...podepne sie doi tematu:)
a jakto sie ma w przypadku gdzy chcemy zrobic perkusje na np battery. zeby obrobic kazdy element z osobna musze przypisywac kazdemu elememtowi inne wyjscia midi? istnieje jakis niebianski sposob zeby dokonac takiej rzeczy:
mam sampler->ładuje do niego sample->werbel, stope, haty gram na innych midi trackach-> i obrabiam kazdy track z osobna , czyli zebym nie musial tracic czasu na ciagle ustawianie tylko zebym mogl odrazu nakladac na poszczegone elementy, Chyba ze w takim przypadku mozna zrobic tylko render do audio?
A jeszcze druga sprawa to jak to sie ma do rewire? np podpinam reasona do cubase i moge(w cubasie) jak wyzej nakladac reverba na poszczegole elementy, czy tylko moge do zrobic w reasonie
dzieki za podpowiedzi...
co do battery to w prawym dolnym rogu pod suwakeim glosnosci masz do wyboru kanal jaki chcesz wykorzystac. standardowo to 16 kanalow stero i 16 mono. to jezeli chodzi o osobne tracki audio.
w reasonie musisz przypinac kable nie do miksera tylko do takiego racka ktory jest na samej gorze (masz tam 64 kanaly) i w ten sposob instrumenty beda widoczne w cubase na osobnych kanalach
Reverb na VST w Cubase
Re: Reverb na VST w Cubase
A no da sie tak zrobic tylko teraz pojawil sie kolejny problem ze z racka mi wychodza przeciez dwa kanaly midi np 3,4 ktore sa podpieta do nn-xt i teraz jak chce nalozyc efekt w cubasie to mam dla jednego nnxt dwa kanaly , i trzeba wtedy robic bus tracka zeby nalozyc odrazu na dwie, istnieje inny sposob?
Re: Reverb na VST w Cubase
zdaje sie ze tak. nie praktykowalem tego, wiem tylko ze w Sonarze mozna robic sciezke stereo bez problemu.
w cubase z tego co wiem pozostaje bus, ale moge sie mylic bo nie rewirowalem jeszcze reasona
w cubase z tego co wiem pozostaje bus, ale moge sie mylic bo nie rewirowalem jeszcze reasona