No dobrze to liczysz
Ale czy ten program może być też stand alone czy tylko w DAW jako wtyczka? A wiesz czy ta podstawowa wersja eksportuje pliki MIDI?
No dobrze to liczysz
Ale czy ten program może być też stand alone czy tylko w DAW jako wtyczka? A wiesz czy ta podstawowa wersja eksportuje pliki MIDI?
...
No dobrze to liczysz
...
Z Jamstixa można to MIDI "nagrać" na ścieżkę. Ja używam Reapera, zatem moja konfiguracja to:
Ścieżka 1 - piano, które kontroluje Jamstixa, nagrywa MIDI, ustawiony jest SEND MIDI na ścieżkę 2.
Ścieżka 2: Jamstix. Przyjmuje MIDI ze ścieżki 1. Do tego idzie SEND MIDI na ścieżkę 3, gdzie mam bibliotekę perkusyjną
Ścieżka 3 - biblioteka perkusyjna, która przyjmuje MIDI z Jamstixa. Ustawiona jest na "record output - MIDI", czyli gdy włączysz nagrywanie, na ścieżce pojawiają się wszystkie wygrane przez Jamstixa nuty. Do tego wysyła sendy audio na kolejne ścieżki (werbel, stopa, hihat), by można było je osobno obrabiać. Wszystkie ścieżki perkusyjne są w folderze, na który trafia suma perkusji w celu zapięcia kompresora.
Na szczeście w Reaperze można cały taki zestaw zapisać a potem ładować do dowolnego projektu jednym kliknięciem :)
Ja używam Jamstixa tylko jako VSTi. I z tego co widzę nie ma wersji standalone.
Dzięki wielkie za wyczerpującą odpowiedź. Na pewno popróbuję.
Pozdrawiam