Reverby, reverby

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Ja-cek
Re: Reverby, reverby

Post autor: Ja-cek » środa 18 kwie 2007, 17:22

Ja osobiście aktualnie składam na hardware'owy reverb Lexicona (MPX200 na początek) z możliwością pracy jako vst. Z dwóch powodów: po pierwsze - chciałbym toto wykorzystać też na scenie, po drugie - algorytmy lexicona są sprawdzone i uznane :D
www.surogat.pl

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Post autor: fabian » środa 18 kwie 2007, 22:26

IK Multimedia CSR bije imho wszelakie wtyki reverbowe (oprocz impulsowych)!!
brzmienie rewelacyjne, a mozliwosci edycyjne zadowola bardziej zagorzalych desperatow!!

minus - spore obciazenie cpu
the Sun Personality

Awatar użytkownika
peak

Post autor: peak » czwartek 19 kwie 2007, 09:33

...IK Multimedia CSR bije imho wszelakie wtyki reverbowe (oprocz impulsowych)!!
brzmienie rewelacyjne, a mozliwosci edycyjne zadowola bardziej zagorzalych desperatow!!

minus - spore obciazenie cpu...
A tak naprawdę to i tak do Lexicona 960L ciągle niewiele wtyczek może startować...
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]

Awatar użytkownika
kaslab

Post autor: kaslab » czwartek 19 kwie 2007, 09:39

......IK Multimedia CSR bije imho wszelakie wtyki reverbowe (oprocz impulsowych)!!

Również z czystym sumieniem polecam CSR są b.dobre.

Radze też zainteresować się nowymi Lexiconami MX300 i MX500 są już dostępne w ... Stanach... A ich cena/możliwości jest rewelacyjna !!

Połączenie poprzez Firewire działa jako VST nie trzeba już się bawić z toną kabli i połączeń...
Producent

R.B.

Post autor: R.B. » czwartek 19 kwie 2007, 12:58

.........IK Multimedia CSR bije imho wszelakie wtyki reverbowe (oprocz impulsowych)!!

Radze też zainteresować się nowymi Lexiconami MX300 i MX500 są już dostępne w ... Stanach... A ich cena/możliwości jest rewelacyjna !!

Połączenie poprzez Firewire działa jako VST nie trzeba już się bawić z toną kabli i połączeń......
a w polsce jak w polsce - Lexikon MX 500 za 2600 zeta a w stanach po przeliczeniu 1500zł To jest nasza ukochana Polska!
Pozdrawiam
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Jerry-disco

Post autor: Jerry-disco » czwartek 19 kwie 2007, 14:07

Zbynia miał na myśli żebyś się przyjrzał swojemu hostowi ...
Aaa! Rozumiem. No nie, z tym to nie ma problemu. Ale juz ustalilem, ze brak pliku programu wynika z bledow w systemie, ktore od jakiegos czasu juz mam (bledne zapisywanie danych). Sprobuje jeszcze raz zainstalowac na innym dysku i sprawdze. Choc skoro on tak duzo pamieci potrzebuje, to nie widze dobrze jego dzialania, bo u mnie sie czesto wiesza system, nawet jak nie korzystam z takich pamieciozernych programow. Ale sprobuje.
[addsig]
disco 80

R.B.

Post autor: R.B. » piątek 20 kwie 2007, 09:58

Połączenie poprzez Firewire działa jako VST nie trzeba już się bawić z toną kabli i połączeń......
Witam !
Czy ten np. Lexicon MX500 połączony przez Firewire ODCIAŻA procezor czy dziala tak jak wtyka VST i zabiera mocy procka?
Ma ktos to cudo i wie moze wiecej na ten temat?
Pozdrawiam
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » piątek 20 kwie 2007, 11:05

odciaza procesor

R.B.

Post autor: R.B. » piątek 20 kwie 2007, 12:43

...odciaza procesor...
Dzieki!
Ciekawe to ujstrojstwo .Trzeba szukac i zakupic w Stanach !
Pozdrawiam

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 20 kwie 2007, 14:27

............IK Multimedia CSR bije imho wszelakie wtyki reverbowe (oprocz impulsowych)!!

a w polsce jak w polsce - Lexikon MX 500 za 2600 zeta a w stanach po przeliczeniu 1500zł To jest nasza ukochana Polska!
Pozdrawiam...
to jest przedewszystkim clo europejskie - nie zapominaj o tym.....plus koszta transportu przechowywania i cala masa innych
rozejrzyj sie w europie - przynajmniej bedziesz mial gwarancje

ODPOWIEDZ