Problem z nagraniem

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
acoto
Re: Problem z nagraniem

Post autor: acoto » sobota 16 cze 2012, 07:11

Wavelab to nie DAW...

to było apropos najlepszego edytora świata :)

Reapera kupuje się przez net'a właściwie....jak wszystko :D ...zresztą...upgrade Presonusa do użytecznej wersji jest dużo tańszy. Ale o czym my tu...zamiast rozwiązywać problem ,doradzamy nowe zakupy :( . Założycielowi tematu proponuję wybrać się na jakieś typowo gitarowe forum, L6 to dość popularna zabawka pośród gitarzystów ( CEP zresztą też
)

Suicidalsus

Post autor: Suicidalsus » sobota 16 cze 2012, 13:51

......Witam
Chciałbym prosić was o pomoc, posiadam Line 6 ux2, nagrywam w programie Cool edit pro 2.0.
Nadmienie, że jestem w temacie bardzo mało obeznany, moj problem polega na tym, że gdy nagram swoją scieżke za pomocą POD farm po zapisaniu i ponownym załadowaniu do programu jest opoźnione wzgledem garów, czasem zdaża się, że nawet odrazu po nagraniu dzieje się to samo. Sciągniete mam najnowsze sterowniki usb to samo tyczy sie sterów ux2. Działam na Windows 7 ultimate 64 bit Moj komputer Amd fx8120 8 core 4.00 GHZ 8gb ram.
...

Nie wiem czy dobrze poradzę, ale sprawdź czy włączyłeś obsługę sterowników ASIO. Może to to?... Pozdr....

Gdzie mogę to sprawdzić? Jak właczyć

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » sobota 16 cze 2012, 15:14

... Wavelab to nie DAW...

Mozliwe. Rowniez apropos najlepszego samochodu świata napisalbym, ze to nie DAW

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » sobota 16 cze 2012, 15:15

nagrywam w programie Cool edit pro 2.0.
...

Nie wiem czy dobrze poradzę, ale sprawdź czy włączyłeś obsługę sterowników ASIO. Może to to?... Pozdr....

Gdzie mogę to sprawdzić? Jak właczyć
...

Nie mozesz wlaczyc, bo CEP nie dziala ze sterownikami ASIO.

Awatar użytkownika
acoto

Post autor: acoto » sobota 16 cze 2012, 18:02

...

...

-------------------------------------------

no teraz to mnie zaskoczyłeś , jak nie DAW ? DAeWoo

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » sobota 16 cze 2012, 19:03

...
...

...

-------------------------------------------

no teraz to mnie zaskoczyłeś , jak nie DAW ? DAeWoo
...

No tak, ten lofiks to tak...

Awatar użytkownika
crash22

Post autor: crash22 » sobota 16 cze 2012, 21:35

.........Witam Chciałbym prosić was o pomoc, posiadam Line 6 ux2, nagrywam w programie Cool edit pro 2.0. Nadmienie, że jestem w temacie bardzo mało obeznany, moj problem polega na tym, że gdy nagram swoją scieżke za pomocą POD farm po zapisaniu i ponownym załadowaniu do programu jest opoźnione wzgledem garów, czasem zdaża się, że nawet odrazu po nagraniu dzieje się to samo. Sciągniete mam najnowsze sterowniki usb to samo tyczy sie sterów ux2. Działam na Windows 7 ultimate 64 bit Moj komputer Amd fx8120 8 core 4.00 GHZ 8gb ram. ... Nie wiem czy dobrze poradzę, ale sprawdź czy włączyłeś obsługę sterowników ASIO. Może to to?... Pozdr....
Gdzie mogę to sprawdzić? Jak właczyć ...

Pomyślałem, że może być także jakaś niekompatybilność między nieobsługującym sterowników ASIO Cool editem a Podem Studio, który te sterowniki (również) obsługuje - nie znam Pod Farma, ale może być tak, że domyślnie są tam ustawione sterowniki ASIO i one mogą się "gryźć" z WDM. Oczywiście, to tylko jedno z przypuszczeń i wcale nie musi pokrywać się z prawdą. Wejdź w ustawienia w aplikacji Pod Farm i Cool edita i sprawdź. Może jest jakiś związek przyczynowy. Na pewno są tam zakładki ustawień - poszukaj. No i zaglądaj na forum, bo może ktoś inny pomoże lepirj niż ja. Pozdr.
Witam - jestem pasjonatem muzyki i czytelnikiem magazynu "Estrada i Studio".

Awatar użytkownika
crash22

Post autor: crash22 » sobota 16 cze 2012, 22:48

............Witam Chciałbym prosić was o pomoc, posiadam Line 6 ux2, nagrywam w programie Cool edit pro 2.0. Nadmienie, że jestem w temacie bardzo mało obeznany, moj problem polega na tym, że gdy nagram swoją scieżke za pomocą POD farm po zapisaniu i ponownym załadowaniu do programu jest opoźnione wzgledem garów, czasem zdaża się, że nawet odrazu po nagraniu dzieje się to samo. Sciągniete mam najnowsze sterowniki usb to samo tyczy sie sterów ux2. Działam na Windows 7 ultimate 64 bit Moj komputer Amd fx8120 8 core 4.00 GHZ 8gb ram. ... Nie wiem czy dobrze poradzę, ale sprawdź czy włączyłeś obsługę sterowników ASIO. Może to to?... Pozdr....
Gdzie mogę to sprawdzić? Jak właczyć ...

Pomyślałem, że może być także jakaś niekompatybilność między nieobsługującym sterowników ASIO Cool editem a Podem Studio, który te sterowniki (również) obsługuje - nie znam Pod Farma, ale może być tak, że domyślnie są tam ustawione sterowniki ASIO i one mogą się "gryźć" z WDM. Oczywiście, to tylko jedno z przypuszczeń i wcale nie musi pokrywać się z prawdą. Wejdź w ustawienia w aplikacji Pod Farm i Cool edita i sprawdź. Może jest jakiś związek przyczynowy. Na pewno są tam zakładki ustawień - poszukaj. No i zaglądaj na forum, bo może ktoś inny pomoże lepirj niż ja. Pozdr....

Powinny być zakładki w programach np. Options / Program preferences / System audio / etc. Tam szukaj i tam sprawdź.
Witam - jestem pasjonatem muzyki i czytelnikiem magazynu "Estrada i Studio".

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 16 cze 2012, 23:26

KONIEC PIEPRZENIA PANOWIE

CEP to stary prehistoryczny SYF i CZAS TO ZMIENIĆ NA DAW MAJĄCY JAJA O |BSŁUGUJĄCY VST, VSTI I PRZEDWSZYSTKIM  ASIO

KONIEC GADKI BEZ SENSU

Awatar użytkownika
acoto

Post autor: acoto » niedziela 17 cze 2012, 07:59

jaki tam stary ? nawet nie pełnoletni

nie masz racji Zbynia, czy stary czy najnowszy to tylko narzędzia, może mniej wygodne i uniwersalne ale narzędzia.
Posiadanie najdroższych farb nie uczyni z nikogo VanGhoga i może się okazać ,że gościu przy użyciu zwykłej plakatówki z papierniczego stworzy wiekopomne dzieła . Nie twierdzę,że nie należy używać lepszych narzędzi ale jeśli się wbija gwóźdź potrzebny jest młotek ,dopiero budowa domu pociąga za sobą konieczność doskonalszej technologii.

ODPOWIEDZ