autor: crash22 » sobota 16 cze 2012, 22:48
............Witam Chciałbym prosić was o pomoc, posiadam Line 6 ux2, nagrywam w programie Cool edit pro 2.0. Nadmienie, że jestem w temacie bardzo mało obeznany, moj problem polega na tym, że gdy nagram swoją scieżke za pomocą POD farm po zapisaniu i ponownym załadowaniu do programu jest opoźnione wzgledem garów, czasem zdaża się, że nawet odrazu po nagraniu dzieje się to samo. Sciągniete mam najnowsze sterowniki usb to samo tyczy sie sterów ux2. Działam na Windows 7 ultimate 64 bit Moj komputer Amd fx8120 8 core 4.00 GHZ 8gb ram. ... Nie wiem czy dobrze poradzę, ale sprawdź czy włączyłeś obsługę sterowników ASIO. Może to to?... Pozdr....
Gdzie mogę to sprawdzić? Jak właczyć ...
Pomyślałem, że może być także jakaś niekompatybilność między nieobsługującym sterowników ASIO Cool editem a Podem Studio, który te sterowniki (również) obsługuje - nie znam Pod Farma, ale może być tak, że domyślnie są tam ustawione sterowniki ASIO i one mogą się "gryźć" z WDM. Oczywiście, to tylko jedno z przypuszczeń i wcale nie musi pokrywać się z prawdą. Wejdź w ustawienia w aplikacji Pod Farm i Cool edita i sprawdź. Może jest jakiś związek przyczynowy. Na pewno są tam zakładki ustawień - poszukaj. No i zaglądaj na forum, bo może ktoś inny pomoże lepirj niż ja. Pozdr....
Powinny być zakładki w programach np. Options / Program preferences / System audio / etc. Tam szukaj i tam sprawdź.
Witam - jestem pasjonatem muzyki i czytelnikiem magazynu "Estrada i Studio".