No, to troche kasy kosztuje... w sumie dwa razy więcej niż Studio Drums

Ja nie mam ani tego ani tego... ale właśnie się zastanawiam co wybrać... Jak już to kupiłbym jeden z nich... Było w tym temacie kilka opinii, ale jakie jest Twoje zdanie - do muzyki metalowej który pakiet lepszy? Czy ten droższy rzeczywiście warty jest swojej ceny?
Pozdrawiam....
choć do finalnych wniosków poczekam aż dostanę DFH - to początkowo niedoceniłem tego zestawu gdyż nie do końca zrozumiałem jak jest on skonstruowany.
Podtawowa różnica - w Studio drums masz olbrzymie ilości kombinacji i świetne zestawy - ale nagrane całkowicie bez akustyki pomieszczenia - więc cały efekt przestrzenny musisz stworzyć samemu (i jest to np. koszt zakupu dobrej wtyczki reverbu, delaya - jeżeli ich jeszcze nie masz i tego że będą one założone na wyjściach VSTi obciążały system).
DFH - masz te same banki nagrane 'na sucho' i te same 'room miced' tak więc tą samą ścieżkę midi puszczas na 'closed miced' i 'room miced' i regulując proporcje dostajesz więcej lub mniej poprawnie wykreowanej przestrzeni (możesz oczywiście wziąść tylko 'closed miced' i kreować przestrzeń od zera samemu).
Także tu myślę duży plus dla DFH ponieważ od razu masz poprawnie wykreowaną przestrzeń w zestawie perkusyjnym ... a jak to się sprawdzi w praktyce to zobaczymy jak dojdą do mnie płyty
[addsig]