Pro Tools - rozszerzenie do 48 tracków

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
jarekw
Re: Pro Tools - rozszerzenie do 48 tracków

Post autor: jarekw » wtorek 29 sty 2008, 20:33

Czy ktoś wie jak najlepiej w Pro Toolskie wyrównanć bebniarza, który nie grał do klika? Chodzi o nierówno zagrane fragmenty, nawet nie o całość. Jak wszystko jest zagrane do tempa sesji to nie ma problemu w innym przypadku mi sie rozjeżdża.
Mówiąc o wyrównaniu myślę o wyznaczeniu tempa.
Mam Pro Tools 7.4 LE z Music Production Toolkit, czyli Beat Detective w pełnej wersji i Elastic Audio też jest. Sound Replacer pieknie mi podmienił próbki stopy i werbla (amati + kiepskie mikrofony). Tylko to tempo jeszcze. Nie mam możliwości ponownego nagrania.

na pytanie heathenichaera czemu ten pro tools jest tak uwielbiany na świecie odpowiem tak: miałem sonara 4 i jak popracowałem w demówce Pro Toolsa M-Powered 6.8 to szybkość i intuicyjność pracy w audio w ProToolsie przekonała mnie do natychmiastowej zmiany i nie żałuję. Miałem M-Powered przez dwa lata, teraz mam Digi 003 Factory (i M-Powered na pozbyciu).
Pozdrawiam

[addsig]

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » wtorek 29 sty 2008, 21:19

...Czy ktoś wie jak najlepiej w Pro Toolskie wyrównanć bebniarza, który nie grał do klika? Chodzi o nierówno zagrane fragmenty, nawet nie o całość. Jak wszystko jest zagrane do tempa sesji to nie ma problemu w innym przypadku mi sie rozjeżdża.
Mówiąc o wyrównaniu myślę o wyznaczeniu tempa.
okresl tempo mniej wiecej co 4 bary, lub co 8, wciskajac Command+i (identify beat) i podajac odpowiednie numery (ktore sobie bedziesz liczyl odsluchujac utwor)

[addsig]

Awatar użytkownika
jarekw

Post autor: jarekw » wtorek 29 sty 2008, 21:58

okresl tempo mniej wiecej co 4 bary, lub co 8, wciskajac Command+i (identify beat) i podajac odpowiednie numery (ktore sobie bedziesz liczyl odsluchujac utwor)

...
W windowsie to bedzie klawisz control + i.
Dzieki. Resztę doczytałem w Pro Tools Reference Guide. Istotnych jest jeszcze kilka innych ustawień. Jutro spróbuję.

Pozdrawiam
Jarek

Awatar użytkownika
heathenichaer

Post autor: heathenichaer » środa 30 sty 2008, 12:35

na pytanie heathenichaera czemu ten pro tools jest tak uwielbiany na świecie odpowiem tak: miałem sonara 4 i jak popracowałem w demówce Pro Toolsa M-Powered 6.8 to szybkość i intuicyjność pracy w audio w ProToolsie przekonała mnie do natychmiastowej zmiany i nie żałuję. Miałem M-Powered przez dwa lata, teraz mam Digi 003 Factory (i M-Powered na pozbyciu).
Pozdrawiam

czyli krótko można napisać komfort pracy, heh
dzięki i pozdro!
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » środa 30 sty 2008, 17:19

ja jestem doskonalym przykladem upartego czlowieka, ktory przez 8 lat pracowal w logicu i twierdzil, ze w pro toolsie pracuja ci co nie znaja logica

okazalo sie, ze bylo na odwrot - w logicu pracowalem ja - osoba nie znajaca pro toolsa, a po rozpoczecu pracy w pro toolsie poczatkowo z koniecznosci zobaczylem jak bardzo pro tools wpasowuje sie w moj styl pracy - znacznie bardziej niz logic (ktorego nadal lubie i czasem uzywam, ale rzadko)
[addsig]

ODPOWIEDZ