Wavelab Elements 7 trial - problem z pobraniem

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Kiełbik
Re: Wavelab Elements 7 trial - problem z pobraniem

Post autor: Kiełbik » piątek 29 lis 2013, 20:08

ERRATA bo nie mogę poprawić zdania

Jest
Problem w tym że z Cubase Elements 7 dostałem licencję na wersję WaveLab Elements 7.
Powinno być
Problem w tym że z Cubase Elements 7 dostałem licencję na wersję WaveLab Elements 7 TRIAL.

Drobny szczegół ale ktoś nie może zrozumieć że chcę przetestować program przed kupnem. Właściwie chciałem

Awatar użytkownika
raflezjak
Kontakt:

Post autor: raflezjak » piątek 29 lis 2013, 20:13

czytałem 3 razy.

...jakby ujął to psycholog: ma pan po prostu pecha.
BCR-2000, PCR-500, UMA25s, Roland D-10, Yamaha RM1X, Yamaha SU 700, Yamaha A3000, Roland MC-303, Kaossilator, Exar SM07, Crumar Multiman-S(w rozsypce), Behringer MS40, Renoise.

Awatar użytkownika
raflezjak
Kontakt:

Post autor: raflezjak » piątek 29 lis 2013, 20:21

BCR-2000, PCR-500, UMA25s, Roland D-10, Yamaha RM1X, Yamaha SU 700, Yamaha A3000, Roland MC-303, Kaossilator, Exar SM07, Crumar Multiman-S(w rozsypce), Behringer MS40, Renoise.

Awatar użytkownika
miro5530

Post autor: miro5530 » piątek 29 lis 2013, 20:22

Emocje zostaw po swojej stronie monitora.
To jest program ściągnij zainstaluj bo nie sprawdzałeś.
A o ile się nie mylę to licencja (sam kod) decyduje czy to będzie trial czy ful.

Kiełbik

Post autor: Kiełbik » piątek 29 lis 2013, 20:36

...Emocje zostaw po swojej stronie monitora. To jest program ściągnij zainstaluj bo nie sprawdzałeś.A o ile się nie mylę to licencja (sam kod) decyduje czy to będzie trial czy ful....

No i widać że czytasz po łebkach Życzę powodzenia w instalowaniu .exe (programu windows) na macu Taki sam plik można ściągnąć ze strony steinberga również na Maca. Na niemieckim forum ktoś próbował go zainstalować wprowadzając w eLicenserze numer wersji Trial WaveLab Elements 7. OK eLicenser zaczął odliczać 30 dni trialu ale po próbie odpalenia programu który ktoś instalował z pliku który proponujesz (też na windows) wywaliło że nie "posiadasz licencji". Co do emocji hmmm. Nie nadajesz się na psychologa To się nazywa asertywność a nie emocje.

Awatar użytkownika
miro5530

Post autor: miro5530 » piątek 29 lis 2013, 20:52

http://www.steinberg.net/en/support/downloads/download_wlel700.html

Strona steinberga i WaveLab Elements 7.2.1 Update do ściągnięcia w trzech wersjach

I najważniejsze zdanie  z tej strony :
This is not a patch but a full installer.

Kiełbik

Post autor: Kiełbik » piątek 29 lis 2013, 20:55

...czytałem 3 razy.

...jakby ujął to psycholog: ma pan po prostu pecha.
...

Pecha to bym miał gdyby mój Cubase Elements tak się spsuł że sam bym sobie nie poradził. Wtedy nie zarabiam na chleb.... Brak kontaktu z producentem. Dziwne rozmowy z dystrybutorem steinberga na polskę... Koszmar. Teraz to już szukam na MacOSX jakiś alternatywny programu dla Wave Elements. Ale coś to nie idzie. BIAS, Inc zbankrutowało (podobnie olewali klientów, przy każdym problemie jako jedyne rozwiązanie kazali kupić drogi upgrade do najnowszej wersji) ...

Ale WaveLab Elements ma Sonnoxa i mógł bym z USB eLicenserem korzystać na kompie stacjonarnym i laptopie... Ale może okazać się że by mi nie podszedł. To nic że Cubase jest dla mnie genialny. Wideoprezentacje to za mało żeby ocenić program.

Kiełbik

Post autor: Kiełbik » piątek 29 lis 2013, 21:01

...http://www.steinberg.net/en/support/downloads/download_wlel700.htmlStrona steinberga i WaveLab Elements 7.2.1 Update do ściągnięcia w trzech wersjachI najważniejsze zdanie  z tej strony :This is not a patch but a full installer....

Przecież pisałem o tym że to nie zadziała z taką licencją WaveLab Elments trial dołączoną do np. Cubase Elements. Czemu nie czytasz tego co piszę, dokładnie. Niemiec z forum niemieckiego próbował tego dokładnie z licencją otrzymaną wraz z Cubase Elements 7 Przeczytaj nie chcę tego przepisywać....

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 30 lis 2013, 01:58

Sorki że tak zamieszałem na początku ale wciąz nie rozumiem prostej kwesti - jaka licencja na trial?czyżby steinberg był az tak głupi?trial to trial i jest za free dla wszystkich z racji ze to licencja czasowa

Awatar użytkownika
miro5530

Post autor: miro5530 » sobota 30 lis 2013, 15:44

Po pierwsze staramy się pomóc.
W pierwszym poście nie podajesz wprost że pracujesz na macu. Pytasz czy jest jakiś dobry program dla MacOSX...
A to takie jednoznaczne nie jest. Z tąd te nieporozumienie. Nie proponowałbym ci programu pod windowsa.
Teraz już wiem i zostawmy ten wątek.

plik wavelab_elements_win_patcher_7.2.1.600.exe czyli update które można ściągnąć ze strony steinberga i plikiem instalacyjnym wersji trial nie jest ale updatem

To jest pełny instalator programu, a nie update. This is not a patch but a full installer.
Trialem też nie jest bo go tak nie opisują.
Inną sprawą jest poprawność instalacji przez niemca licencji. To że u niego nie chodzi to wiem.
Pełna wersja Wavelab 8 ściągana ze strony Steiberga wymaga posiadania sprzętowego klucza (elicenser USB).
Głowy nie dam , ale być może i w tym przypadku jest on potrzebny.

Najlepiej zadzwoń do Yamahy pl. bo przypuszczam że pisałeś maila. Ja kontakt z nimi oceniam bardzo dobrze.
Popytaj o speca od softu możę coś doradzi i czy nie mają werjji trial na cd.
Telefon to telefon zawsze można podrążyć temat coś w stylu jak nie drzwiami to oknem.

ODPOWIEDZ