Ustalanie tempa w Cubase i E-mu Power FX

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
grembo
Re: Ustalanie tempa w Cubase i E-mu Power FX

Post autor: grembo » sobota 07 lip 2007, 18:51

jesli cos mialoby byc wyzszym ACID to Ableton

Cubase nie moze byc traktowany jako zamiennik

Dopasowywanie temp audiotrack (odpowiednio obrobionych) do zmian tempa (rowniez i midi) jest mozliwa

To ze nikt nie odpowiedzial nie znaczy ze nie ma takiej opcji - ja jej nie znam :) wiem jak sie to robi z audio - bo to przede wszystkim robie :)

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » sobota 07 lip 2007, 22:48

Eeee. chyba jednak acidowi 6.0 pro bliżej do cubase'a niz do abletona... Abletona nie trawię, nigdy nie mogłem zrozumiec tego interfejsu.

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » niedziela 08 lip 2007, 00:25

no skupili sie na live - ale ta praca z loopami jest prostsza (choc za cholere nie wiem czemu w Abletonie nie ma nozyczek). W widoku aranzem (inie scenami) wszystko wyglada prawie ze jak w acidzie). Z midi racuje sie znosnie, ma wspaniale wbudowane efekty

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » niedziela 08 lip 2007, 00:31

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 07:36 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » wtorek 10 lip 2007, 13:52

Odpowiedzią będą partie "duszków":

"You can hold Alternate down and drag and drop the part to do a normal copy. Or, hold down Shift and drag and drop the part to get a Ghost copy.

The Ghost copy means that when you do any edits in the original part, when you close the editor, all the Ghost copies will also be updated. Similarly, when you edit a Ghost part and close the editor, you will be prompted if you want to keep the part as a Ghost copy, or as a new individual part."

P.S. Dla tych, co trafią tu poprzez wyszukiwarkę - warto zajrzeć także tutaj:
Tracktion vs Reaper
...
Juz mam! te "duszki w sx robi sie metodą drag and drop z wcisniętym atl+shift. mam tez jeszcze jedno pytanko, załóżmy, że mam projekt składający się z 20tu scieżek midi i chcę tylko jedną z tych sciezek zamienic w scieżkę audio (np. wav), czy istnieje jakis szybki sposób na taka konwersję? jak wy sobie z tym radzicie?

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » wtorek 10 lip 2007, 18:36

Halo, halo? czy sa tu jacyś użytkownicy cubase?

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » wtorek 10 lip 2007, 19:28

albo wciskasz S (solo) i mixdown - z opcja zeby umeiscil jako audio track i w pool, albo tymczasowo Freeze

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » wtorek 10 lip 2007, 20:31

...albo wciskasz S (solo) i mixdown - z opcja zeby umeiscil jako audio track i w pool, albo tymczasowo Freeze...
Dzięki wielkie grembo! wychodzi na to, ze tylko ty na tym forum znasz sie na cubase i w dodatku chętnie dzielisz się tą wiedzą. Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki za pomoc!

Awatar użytkownika
Vocel

Post autor: Vocel » środa 11 lip 2007, 07:12

czy w LE jest 'beat calculator'? sprawdz wszystkie zakladki, jezeli tak to: odtwarzaj utwor (z wlaczeniem tego) i klikaj mysza do tempa i wychodzi ci jaki to beat...jezeli tej opcji nie ma to czytaj sugestie Gremba :( ps. ja mam wersjie SE Cubase i juz jest ten bajerek :)
musze zaczac traktowac siebie powazniej

ODPOWIEDZ