Heh, wpadłem na ten sam pomysł i kupiłem w Digistore za 20 usd :) Dzięki w każdym razie.
A co do zmiany platformy - działałem już na Kubusiu, działałem na Nuendo, teraz mam PT i absolutnie tego nie żałuję. Do montażu i produkcji rewelacja. I bardziej mi sie podoba :) Po prostu lubię PT i basta. I tylko nie pisz mi Koval, że Kubuś lepszy. Takie dyskusje się już na forum toczyły nieraz i konkluzja może być tylko jedna - jeden lubi pipki, drugi rybki. Są to znakomite programy, ten ma to, ten tamto i już. Zależy co komu jest potrzebne w danej chwili. Na moje potrzeby PT jest w sam raz.
A co do męczarni... Przynajmniej mam legalny, dobry program za niewielkie pieniądze. Jasne, że wtyczek trzeba trochę dokupić itd., ale w innych DAW-ach zazwyczaj też nie uciągnie się wyłącznie na pokładowych. Co do zniknięcia PT ze studiów - nie byłbym tak bardzo przekonany. Jednak HD to standard światowy i jeszcze tak długo zostanie. A jego okrojony młodszy braciszek też jest niczego sobie i przede wszystkim kompatybilny z HD i TDM.
Przyznam tylko, że wkurzający może być sam fakt, iż taka opcja jak export do MP3 jest dodatkowo płatna. Ale coś za coś. Mam program za 1000 zł, to nie mogę wymagać cudów.
Pozdrawiam!
WM
Pro Tools MP a MP3
Re: Pro Tools MP a MP3
Przyznam tylko, że wkurzający może być sam fakt, iż taka opcja jak export do MP3 jest dodatkowo płatna. Ale coś za coś. Mam program za 1000 zł, to nie mogę wymagać cudów.
Ale Lame jest za darmo i brzmi zdecydowanie lepiej niz "pokladowy" konwerter w kubusiu. Z PT nie porownywalem, bo nie bylo potrzeby - z PT u mnie wiekszosc wychodzi jako wav, jak trzeba mp3, to... jest Lame
Ale Lame jest za darmo i brzmi zdecydowanie lepiej niz "pokladowy" konwerter w kubusiu. Z PT nie porownywalem, bo nie bylo potrzeby - z PT u mnie wiekszosc wychodzi jako wav, jak trzeba mp3, to... jest Lame