Taka specyfika płyty CD że AudioCD tylko w 44.1 kHz /16bit. Nero przyjmuje pliki o większym próbkowaniu ale zanim je nagra robi brutalny i w efekcie kiepawy downsampling. Dlatego nie warto wrzucać mu takiego materiału, a przygotować go w programie który zrobi to dobrze...
[addsig]
Wypalanie w Nero CD, 192kHz?
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>
Re: Wypalanie w Nero CD, 192kHz?
Czyli w mojej produkcji robie tak: Nagrywanie w SOnar 24/192, zapisanie w 24/96 i wypalenie waw w Nero w 24/96. Czy to dobra droga ?, czy nic nie stracę ?
...
No co drugiego sampla stracisz... to pewnie jest straszna strata... zastanów się czy warto!!!
[addsig]

No co drugiego sampla stracisz... to pewnie jest straszna strata... zastanów się czy warto!!!

[addsig]
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.
a tak jest wielowymiarowy.
A propos SACD - jest w ogole taki program, ktory wypala SACD? I co mu trzeba przygotowac?
Jestem przystojny i młody
Ja jestem tylko ciekaw co to za nagranie w którym koniecznie potrzebujesz 24bit/192 kHz ?
Wg mnie 24 bit/44.1 wystarczy. Bo co z tego że nagrasz w 192 czy nawet 96 jesli nie dasz rady tego odtworzyć na zwykłym sprzęcie Audio. Wtym wszystkim bardziej liczy się głębia bitów a nie khz .
Wg mnie 24 bit/44.1 wystarczy. Bo co z tego że nagrasz w 192 czy nawet 96 jesli nie dasz rady tego odtworzyć na zwykłym sprzęcie Audio. Wtym wszystkim bardziej liczy się głębia bitów a nie khz .
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
- AllShotgun
Wszystko OK ale to właściwie dla czego jest walka o te kHz, Przecież np. karty Linx maja 200 kHz, jak dla panów kiloherce są nie ważne to po co producenci robią takie karty ? (dynamika i bity)

Cześc jestem gitarzystą już 13 lat i studentem dzienikarstwa. Bardzo lubie home-recording, mam E-mu 0404...
...Wszystko OK ale to właściwie dla czego jest walka o te kHz, Przecież np. karty Linx maja 200 kHz, jak dla panów kiloherce są nie ważne to po co producenci robią takie karty ? (dynamika i bity)
...
jak to mówią w fabryce Lynx'a -
skoro technika na to pozwala, to dlaczego tego nie wykorzystać?

jak to mówią w fabryce Lynx'a -
skoro technika na to pozwala, to dlaczego tego nie wykorzystać?

liczy sie i jedno i drugie bo obydwa zwiekszaja dokladnosc sygnalu - opisywanego zreszta w dwoch wymiarach
z tymze czestotliwosc jest w miare wystarczajaca gorzej z rozdzielczoscia bitowa wiec lepiej korzystac z 24 bitow - oczywiscie tyczy sie to materialu ktory wykorzysta ta dynamike bo zwykle nagranie popowe nie potrzebyje takiej dynamiki........
z tymze czestotliwosc jest w miare wystarczajaca gorzej z rozdzielczoscia bitowa wiec lepiej korzystac z 24 bitow - oczywiscie tyczy sie to materialu ktory wykorzysta ta dynamike bo zwykle nagranie popowe nie potrzebyje takiej dynamiki........