Halion Sonic - nie taki lekki jak go opisywali...

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Akton
Re: Halion Sonic - nie taki lekki jak go opisywali...

Post autor: Akton » wtorek 13 lip 2010, 10:54

...

Przymierzam sie do zakupu tego programu ale Goliath2 jest obecnie proponowany za 177.50euro no i mam problem ;(

Nie znam co prawda tego softu, lecz jeżeli jest to następca Hypersonica 2, to jednak trzeba przyjąć w ciemno, że brzmienia orkiestrowe Goliatha zdecydowanie przewyższają ten własnie instrument. Przez jakiś czas pracowałem na Hypersonicu i nie można było z niego wykręcić tego, co na dzień dobry daje EastWest - chociażby nawet Colossus. W instrumentach Steinberga czuć tzw. "plastiK" - szkoda, gdyż mam sentyment do Hypersonica, ale inne softy orkiestrowo brzmią zdecydowanie lepiej. W tym miejscu polecam np. Philharmonika Miroslava - naprawdę ciekawy soft stricte orkiestrowy.

A'propos - przeryłem Soundsonline, ale tej promocji, o której pisałeś, nie mogę nigdzie znaleźć. Mogę poprosić o linka? :)

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » wtorek 13 lip 2010, 12:31

A'propos - przeryłem Soundsonline, ale tej promocji, o której pisałeś, nie mogę nigdzie znaleźć. Mogę poprosić o linka? :)...
---------------------------
Może nie aż taka zniżka na Goliath'a (ale możesz ponegocjować): http://midistore.pl/
A ceny do końca lipca dość ciekawe ;)

Pietro

Post autor: Pietro » wtorek 13 lip 2010, 12:56

http://www.bestservice.de/found.asp/goliath/ql_goliath/de

W Bestservice Goliath z przesyłką wychodzi około 200 Euro netto.

- Piotr 

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » wtorek 13 lip 2010, 14:00

...http://www.bestservice.de/found.asp/goliath/ql_goliath/de
W Bestservice Goliath z przesyłką wychodzi około 200 Euro netto.
- Piotr 
 ...
---------------------------------------
No to podobnie jak w midistore. ;)

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » wtorek 13 lip 2010, 14:37

...Bardzo prosze:

http://www.soundsonline-europe.com/22nd-Anniversary-Sale-Eligible-Products-p-242.html?nl=20100712&id=6d907741ec88f2cbeb0c939e086248c1...

Bardzo Ci dziękuję. Te ceny przebijają każdą konkurencję, jak np. Thomann, który polecałem z uwagi na ciekawe oferty. Oj, trzeba chyba szybko korzystać z takiej okazji :)

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Pietro

Post autor: Pietro » wtorek 13 lip 2010, 15:49

Te ceny przebijają każdą konkurencję, jak np. Thomann, który polecałem z uwagi na ciekawe oferty. Oj, trzeba chyba szybko korzystać z takiej okazji :)
...

EW jest znane z tego typu promocji. Jak nie kupisz teraz, to za miesiąc będziesz miał kolejne inne okazje na soundsonline (tzn. bezpośrednio u producenta)

Ale ta, przyznam jest bardzo dobra. Najpopularniejszy deal to 2 w cenie jednego, ale tutaj jest jeszcze lepiej.

- Piotr

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » wtorek 13 lip 2010, 16:45

No właśnie - np. wspomniany wcześniej Halion Sonic kosztuje np. w Niemczech od 209 do 249 Euro (w zależności od sklepu), u nas w AudioFactory 1.050 zł, a Complete Composer Collection - 547 Euro w promocji Soundsonline. Jest to temat, nie da się ukryć :)

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » wtorek 13 lip 2010, 16:51

I jeszcze jedna, bardzo istotna sprawa:  dzięki takim życzliwym kolegom, jak Chris, Pietro (czy nawet Akton - w końcu nieraz już podpowiadałem jakieś korzystne promocje Smile) można naprawdę nieźle zaoszczędzić, chociaż tym razem przez Chrisa wpadłem w większe koszty, gdyż nie planowałem całego CCC, ale chyba nie bedę mieć wyjścia :)

Jeszcze raz dzięki.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » wtorek 13 lip 2010, 20:49

...
I jeszcze jedna, bardzo istotna sprawa:  dzięki takim życzliwym kolegom, jak Chris, Pietro (czy nawet Akton - w końcu nieraz już podpowiadałem jakieś korzystne promocje Smile) można naprawdę nieźle zaoszczędzić, chociaż tym razem przez Chrisa wpadłem w większe koszty, gdyż nie planowałem całego CCC, ale chyba nie bedę mieć wyjścia :)

Jeszcze raz dzięki.
...

No a ja potwierdzam :). Przy takiej okazji to było by grzechem nie skorzystać :). Sam kiedyś też taką promocję chwyciłem i jestem zadowolony na 200% :). Brzmienia są na prawdę bardzo dobre. Szczerze mówiąc, przed zakupem bałem się, że jednak jakość brzmień pewnie nie będzie tak dobra, jaką bym chciał (tym bardziej, że przeczytałem też kilka negatywnych opinii). Myliłem się - jest lepsza :).

A co do Goliatha, to jest to na prawdę fajna biblioteka, mimo, że jest z każdego po trochu albo ciut mniej :).  Filmowe soundscapy, pady, efekty (i troszeczkę innych brzmień), jak dla mnie wymiatają:).

Pozdro,

Robert

Początkujący muzyk.

ODPOWIEDZ