EMU 0202, Vista i FL8 Studio
zwięszałes latencję?sprawdzałeś ustawienia portów?masz cos jeszcze na porcie obok podłączone na usb? (dwa porty jeden hub - standard w usb - zapchasz dwa moga być trzaski)
jak obciążenie procesora?jak reszta ustawień frutka?jak działanie na asio4all na zintegrowanej karcie?jaka vista?(to akurat ma mały wpływ ale pewnie do 4 giga wcisnęli ci 32 bitowy system - ale ściagasz obraz iso wersji 64 bitowej i na tym samym kluczu ja instalujesz - rada MS)
czy kabel usb jest ok?różne buble się trafiają.....
jak obciążenie procesora?jak reszta ustawień frutka?jak działanie na asio4all na zintegrowanej karcie?jaka vista?(to akurat ma mały wpływ ale pewnie do 4 giga wcisnęli ci 32 bitowy system - ale ściagasz obraz iso wersji 64 bitowej i na tym samym kluczu ja instalujesz - rada MS)
czy kabel usb jest ok?różne buble się trafiają.....
Re: EMU 0202, Vista i FL8 Studio
12ms? Ja o takiej latencji nawet nie marzę przy 48kHz.
24 lub największa latencja jaka jest dostępna (chyba 47) a i tak nie ma powodów do narzekania :)
A poza tym co z tego że masz 2,24 jeżeli to jest np. Intel Atom a nie Core 2 Duo? ;)
24 lub największa latencja jaka jest dostępna (chyba 47) a i tak nie ma powodów do narzekania :)
A poza tym co z tego że masz 2,24 jeżeli to jest np. Intel Atom a nie Core 2 Duo? ;)
Stay Psychedelic People!
No i masz poważny problem. Interfejsy USB, jaki by nie był tak po prostu się zachowują. Moim zdaniem te interfejsy się sprawdzają, jak ktoś zgrywa ścieżki z zewnętrznych źródeł, ale do pracy z VST i w filozofii proponowanej przez FL, moim zdaniem, się nie nadają za nic....
kaziorkaski, co to za herezje? VSTi działa idealnie nawet z USB 1.1!
Przykład:
Laptop Core 2 duo 1,8 ghz (Lenovo R61)
Na jednym porcie Novation nio 2/4 (USB1.1) - zasilana z usb
na drugim porcie mysz usb - zasilana z usb
na trzecim porcie Korgnanopad - zasilany z usb
4 kanały audio OUT i jeden MIDI IN w karcie novation pracują na okrągło
10 VSTi włączonych i działa pod kontrolą Abletona Live.
W warunkach scenicznych: ZERO trzasków, latencja w normie (tzn. - można spokojnie grać solówki fortepianowe). Nie szerzmy mitów - dobrze postawiony system i dobrze skonstruowany laptop spokojnie mobilnie pociągną z USB (i to USB 1.1) na scenie. Bo magistrala USB jest obciążana tylko poprzez kilka kanałów audio i MIDI. Za resztę odpowiada procesor i - w przypadku samplerów: dysk i RAM. Znacznie większym wrogiem stabilnosci są sterowniki do sprzętu audio i ich działanie pod kontrolą Visty.
I moim zdaniem - tutaj tkwi problem.
Wydaje mi się też, że Vista sprawia dużo kłopotów przy zabawie z dźwiękiem. O ile na Frutku mi wszystko gra i huczy, to na Winampie mam straszne zacięcia momentami.
Stay Psychedelic People!
obecnie po SP1 dla Visty wszystkoo dziala jak nalezy... widzicie panowie wylatujecie ze ktos tutaj jakies mity szerzy a sami lepsi nie jesteście...
www.klub.agaton.pl
Sp1 nie SP1 i tak ten system woła o pomstę do nieba nawet swoją nazwą...
Stay Psychedelic People!
...Sp1 nie SP1 i tak ten system woła o pomstę do nieba nawet swoją nazwą......
widze kolega ma problem ze sobaaa... zwracasz uwage na takie bzdury czy "SP1" czy "Sp1"... prosze cie... poza tym co ma nazwa systemu do jego funkcjonalności?! bo nie bardzo rozumiem?!
widze kolega ma problem ze sobaaa... zwracasz uwage na takie bzdury czy "SP1" czy "Sp1"... prosze cie... poza tym co ma nazwa systemu do jego funkcjonalności?! bo nie bardzo rozumiem?!
www.klub.agaton.pl
Człowieku tyle, ile przeszedłem z tym beznadziejnym systemem w pół roku, to sześć lat z windows 98, ME i XP to jest naprawdę nic...
Kupa nerwów i tyle...
Kupa nerwów i tyle...
Stay Psychedelic People!
ciekawe bo od roku mam vistę i po SP1 nie mam żadnych problemów?działa flstudio sonar soundforge stery od emu śmigaja perfekt?
działa net działa mediacenter z pilotem działaja gry i masa innych dziwnych rzeczy?
jak masz problem to masz problem albo ze sterownikami producenta który ma w dupie uzytkowników (jest paru)
albo z oprogramowaniem które zwyczajnie na viscie nie działa
albo twój sprzet to złom bo na sprawnym komputerze nie ma problemów.....
więc wyluzuj
działa net działa mediacenter z pilotem działaja gry i masa innych dziwnych rzeczy?
jak masz problem to masz problem albo ze sterownikami producenta który ma w dupie uzytkowników (jest paru)
albo z oprogramowaniem które zwyczajnie na viscie nie działa
albo twój sprzet to złom bo na sprawnym komputerze nie ma problemów.....
więc wyluzuj
Podaj mi cechy, które dają Viście przewagę nad XP w tej kategorii

Stay Psychedelic People!