Audition 2.0 - oficjalny komunikat

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Paweł
Re: Audition 2.0 - oficjalny komunikat

Post autor: Paweł » czwartek 19 sty 2006, 12:57

....Moze nie doczytalem, ale mnie do tej pory drazni jedna rzecz - zaznacza sie fragment sampla, wchodzi do okna efektu i sie ustawia parametry (np.: limitera), potem sie robi 'zamknij', zaznacza calego sampla i wraca spowrotem, zeby zaaplikowac efekt na calosci. Czy robicie to inaczej?...

Przecież jest funkcja "preview" i można sobie odsłuchać wpływ efektu na całość sampla.

A tak na marginesie zgłaszam akces do Klubu Absolutnie Zadowolonych Użytkowników Cool Edit (w skrócie KAZUCE ). Jestem mu wierny jeszcze od wersji 96 i do tej pory używam AA (choć też z przyzwyczajenia mówimy na niego ze znajomymi Cool Edit).

A za co go cenię? Za prostotę, wygodę obsługi, wydajność (co było nie do przecenienia w czasach słabszych maszyn), bardzo duże możliwości edycyjne (z powiększeniem do pojedyńczego sampla), nieźle brzmiące efekty (choć nie lubię kompresora), itp, itd.

Awatar użytkownika
winnicki

Post autor: winnicki » sobota 21 sty 2006, 10:51

No wlasnie o tym pisze, tylko sie zle sformulowalem - robi sie preview na fragmencie sampla (utworu), a potem zeby zaaplikowac te parametry na calosci to trzeba wyjsc, zaznaczyc calego sampla i wrocic do efektu, co jest nonsensowne i w zasadzie wierze bardziej w swoje przeoczenie oraz niedomyslnosc (przy szukaniu odpowiedniej funkcji) niz w to, ze w programie o sporej przeszlosci nikt nie wytknal takiegomankamentu i nie rozwiazano tego w wygodny sposob.

Awatar użytkownika
ukaef
Kontakt:

Post autor: ukaef » sobota 21 sty 2006, 15:03

TUTAJ znajdziecie ważącą 470 MB wersję testową Auditiona 2.0.
:)

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » sobota 21 sty 2006, 16:27

...TUTAJ znajdziecie ważącą 470 MB wersję testową Auditiona 2.0....

hmm. dziwne mi pokazuje 65,6 Mb i na dodatek nie che sie zaisntalowac, pisze o jakims tam zip file is corrupted

Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » sobota 21 sty 2006, 16:59

sprostowanie, lecz i tak jestem bardzo zly

nie mozna sciagnac tego pliku innymi przegladarkami niz IE

testowalem na firefox, opera (linux)

obie przegldarki widza plik jako 65,7 Mb

ja juz rozumiem ze sie polaczyli z Macromedia i moga miec balagan, ale to juz przegiecie, wymuszac kozystanie z IE

wrrr

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » niedziela 22 sty 2006, 12:40

ktos juz testowal triala...

ja wlasnie sie bawie,,, wszsytko ladnie pieknie, ale albo jestem slepy ale gdzie sie podzial mikser do efektow ?

dla przypomnienia, w CEP2.0 badz w A.A 1.5, jak sobie w fx dodalem np 3 rozne efekty, mozna bylo ustawic sobie ich glosnosc.

gdzie to sie podzialo w A.A. 2.0 bo nie moge znalezc ?

Pozdrawiam

WG

Post autor: WG » niedziela 22 sty 2006, 13:10

nie mozna sciagnac tego pliku innymi przegladarkami niz IE

testowalem na firefox, opera (linux)

obie przegldarki widza plik jako 65,7 Mb

Ależ można.

Opera:

Narzędzia -> Preferencje -> Zaawansowane -> Pobieranie

Odznacz opcję: "Ukryj typu plików obsługiwane przez Operę".

Edytuj rozszerzenie pliku: application/x-msdownload

Zamiast "Pokaż okno wybierania" zaznacz opcję Zapisz na dysku.

Jak w innych to nie wiem. Ja IE nie cierpię.

Do ściągania dobry jest też FlashGet albo po prostu Total Commander gdzie można wkleić link.

pawelq

Post autor: pawelq » niedziela 22 sty 2006, 19:05

...ktos juz testowal triala...

ja wlasnie sie bawie,,, wszsytko ladnie pieknie, ale albo jestem slepy ale gdzie sie podzial mikser do efektow ?

dla przypomnienia, w CEP2.0 badz w A.A 1.5, jak sobie w fx dodalem np 3 rozne efekty, mozna bylo ustawic sobie ich glosnosc.

gdzie to sie podzialo w A.A. 2.0 bo nie moge znalezc ?

MOże to pomoże?

http://www.adobeforums.com/

Paweł

Post autor: Paweł » poniedziałek 23 sty 2006, 13:41

...No wlasnie o tym pisze, tylko sie zle sformulowalem - robi sie preview na fragmencie sampla (utworu), a potem zeby zaaplikowac te parametry na calosci to trzeba wyjsc, zaznaczyc calego sampla i wrocic do efektu, co jest nonsensowne i w zasadzie wierze bardziej w swoje przeoczenie oraz niedomyslnosc (przy szukaniu odpowiedniej funkcji) niz w to, ze w programie o sporej przeszlosci nikt nie wytknal takiegomankamentu i nie rozwiazano tego w wygodny sposob....

Ano trzeba wyjść, ale mnie jakoś to nigdy specjalnie nie przeszkadzało. W sumie wydaje się nawet logiczne, bo przecież czasem implementujemy efekt na całym śladzie, a czasem na jego wybranym fragmencie.

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » wtorek 24 sty 2006, 10:50

Pierwsze wrażenia : stabilniejszy, szybszy, lepiej obsługuje pluginy. W końcu jest ASIO. Wizualnie jak zwykle poczatkowo nie mogę się przyzwyczaić, ale na pewno nie jest to taka porażka jak przy przejściu z Cubase SX 1 do 2.

ODPOWIEDZ