...Tak jest, ale niestety nie kazdy dysponuje mozliwoscia eksportu mastera do DDP (Disc Description Protocol)...
Amen.
[addsig]
Jak zmniejszyć prędkość zapisu w Nero?
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
Re: Jak zmniejszyć prędkość zapisu w Nero?
Tak jest, ale niestety nie kazdy dysponuje mozliwoscia eksportu mastera do DDP (Disc Description Protocol)
Przez miesiac kazdy
Przez miesiac kazdy

ladnie pokazuje do jakiej predkosci dana nagrywarka pracuje z wartoscia CLV a od jakiej predkosci juz przestawia sie na ZONE CLV. Zaleca sie uzywanie predkosci CLV (stalej predkosci katowej)
Zanim nas ktos opieprzy, to OCZYWISCIE CLV to constant LINEAR velocity - ale na szczescie wiemy, o co chodzi
Zanim nas ktos opieprzy, to OCZYWISCIE CLV to constant LINEAR velocity - ale na szczescie wiemy, o co chodzi

...Feurio ( http://www.feurio.de ) ladnie pokazuje do jakiej predkosci dana nagrywarka pracuje z wartoscia CLV a od jakiej predkosci juz przestawia sie na ZONE CLV...
Zainstalowałem ten program, ale nie mogę dojść, jak go zastosować w celu sprawdzenia prędkości odpowiednich dla CLV/Zone CLV. Czy mógłby mnie ktoś oświecić
Zainstalowałem ten program, ale nie mogę dojść, jak go zastosować w celu sprawdzenia prędkości odpowiednich dla CLV/Zone CLV. Czy mógłby mnie ktoś oświecić

Sprobujemy :)
Uruchamiamy Feurio -> zakladka na gornej belce Program -> wybieramy Copy CD -> wyskakuje nowe okienko z masa informacji i ustawien. W tym okienku jest obramowanie 'Settings' a w tym obramowaniu informacja 'Writing Speed' gdzie pokazane sa obslugiwane predkosci nagrywarki wraz a adnotacja czy jest to predkosc CLV czy tez ZONE-CLV
...pokazane sa obslugiwane predkosci nagrywarki wraz a adnotacja czy jest to predkosc CLV czy tez ZONE-CLV...
No niestety, pokazuje mi tylko prędkości, bez adnotacji. Mówi mi też, że DRIVER jest INCORRECT, bez różnicy, który wybiorę. Gdzieś tam wyczytałem, że jak będą problemy tego typu, to szukać na feurio.com, ale na razie nic tam nie znalazłem...Co robię nie tak?
No niestety, pokazuje mi tylko prędkości, bez adnotacji. Mówi mi też, że DRIVER jest INCORRECT, bez różnicy, który wybiorę. Gdzieś tam wyczytałem, że jak będą problemy tego typu, to szukać na feurio.com, ale na razie nic tam nie znalazłem...Co robię nie tak?
No niestety, pokazuje mi tylko prędkości, bez adnotacji. Mówi mi też, że DRIVER jest INCORRECT, bez różnicy, który wybiorę. Gdzieś tam wyczytałem, że jak będą problemy tego typu, to szukać na feurio.com, ale na razie nic tam nie znalazłem...Co robię nie tak?...
Dziwne.
Mam dwie nagrywarki podpiete
stara jak swiat HP 8200 oraz nowa LG DVD.
Przelaczajac na DVD pokazuje predkosci a adnotacjami (CLV czy ZONE-CLV) a jak wybieram stara HP to pokazuje tylko predkosci bez adnotacji. Jednak to calkiem zrozumiale bo stara HP potrafi nagrywac z max x4
Skoro driver jest incorrect to wiadomo gdzie problem - trzeba znalezc dobry driver :)
Nie wiem dokladnie jaki komunikat Ci wyskakuje, zreszta sprawdz czy w ogole mozesz cokolwiek nagrac pomimo zlego drivera.
Feurio zawsze poza tym radzil zainstalowac nowe ASPI Driver
...Tak jest, ale niestety nie kazdy dysponuje mozliwoscia eksportu mastera do DDP (Disc Description Protocol)
Przez miesiac kazdy
...
gearsoftware gearpromastering
[addsig]
Przez miesiac kazdy

gearsoftware gearpromastering
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej