Cubase 4 Studio - problemy

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
quentin
Re: Cubase 4 Studio - problemy

Post autor: quentin » sobota 18 sie 2007, 19:16

Mam jeszcze inny problem:
nie mam w nim kanału wejściowego - szczerze mówiąc już tak zgłupiałem że nie wiem czy tam był ale w starych cubase i nuendo zasze był i można go było ewentualnie schować maleńką ikonką z lewej strony miksera - w studio widzę teraz tylko taką samą do chowania wyjściowego kanału a w miejscu tej starej nie ma nic.
Z tym wiąże się być może problem drugi a mianowicie nieudana instalacja updatów które ściągnąłem ze strony stainberga i na 100% do dobrej wersji a komputer uparcie twierdzi że nie ma jak ich zainstalować bo nie widzi programu dedykowanego im....
Kanałów INPUT w mikserze niestety nie ma w wersji STUDIO. Wysterowanie wejścia można więc obserwować tylko na transporcie.
Z updatem miałem podobny problem ale najświeższy już mi wszedł bez kłopotów.

quentin

Post autor: quentin » sobota 18 sie 2007, 19:19

...sa lepsze i prostsze programy - nie kumam czemu wiekszosc katuje sie cubase...........
Jakie?

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 19 sie 2007, 05:28

chocby tani reaper drozszy samplitude sonar trackcion adobe audition i kilka jeszcze innych....

zaskocz mnie czymkolwiek w cubase czego nie ma inny program

quentin

Post autor: quentin » niedziela 19 sie 2007, 13:03

zaskocz mnie czymkolwiek w cubase czego nie ma inny program...
Nie zamierzam. Dla mnie CUBASE to najwygodniejsze środowisko do działania. Głównie do edycji. Dużo przyjaźniejsze niż np ProTools o Logic Audio nie wspominając. Próbowałem kiedyś Samplitude i kompletnie mi się nie spodobał.

Awatar użytkownika
Bitrate

Post autor: Bitrate » poniedziałek 20 sie 2007, 11:02

...
Mam jeszcze inny problem:
nie mam w nim kanału wejściowego - szczerze mówiąc już tak zgłupiałem że nie wiem czy tam był ale w starych cubase i nuendo zasze był i można go było ewentualnie schować maleńką ikonką z lewej strony miksera - w studio widzę teraz tylko taką samą do chowania wyjściowego kanału a w miejscu tej starej nie ma nic.
Z tym wiąże się być może problem drugi a mianowicie nieudana instalacja updatów które ściągnąłem ze strony stainberga i na 100% do dobrej wersji a komputer uparcie twierdzi że nie ma jak ich zainstalować bo nie widzi programu dedykowanego im....
Kanałów INPUT w mikserze niestety nie ma w wersji STUDIO. Wysterowanie wejścia można więc obserwować tylko na transporcie.
Z updatem miałem podobny problem ale najświeższy już mi wszedł bez kłopotów.
...
Rzeczywiście, takie kanału nie ma w Studio.
Trzeba po prostu dodać ściezkę audio i monitorować przez nią sygnał.

pozdrawiam
j

Awatar użytkownika
jaca2303

Post autor: jaca2303 » poniedziałek 20 sie 2007, 21:41

...chocby tani reaper drozszy samplitude sonar trackcion adobe audition i kilka jeszcze innych....

No baaardzo mi brakuje drumeditora w reaperze i funkcji mrożenia vsti.
A może ktoś coś wie na ten temat?

Awatar użytkownika
BarteQ

Post autor: BarteQ » wtorek 21 sie 2007, 14:08

...sa lepsze i prostsze programy - nie kumam czemu wiekszosc katuje sie cubase...........
To samo można powiedzieć o każdym programie. To jedynie kwestia gustu, przyzwyczajeń i platformy na której się pracuje,czasem pierwszego wrażenia - nic poza tym.
Osobiście uważam, że np marka ProTools jest troszke przereklamowana i jedzie na przyzwyczajeniach realizatorów. Sam korzystam z tej platformy od czasu do czasu i moim zdaniem jedynym wielkim atutem ProTools jest doskonałe połączenie wysokiej jakości hardware'u z softem (myśle tu o Digi, HD etc-bynajmniej nie o M-Powered) - czego nie zawsze można doświadczyć w większosci innych DAWów.
Gwoli ścisłości:
Pracuje głównie na Cubase i ProTools, zastanawiam się nad Logic ale póki co nie stać mnie i nie mam odwagi. :)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » wtorek 21 sie 2007, 15:17

...chocby tani reaper drozszy samplitude sonar trackcion adobe audition i kilka jeszcze innych....

Miałem np. Sonara na próbie. W SX robię wszystko 4-5 razy szybciej. To już kwestia przyzwyczajeń. Jakbym się przerzucił na cokolwiek innego...oj, sporo nauki nowego programu

Awatar użytkownika
jaca2303

Post autor: jaca2303 » wtorek 21 sie 2007, 19:56

......chocby tani reaper drozszy samplitude sonar trackcion adobe audition i kilka jeszcze innych....

Miałem np. Sonara na próbie. W SX robię wszystko 4-5 razy szybciej. To już kwestia przyzwyczajeń. Jakbym się przerzucił na cokolwiek innego...oj, sporo nauki nowego programu ...

Ja jestem prawie szczęśliwy z reapera (pisałem wyżej czego mi brakuje), a co najważniejsze kupiłem multiefekt zooma który działa jako karta usb i wsio pięknie hula z reaperem, a z cubase le dodawanym do zooma nie?!

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » środa 22 sie 2007, 13:43

Post został usunięty.
[Użytkownik usunął konto]

ODPOWIEDZ