Timbaland - jaki synth używa w utworze z N. Furtado?
...przerazajace!!! przypomina mi sie ZX spectrum!!!! albo inne komputery z 1986 roku...
Co w tym przerażającego? Przecież brzmienie SIDa jest cudowne :)
Co w tym przerażającego? Przecież brzmienie SIDa jest cudowne :)
Re: Timbaland - jaki synth używa w utworze z N. Furtado?
No ostatnio postać ta zaistniała w mediach....no i w porównaniu do Scott Storcha jego produkcja brzmi dojrzalej. Sam już ciekawiłem się jak robi ma czym i w jaki sposób... to co jest na youtube już oglądałem 2 tygodnie temu...lecz pewnych faktów się z tego nie wyciągnie...ewentualnie przypuszczenia... Na teledysku z N. Furtado i Timberlake'iem gra na scenie na jakimś sprzęcie...ale nie wiadomo czy to atrapa czy faktyczny hardware. Jakby na to nie patrzeć jego produkcja jest naprawde dobra
P.S.
N. Furtado robi teraz niezłe kawałki....Jednakże poprzednie jej utwory były bardziej wartościowe duchowo
pozdrawiam
P.S.
N. Furtado robi teraz niezłe kawałki....Jednakże poprzednie jej utwory były bardziej wartościowe duchowo

pozdrawiam
widac zmienila system wartosci :)
i Gwen stefani byla kiedys bardziej rockowa nieco - coz - podazaja za moda, moze w USA ludzie naturalnie sie komformizuja :D "a kiedys palili ale sie nie zaciagali"
i Gwen stefani byla kiedys bardziej rockowa nieco - coz - podazaja za moda, moze w USA ludzie naturalnie sie komformizuja :D "a kiedys palili ale sie nie zaciagali"
- pan_Buczek
...widac zmienila system wartosci :)
i Gwen stefani byla kiedys bardziej rockowa nieco - coz - podazaja za moda, moze w USA ludzie naturalnie sie komformizuja :D "a kiedys palili ale sie nie zaciagali" ...
Nie ona jeda zmienila system wartosci i nie ona jedna sie skonformizowala, mam tylko nadzieje ze Common na nowej plycie nie bedzie juz podazal w strone kanye west'a i zrobi cos na prawde konkretnego i bez udzialu timbalanda czy innych, teraz bardziej popowych niz hip hopowych producentow!!!!!!!!!!
i Gwen stefani byla kiedys bardziej rockowa nieco - coz - podazaja za moda, moze w USA ludzie naturalnie sie komformizuja :D "a kiedys palili ale sie nie zaciagali" ...
Nie ona jeda zmienila system wartosci i nie ona jedna sie skonformizowala, mam tylko nadzieje ze Common na nowej plycie nie bedzie juz podazal w strone kanye west'a i zrobi cos na prawde konkretnego i bez udzialu timbalanda czy innych, teraz bardziej popowych niz hip hopowych producentow!!!!!!!!!!
- pan_Buczek
......widac zmienila system wartosci :)
Nie ona jeda zmienila system wartosci i nie ona jedna sie skonformizowala, mam tylko nadzieje ze Common na nowej plycie nie bedzie juz podazal w strone kanye west'a i zrobi cos na prawde konkretnego i bez udzialu timbalanda czy innych, teraz bardziej popowych niz hip hopowych producentow!!!!!!!!!!...
to tak przy okzaji bo do tematu pasuje jak swini siodlo
Nie ona jeda zmienila system wartosci i nie ona jedna sie skonformizowala, mam tylko nadzieje ze Common na nowej plycie nie bedzie juz podazal w strone kanye west'a i zrobi cos na prawde konkretnego i bez udzialu timbalanda czy innych, teraz bardziej popowych niz hip hopowych producentow!!!!!!!!!!...
to tak przy okzaji bo do tematu pasuje jak swini siodlo

No jeśli mowa tu o kanye west'cie to od razu nasuwa się sampling...to już nie ten sam klimat...Timbaland mimo że też sampluje to nie pozostawia dużo tego samplowanego klimantu...
Produkcje rapowe nie zmieniają się w popowe...To jest poprostu skutek ewolucji patentów. Jeśli by cały czas rap opierał się tylko na samplingu bez syntez i żywych partii instrumentalnych, znudziłby się
No jeśli mowa tu o kanye west'cie to od razu nasuwa się sampling...to już nie ten sam klimat...Timbaland mimo że też sampluje to nie pozostawia dużo tego samplowanego klimantu...
Produkcje rapowe nie zmieniają się w popowe...To jest poprostu skutek ewolucji patentów. Jeśli by cały czas rap opierał się tylko na samplingu bez syntez i żywych partii instrumentalnych, znudziłby się

Common na nowej plycie nie bedzie juz podazal w strone kanye west'a
Kanye wyprodukował 90% nowego Commona. Który już jest. I brzmi podobnie do Be i płyt Kanye.
Kanye wyprodukował 90% nowego Commona. Który już jest. I brzmi podobnie do Be i płyt Kanye.
- pan_Buczek
wiem o tym ze bedzie podobna do "be" bootlega nawet juz slyszalem i podobal mi sie. co do samego kanye to bywa rozny a ostatnio zdarzaja mu sie straszne popeliny, np stronger czy ten kawalek z johnem meyerem i balem sie o to ze kanye takie klimaty wpusci do commona.
A co do samplingu w hip hopie to sam juz nie sampluje tak duzo, wiecej gram ale jakos niezbyt blisko mi do tego odlamu bardziej popowego
A co do samplingu w hip hopie to sam juz nie sampluje tak duzo, wiecej gram ale jakos niezbyt blisko mi do tego odlamu bardziej popowego
no ale dzieki temu ze to mniej hopowe to trafia do ludzi ktorzy wczesniej nie sluchali pop-u, ja tego Timbalanada to w celach zawodowych poznaje - ale przyznam sie szczerze ze podobaja mi sie kawalki , gdzie jest bardziej otwarta forma a i duzo jest zawartych odniesien do world music
duzo jest zawartych odniesien do world music...
No już od kilku lat jest moda żeby tłuste werble zastępować clapami a hihaty garkami...Orientalne dźwieki zaakceptowały się w modzie muzyki...więc stosując to nie wynalazł patentu...jedynie wytworzył swój klimat...
Jak słysze synteze + orientalne gary to odrazu nasuwa mi sięTimbaland
No już od kilku lat jest moda żeby tłuste werble zastępować clapami a hihaty garkami...Orientalne dźwieki zaakceptowały się w modzie muzyki...więc stosując to nie wynalazł patentu...jedynie wytworzył swój klimat...
Jak słysze synteze + orientalne gary to odrazu nasuwa mi sięTimbaland