Jaki mikrofon do karaoke?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
vasyl
Re: Jaki mikrofon do karaoke?

Post autor: vasyl » wtorek 04 maja 2004, 22:12

hmmm no to możesz dać do linka do tej aukcji? I jeszcze pytanie. Czy ten kabel poszedłby bezpośrednio od mikrofonu do karty (na mały jack oczywiście) czy coś jeszcze trzeba dodać? Sory że zadaje takie banalne pytania ale w tym temacie to akurat nie siedze zbytnio więc pytam ekspertów o porade ...

To jest strona Montera (postuje na tym forum, jak pewnie zauwazyles ) http://www.proaudio.republika.pl/index.htm

tam znajdziesz kontakt do niego i zapytaj o ten kabel, bo na allegro nie ma wystawionego...

Kabel mozesz zamowic roznych dlugosci i ma maly jack.... wiec sie nie martw

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » wtorek 04 maja 2004, 22:20

...acha, tan kabel ma jak juz wspomnialem wbudowany przedwzmacniacz (wiec wpinasz bezposrednio w karte) to chyba dobre i niedrogie rozwiazanie... szumy wahają się w granicy -60dB, co jest już całkiem niezlym wynikiem...

Awatar użytkownika
lajner

Post autor: lajner » wtorek 04 maja 2004, 22:32

......acha, tan kabel ma jak juz wspomnialem wbudowany przedwzmacniacz (wiec wpinasz bezposrednio w karte) to chyba dobre i niedrogie rozwiazanie... szumy wahają się w granicy -60dB, co jest już całkiem niezlym wynikiem......

O dzięki to dobrze wiedzieć a i jeszcze jakbyś mógł powiedzieć gdzie moge dostać ten kabel bo na allegro nie ma takich wogóle (przynajmniej nie znalazłem) ale za to jest Shure C 606
aro - ruda ślaska

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » wtorek 04 maja 2004, 23:03

o tym pisalem wyzej...

Awatar użytkownika
lajner

Post autor: lajner » wtorek 04 maja 2004, 23:06

...o tym pisalem wyzej... ...

ooops sory nie zauważyłem
aro - ruda ślaska

Awatar użytkownika
PITmaster

Post autor: PITmaster » środa 05 maja 2004, 16:21

.........acha, tan kabel ma jak juz wspomnialem wbudowany przedwzmacniacz (wiec wpinasz bezposrednio w karte) to chyba dobre i niedrogie rozwiazanie... szumy wahają się w granicy -60dB, co jest już całkiem niezlym wynikiem......

O dzięki to dobrze wiedzieć a i jeszcze jakbyś mógł powiedzieć gdzie moge dostać ten kabel bo na allegro nie ma takich wogóle (przynajmniej nie znalazłem) ale za to jest Shure C 606 ...

Jak masz blizko do 3miasta to ci taki kabelek sprzedam - 30zł. Mam go od montera i jest bardzo dobry. W przypadku posiadania mikrofonu dynamicznego i karty typu SBLive, wręcz niezbędny. Teraz nie jest mi już potrzebny.

Wysyłać mi się nie chce, chyba że będziesz nalegał.

PITmaster

pitmast@alpha.net.pl

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » środa 05 maja 2004, 16:35

powiedz PITmaster jak sie sprawia ten kabelek w boju?

Awatar użytkownika
lajner

Post autor: lajner » środa 05 maja 2004, 18:25

byłem pierwszy nie no żartuje. Od 3miasta to raczej daleko bo ja mieszkam koło Katowic. Wolałbym jednak przesyłke bo sie tam nie wybieram raczej.
aro - ruda ślaska

Awatar użytkownika
PITmaster

Post autor: PITmaster » środa 05 maja 2004, 21:19

...powiedz PITmaster jak sie sprawia ten kabelek w boju?

...

Efekt jest prawie taki sam jak przy podłączeniu mikrofonu dynamicznego do APS przez panel, czyli taki jaki powinien być. Bez tego kabla lub bez jekiegoś preampa można zapomnieć o wykorzystaniu tego typu mikrofonu z kartą typu SB.

Ale tu uwaga - miałem jakieś problemy na tym kablu z jednym mikofonem - to był noname więc nie podam typu - i prawie mikrofon wylądował w śmieciach gdyby nie APS, z którą chodzi dobrze. To chyba sprawa poprowadzenia masy na wtyku mikrofonu, bardzo mocno przebijał na nią sygnał.

Jeżeli mam wam doradzić - to uzbierajcie chłpaki lepiej na preamp jakieś 350zł. Miałem swego czasu takie plany. A tak w ogóle to moje doświadczenia z mic.dynamicznym są żałosne. Zwyczajnie, w domowych warunkach, nie potrafię nim nagrać wokalu, by brzmiał wg mnie zadawalająco. A miałem przez pewien czas SURE'a 606C i też nie pomogło. Coś nie moglem tego potem osadzić w miksie, w żaden sposób. Teraz rozumiem co znaczy, że ten mic jest 'estradowy'. Jakbym się darł to może by coś wyszło ale to nie w moin stylu. Koniec końców lepsze efekty mam na zwykłym multimedialnym. Niestety na studyjny, pojemnościowy jeszcze mnie nie stać, zbieram ;)

pzdr

PITmaster

Awatar użytkownika
PITmaster

Post autor: PITmaster » czwartek 06 maja 2004, 12:08

Czytam nowe EiS, a tu niespodzianka - mikrofon pojemnościowy SAMSON C05 nówka, tylko 199zł

Czy ktoś wie jak to urządzenie się zachowuje przy zasilaniu tylko 12V?

PITmaster

ODPOWIEDZ