22

Przede wszystkim nie tego dotyczylo pytanie. Czlowiek pyta o funkcje logica, nie o wyzszosc swiat bozego narodzenia nad swietami wielkiej nocy. A takie wlasnie pojawily sie odpowiedzi.

W mojej przeglądarce w tym wątku wyświetla się wymiana zdań, którą rozpoczyna pytanie o to, jaki by tu wybrać software przesiadając się z PC na Maca. A potem następuje dyskusja nad sensownością takiego stawiania sprawy.

Czy Twoja przeglądarka wyświetla co innego?

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 24 kwie 2006, 12:42

W swietle TEGO mozna sie przekonac jak oba swiaty zblizaja sie do siebie... Byc moze juz niedlugo nie bedzie zadnych pytan co do wyboru platformy bo mozna bedzie miec obie hehehehe
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
mel

Post autor: mel » poniedziałek 24 kwie 2006, 13:00

W mojej przeglądarce w tym wątku wyświetla się wymiana zdań, którą rozpoczyna pytanie o to, jaki by tu wybrać software przesiadając się z PC na Maca. A potem następuje dyskusja nad sensownością takiego stawiania sprawy.

Czy Twoja przeglądarka wyświetla co innego?

Wyglada na to, ze tak. Bo w gaszczu niekonczacych sie nigdy opinii na temat ceny, wydajnosci, stabilnosci etc dopiero po dluzszej chwili udalo mi sie znalezc watki traktujace o programowaniu.

A miedzy wierszami tych watkow, a takze szeregu innych pojawiajacych sie na tym forum i dotyczacych maca, mozna wyczytac, ze ja decydujac sie na maca jestem skonczonym idiota, bo wydaje dwa razy wiecej pieniedzy na sprzet z polowa wydajnosci pc i ze stabilnoscia nie lepsza niz pc.

Tak wiec niech tak zostanie i ja ze swej strony nie mam wiecej nic do dodania.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » poniedziałek 24 kwie 2006, 13:36

A miedzy wierszami tych watkow, a takze szeregu innych pojawiajacych sie na tym forum i dotyczacych maca, mozna wyczytac, ze ja decydujac sie na maca jestem skonczonym idiota, bo wydaje dwa razy wiecej pieniedzy na sprzet z polowa wydajnosci pc i ze stabilnoscia nie lepsza niz pc.

Odnoszę wrażenie, że wyczytałeś to co chciałeś wyczytać, a czego wcale tam nie ma. Jeszcze raz apeluję o czytanie ze zrozumieniem.

Awatar użytkownika
AXIS

Post autor: AXIS » poniedziałek 24 kwie 2006, 14:03

Odnoszę wrażenie, że wyczytałeś to co chciałeś wyczytać, a czego wcale tam nie ma. Jeszcze raz apeluję o czytanie ze zrozumieniem....

I tym razem w 100% zgadzam się z MB. Tu chodzi o to, że platforma (Mac czy PC) jest nieistotna. Komputer bez oprogramowania to tylko kupa złomu, nie ważne czy błogosławionego przez Bill'a czy też przez Steve'a.

NAJPIERW wybieramy programy, potem komputer, na którym one działają.

Pozdrawiam,

Maciej R.

Awatar użytkownika
mel

Post autor: mel » poniedziałek 24 kwie 2006, 14:58

...Odnoszę wrażenie, że wyczytałeś to co chciałeś wyczytać, a czego wcale tam nie ma. Jeszcze raz apeluję o czytanie ze zrozumieniem....

I tym razem w 100% zgadzam się z MB. Tu chodzi o to, że platforma (Mac czy PC) jest nieistotna. Komputer bez oprogramowania to tylko kupa złomu, nie ważne czy błogosławionego przez Bill'a czy też przez Steve'a.

Tyle ze ja akurat nie o tym pisalem, ale to nic.

Oklepany i powtarzany w nieskonczonosc slogan o tym, ze najpierw program, potem komputer, powtarzany jest od momentu pojawienia sie na rynku dwoch platform. I oczywiscie jest w tym sporo racji. Jednak sam w swoich poprzednich postach podajesz szereg powodow, ktorymi mozna kierowac sie wybierajac taki czy inny komputer. Tak wiec sam program, oczywiscie istotny, pewnie nawet najistotniejszy, nie jest jednak jedynym kryterium.

Ja sie ciesze, ze nie mam podobnych dylematow. W moim przypadku zarowno program jak i system jest ten, na ktorym tylko i wylacznie chcialbym pracowac :) I zycze wszystkim podobnych wrazen,

pozdrawiam

Awatar użytkownika
mel

Post autor: mel » poniedziałek 24 kwie 2006, 15:03

A jeszcze na koniec taka mala dygresja...

Jak myslisz, na jakim systemie bym pracowal, gdyby istnial dzisiaj logic7 na pc?

j.bravo

Post autor: j.bravo » poniedziałek 24 kwie 2006, 15:15

...NAJPIERW wybieramy programy, potem komputer, na którym one działają...

W przypadku homerecordingu owszem, ale w profesjonalnych studiach najczęściej spotyka się Maca z Protoolsem, czy to w Warszawie czy w Nowym Jorku. Nie wyobrażam sobie zawodowego realizatora, który nie umie się sprawnie poruszać w tym systemie.

Może zakładający ten temat Perdurabo ma na myśli coś więcej niż homerecording. Przecież nie napisał żadnej bzdury, że np. zera i jedynki brzmią lepiej na Jabłku.

A tak w ogóle, pomijając kwestię kasy: przecież można mieć i Maca i Peceta.
Jestem przystojny i młody

ODPOWIEDZ