Cubase 5.5.1 - podział na dwa interwały

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
janos
Re: Cubase 5.5.1 - podział na dwa interwały

Post autor: janos » środa 02 lut 2011, 16:47

...a sprawdzałeś 5.5.2 ?... 

Bez zmian. Było o tym głośno na forum Steinberga

Mamoń
Kontakt:

Post autor: Mamoń » sobota 05 lut 2011, 08:59

Cofnąć się do v5.1 lub zakupić update do v6.0

v6 to wyrzucone pieniądze - przynajmniej na razie...
Macie jakiś inny patent na mix tego pogłosu na grupach? Ja na razie tworzę po prostu fx track i zmniejszam na grupie sumę fx-u. Mam dosyć duży projekt szczególnie jeśli chodzi o wokale i boje się, że jeśli na każdy osobny track nałożę reverence to w końcu komputer mi skapituluje...

Pozdrawiam
http://aranzacjemuzyczne.c0.pl/nauka-gry-gitarze-lodz/

Pietro

Post autor: Pietro » sobota 05 lut 2011, 11:08

...Cofnąć się do v5.1 lub zakupić update do v6.0

v6 to wyrzucone pieniądze - przynajmniej na razie...
Macie jakiś inny patent na mix tego pogłosu na grupach? Ja na razie tworzę po prostu fx track i zmniejszam na grupie sumę fx-u. Mam dosyć duży projekt szczególnie jeśli chodzi o wokale i boje się, że jeśli na każdy osobny track nałożę reverence to w końcu komputer mi skapituluje...

Pozdrawiam
...

Niechetnie podchodzilem do upgrade-u do C6, pozornie udogodnien jest niewiele.

Ale jak odpalilem i ustawilem sobie po swojemu, to juz do 5.5 nie wracam. Poza fajnymi usprawnieniami - Jest mnostwo fixow, ktore co prawda, zgodze sie - powinny byc juz lata temu i to w darmowym updacie, ale sa. Takie wkurzajace pierdoly jak np. okienko crossfade, ktorego do tej pory nie dalo sie ustawic "always on top", przez co jego otwieranie rozwalalo caly workspace. Inny przyklad, to blad w 5.5 z Reverence na sciezkach FX (ostrzegam :P) - po przeladowaniu projektu musisz zawsze zresetowac ustawienia output - czy to recznie, czy automatyka.

Jedna rzecz, ktora nie dawala mi zyc to anty-latencja przy nagrywaniu. Po prostu wszystko co nagrywalem z klawiatury sterujacej czy audio na sciezce wyskakiwalo najczesciej tzrydziestodwojke za wczesnie. To jest niby typowy blad, z latwym fixem, ale wierzcie mi, w rozwiazywaniu problemow jestem dobry, ale tutaj sprawdzilem wszystkie metody, ktore znalazlem w sieci i nic nie dawalo sie z tym zrobic. C6 odpalam - wszystko nagrywa sie w timie. Jesli ktos ma ten problem z wczesniejszym Cubase, to dla spokoju ducha polecam C6. Doprowadzalo mnie to do szalu.

Ostrzegam tez, ze Reverence zzera 200MB na dzien dobry (kazda instancja), wiec trzeba uwazac z tym ladowaniem go wielokrotnie.

- Piotr

ODPOWIEDZ