Windows XP Home - obsługuje 4GB RAM?
jako uzupełnienie podam, że Win XP Home, nie jest wymieniony na liście systemów, które wspierają "/3GB switch", a bez tego powyżej 1.7GB na aplikację nie uda Ci się osiągnąć.
tutaj link do informacji od microsoftu:
http://www.microsoft.com/whdc/system/platform/server/PAE/PAEmem.mspx
- Piotr
tutaj link do informacji od microsoftu:
http://www.microsoft.com/whdc/system/platform/server/PAE/PAEmem.mspx
- Piotr
Re: Windows XP Home - obsługuje 4GB RAM?
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 07:28 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
Reaper także...
A potwierdzam z praktyki, XP Home obsługuje procesory wielordzeniowe.
A to ciekawe.... powołując się na wykład z Architektury Komputerów na Politechnice Wrocławskiej jestem gotów zaprzeczyć temu stwierdzeniu.
I najbardziej nas (studentów) bawił to, że dodają własnie XP Home do zakupionego w hipermarkecie komputera dwurdzeniowego.
[addsig]
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.
a tak jest wielowymiarowy.
A to ciekawe.... powołując się na wykład z Architektury Komputerów na Politechnice Wrocławskiej jestem gotów zaprzeczyć temu stwierdzeniu.
I najbardziej nas (studentów) bawił to, że dodają własnie XP Home do zakupionego w hipermarkecie komputera dwurdzeniowego.
...
No to nie wiem, ja znam również wersję przytoczoną powyżej, a interesowałem się tematem ponieważ sam stałem przed wyborem kupna systemu niedawno do nowego komputera dwu-rdzeniowego.
...
No to nie wiem, ja znam również wersję przytoczoną powyżej, a interesowałem się tematem ponieważ sam stałem przed wyborem kupna systemu niedawno do nowego komputera dwu-rdzeniowego.
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 07:28 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
Dla pełnej jasności powtórzę jeszcze raz. Win XP Home obsługuje procesory wielordzeniowe. Nie obsługuje dwóch procesorów w oddzielnych gniazdach.
Studenty to tera panie tylko piją ciągle i majtki im w głowach, póżniej przyjdą na wykłady na kacu, usłyszą coś źle i się cieszą jak myszy do sera.
...Dla pełnej jasności powtórzę jeszcze raz. Win XP Home obsługuje procesory wielordzeniowe. Nie obsługuje dwóch procesorów w oddzielnych gniazdach....
dokładnie potwierdzam.
dokładnie potwierdzam.
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
obsluguje - wszystko przez to ze trzeba bylo laskawie poczekac na jakies info w temacie - zreszta cos bylo ze dopiero z sp2 czy cos.....
tez sie kiedys smialem ze daja hiome do dwurdzeniowek.....pozniej juz do smiechu nie bylo heheh
tez sie kiedys smialem ze daja hiome do dwurdzeniowek.....pozniej juz do smiechu nie bylo heheh
...Studenty to tera panie tylko piją ciągle i majtki im w głowach, póżniej przyjdą na wykłady na kacu, usłyszą coś źle i się cieszą jak myszy do sera.
Chyba że - co gorsza - rzeczywiście takich głupot uczą na uczelniach...
Chyba że - co gorsza - rzeczywiście takich głupot uczą na uczelniach...