A kompromitujesz się chociażby dlatego, że Battery (tak jak Motu BPM, Guru itp) z założenia to są programy gdzie może być (i zazwyczaj jest) tak sytuacja że grasz kilkoma komórkami na raz. Byłaby tragedia gdyby w tym momencie jedna gałka zmieniała parametr w paru komórkach jednocześnie.Bo poszczególne sample różnią się od siebie (bas, kick, snare, kresz ;) itd itp ) i nie ma jednego wspólnego ustawienia obwiedni dla każdego. W takiej sytuacji jak ty byś chciał (i co zarzucasz Battery) OK, jedną komórkę byś fajnie sobie ustawił, ale reszta przy suwaniu gałką prawdopodobnie brzmiałaby jak kupa. A jeśli nawet nie (tylko jak pół kupy) to byłbyś zdany na ślepy traf.W sumie program byłby nie do używania, np dla mnie.
Ad rem: jeśli w studio, to co się martwisz, połóż sobie w ścieżkach midi automatyzacje dla każdego pokrętła-parametru i cześć. Jeszcze lepiej nad tym zapanujesz. Pozdrawiam również!
...
jaki Ty jesteś dziwny... Czy Ty naprawdę myślisz, że chodziło mi o to aby jedną gałką ruszać wszystkie pokrętła np. volume w każdej komórce na raz? :) Najpierw mnie obrażasz, że czegoś nie rozumiem a potem piszesz, że się publicznie kompromituję. Może to Ty się kompromitujesz swoim brakiem zrozumienia tekstu pisanego? :) Naprawdę chcesz abym Ci wytłumaczył jak koniowi abyś mnie w pełni zrozumiał o co mi chodzi??? Daj sobie luz chłopie! Wydaje mi się, że to nie było pytanie do Ciebie :) Pozdrawiam!