East West Symphonic Orchestra

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Akton
Re: East West Symphonic Orchestra

Post autor: Akton » poniedziałek 22 lut 2010, 10:39

...
Ja bym raczej polecał zakupy w bestservice.de.

Obejrzałem ich stronkę - rzeczywiście interesująca. Piotr, gdzie oni właściwie się mieszczą? Wiadomo, że w Niemczech(de), ale w jakim mieście, bo na stronie nie ma żadnego adresu i czy można u nich kupić bezpośrednio w sklepie (o ile taki istnieje), czy prowadzą jedynie sprzedaż online?

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » poniedziałek 22 lut 2010, 11:54

Myslę, że będzie trudno, bo Complete składa się z takich, a nie innych softów, ale jakby Ci się udało, to napisz, bo to byłby bardzo dobry wist :)
...........................
Zaraz, zaraz... Przecież można wybierać w wersji "CUSTOMIZE", oczywiście nie ze wszystkich instrumentów EW, ale alternatywa jakaś jest.
http://www.soundsonline.com/Complete-Composers-Collection-PLAY-Edition-Customize-pr-EW-189C.html

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » poniedziałek 22 lut 2010, 12:03

Ok, a jest tam z kim pogadać po polsku?   ... 
No nie bardzo... a po angielsku nie może być?
- Piotr 
-----------------------------
Z kumplem będziemy rozmawiać - po niemiecku - ja po polsku - on translator
Powiedz, Pietro, jak z formami płatności? Wolałbym przy odbiorze produktu, ale chyba to nie wchodzi w grę?

Pietro

Post autor: Pietro » poniedziałek 22 lut 2010, 13:43

Tu macie adres sklepu:

http://www.bestservice.de/service.asp/address/en

wydaje mi się, że można do nich pojechać, ale to by trzeba było najpierw upewnić się mailowo albo telefonicznie.

Tutaj opcje płatności:

http://www.bestservice.de/service.asp/shipping_and_payment_options/en

Karta kredytowa, PayPal albo wpłata na konto z góry. Najlepsza opcja to karta - nie musi być stricte kredytowa. Na przykład, ja mam zwykłe konto Inteligo i płacę najzwyklejszą kartą bankomatową Inteligo. Chyba wszystkie karty z tym dodatkowym numerkiem z tyłu (obok podpisu) się nadają - tzw. debetowe przedpłatowe.

Nie wiem czy w bestservice można podmienić jakieś instrumenty w tej paczce. Z tego co wiem, to jest promocja tylko na soundsonline i soundsonline-europe.com (tutaj też polecam, ale na jakieś dodatkowe deale i dogadywania się nie ma szans :D).

- Piotr

Awatar użytkownika
Jarek_Zand

Post autor: Jarek_Zand » poniedziałek 22 lut 2010, 17:30

Myslę, że będzie trudno, bo Complete składa się z takich, a nie innych softów, ale jakby Ci się udało, to napisz, bo to byłby bardzo dobry wist :)
...........................
Zaraz, zaraz... Przecież można wybierać w wersji "CUSTOMIZE", oczywiście nie ze wszystkich instrumentów EW, ale alternatywa jakaś jest.
http://www.soundsonline.com/Complete-Composers-Collection-PLAY-Edition-Customize-pr-EW-189C.html

Tak. Tylko, że na stronie, której adres podałeś jest napisane: "The custom version of the Complete Composers Collection is ONLY available from soundsonline-europe.com and soundsonline.com and is not available from any dealer."
Druga sprawa to iLok. Jesli go nie masz to musisz również zamówić.

Tak się składa, że od paru dni jestem posiadaczem EWQL CCC.
Kilka tygodni temu, w celu ściągnięcia Symphonic Orchestra Free założyłem w soundsonline konto. Jakiś czas potem przysłali mi ofertę promocyjną dla nowych klientów: do końca lutego iLok i dostawa za darmo.
No więc wyciągnąłem kartę kredytową, wszedłem na ich stronę i ... przesyłke miałem na drugi dzień!
Więc ze swej strony polecam zakupy bezpośrednio w: www.soundsonline-europe.com. Załóż tylko najpierw u nich konto, żeby ci przysłali kod promocyjny.

Wronek

Post autor: Wronek » niedziela 28 lut 2010, 12:02

CCC już zamówione.
A przy okazji instrumentów EW - chodzi mi o Symphonic Choirs: Pietro już chyba wspominał, ze na dobre efekty trzeba trochę popracować, ale ciekawi mnie czy jest możliwe tworzenie fraz (sylab) polskich? Gdzieś na demo widziałem, że tam są frazy łacińskie - to jakby bliżej do nas. Jakie macie doświadczenia w tej kwestii?

Pietro

Post autor: Pietro » niedziela 28 lut 2010, 13:46

...CCC już zamówione.
A przy okazji instrumentów EW - chodzi mi o Symphonic Choirs: Pietro już chyba wspominał, ze na dobre efekty trzeba trochę popracować, ale ciekawi mnie czy jest możliwe tworzenie fraz (sylab) polskich? Gdzieś na demo widziałem, że tam są frazy łacińskie - to jakby bliżej do nas. Jakie macie doświadczenia w tej kwestii?
...

Teoretycznie jest to możliwe. Zastępniki do naszych polskich szlaczków niby dałoby się znaleźć (nawet łącząc kilka sylab na raz), ale szczerze mówiąc nie liczyłbym na realistyczne efekty. Wydaje mi się, że efekty nie byłyby warte pracy w nie włożonej.

Łacina, lub słowa łacinopodobne - do tego SC nadaje się najlepiej. Sam wymyślam teksty, które nie mają najmniejszego znaczenia (o ile mi wiadomo :D). Taki typowy zabieg w muzyce filmowej - traktowanie tekstu na sposób muzyczny - jak artykulacji - czyli dobieramy to, co nam brzmi dobrze w muzyce.

- Piotr 

ODPOWIEDZ