Gigasampler???
Polecam HALION . Produkt Steinberga, konwertuje gigi do własnego formatu podobnie jak Akai i Soundfonty.
Re: Gigasampler???
Co do GS - jest ok. Nie bardzo rozumiem negatywne opinie na temat tego programu. Sam używam Giga Studio i uważam, że to rewelacja. Steruję samplerem przy pomocy Cakewalk 9 (Sonar czasami "gubił" porty GS).
Live zmieniłbym jak najszybciej. Ponadto jest zasada - najpierw instaluję sprzet, potem oprogramowanie. Jeśli masz już Giga Samplera, a potem zmieniasz kartę... Odinstaluj GS i zainstaluj jeszcze raz. W sekwencerze sprawdź czy "widać" porty GS, jesli tak - powinno działać, choć będzie działać znacznie lepiej na karcie ze sterownikami GSIF.
Pozdrawiam.
[addsig]
Live zmieniłbym jak najszybciej. Ponadto jest zasada - najpierw instaluję sprzet, potem oprogramowanie. Jeśli masz już Giga Samplera, a potem zmieniasz kartę... Odinstaluj GS i zainstaluj jeszcze raz. W sekwencerze sprawdź czy "widać" porty GS, jesli tak - powinno działać, choć będzie działać znacznie lepiej na karcie ze sterownikami GSIF.
Pozdrawiam.
[addsig]
Zgadzam sie z panem ja tez uzywam Giga Studio i mam SB live i hula ja dziki pracuje razem pod Sonarem i spokojnie widac wszystkie porty :).To tez jest wazne jezeli chodzi o kolejnosc, najpierw sterowniki a potem oprogramowanie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
...Zgadzam sie z panem ja tez uzywam Giga Studio i mam SB live i hula ja dziki pracuje razem pod Sonarem i spokojnie widac wszystkie porty :).To tez jest wazne jezeli chodzi o kolejnosc, najpierw sterowniki a potem oprogramowanie.
Pozdrawiam...
He he - ciekawe czy na tej karcie , np. przy odtwarzaniu plików SMF, działają kontrolery midi - na każdym kanale osobno i niezależnie. Sprawdź a przekonasz się że to niemozliwe. Taki reverb albo chorus działa wtedy "sumarycznie" - na wszystkich kanałach jednakowo, tzn w takim samym stopniu np., na bębnach co i na basie. Nie reaguje na różne ustawienie kontrolerów w dwóch różnych kanałach. No i kicha panowie. Bez sterownikow GSIF ani rusz. Hulać to może i hula ale co to znaczy konkretnie. Chyba że chodzi o zwykłe odgrywanie dźwieków na GS z klawiatury midi. Na karcie SB Live jest to możliwe i wtedy GS faktycznie "hula jak dzik"i. Ale jak dla kogo.
Pozdrawiam...
He he - ciekawe czy na tej karcie , np. przy odtwarzaniu plików SMF, działają kontrolery midi - na każdym kanale osobno i niezależnie. Sprawdź a przekonasz się że to niemozliwe. Taki reverb albo chorus działa wtedy "sumarycznie" - na wszystkich kanałach jednakowo, tzn w takim samym stopniu np., na bębnach co i na basie. Nie reaguje na różne ustawienie kontrolerów w dwóch różnych kanałach. No i kicha panowie. Bez sterownikow GSIF ani rusz. Hulać to może i hula ale co to znaczy konkretnie. Chyba że chodzi o zwykłe odgrywanie dźwieków na GS z klawiatury midi. Na karcie SB Live jest to możliwe i wtedy GS faktycznie "hula jak dzik"i. Ale jak dla kogo.

wiem moze to nie jest zadna rewelacja,ale jezeli chodzi o probki to nie uzywam sound fontow tylko sample w formacie gig i spokojnie moge nimi grac na klawiaturze syntezatora i wrzucic ta probke do edytora.Spokojnie wszystko gra.Chociaz nie powiem lepsza karta by sie przydala, ale znowu kasa :) :)
sorry nie doczytalem z tymi SMF-ami zgadza sie ze probka z Giga Studio nie zadziala z kontrolerem od midi, ja juz trzeba wzbogacic o efekty w giga studio albo inna wtyczka.
Przeinstalowałem system.Zaintalowałem sterowniki.Zainstalowałem GSampl. I nic.Ten sam błąd.NAtomiast na starym pececie z kartą SB 128-chodzi.Czyż to nie jast dziwne.
Pozdr.
...
Pozdr.
...

Jestem Muzykiem
Przeinstalowałem system.Zaintalowałem sterowniki.Zainstalowałem GSampl. I nic.Ten sam błąd.NAtomiast na starym pececie z kartą SB 128-chodzi.Czyż to nie jast dziwne.
Pozdr.
Pozdr.
Jestem Muzykiem
...KONTAKT ja tego uzywam jest OK
...
POPIERAM - KONTAKT JEST THE BEST !!!!!!!!!!!!!!

POPIERAM - KONTAKT JEST THE BEST !!!!!!!!!!!!!!
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)