...no nie wiem czy to az taka sytuacja
ja nie mam Cubase 4 (na razie), na SL3 mialem podobnie, tyle ze u mnie wszystkie komunikaty laczyly sie na poczatku traku w gigantyczny akord :) metoda podana przeze mnie pomogla
Dokładnie mam ten sam problem. Wielkie, wielkie dzięki za odpis.
Pozdrawiam.
Cubase 4 - nagrywanie MIDI
www.homstudio.com.pl
Re: Cubase 4 - nagrywanie MIDI
W sumie to dziwna sprawa, wczesniej przy Emu1212m i Athlon2000+ nie bylo tego problemu.
Teraz kupilem Focusrite Saffire 26 IO i nowy komputer (reszta czyli klawiatura i DAW pozostaly bez zmian) i pojawilo sie to dziwactwo.
Dlatego nie potrafie okreslic przyczyny czegos podobnego, przychodza mi do glowy 2 rzeczy:
- synchronizacja - problemy zwiazne z Firewire (poprzednia karta PCI)
- synchronizacjacja - zwiazana z Focusrite.
Teraz kupilem Focusrite Saffire 26 IO i nowy komputer (reszta czyli klawiatura i DAW pozostaly bez zmian) i pojawilo sie to dziwactwo.
Dlatego nie potrafie okreslic przyczyny czegos podobnego, przychodza mi do glowy 2 rzeczy:
- synchronizacjacja - zwiazana z Focusrite.
Re: Cubase 4 - nagrywanie MIDI
...W sumie to dziwna sprawa, wczesniej przy Emu1212m i Athlon2000+ nie bylo tego problemu.
- synchronizacjacja - zwiazana z Focusrite....
Być może to firewire. U mnie też problem występuje na tym łaczu. Poprzednia karte echo layla naq pcii - wszystko było ok.
Najważniejsze że wszystko już działa.
- synchronizacjacja - zwiazana z Focusrite....
Być może to firewire. U mnie też problem występuje na tym łaczu. Poprzednia karte echo layla naq pcii - wszystko było ok.
Najważniejsze że wszystko już działa.
www.homstudio.com.pl