Nuedno - problem z metronomem

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
JacekH
Re: Nuedno - problem z metronomem

Post autor: JacekH » wtorek 07 lis 2006, 22:36

W okienku MIDI in Activity metronom se stuka ale wyłącznie wizualnie a gdzie jest dźwięk?...
Zaraz zaraz. Pisałeś o metronomie audio, nie MIDI - o czym teraz wspominasz. Metronom MIDI wysyłasz na jakiś port MIDI. Pytanie na jaki i czy na tym porcie MIDI jest jakikolwiek instrument, który da Ci dźwięk?

Jacek

Damien

Post autor: Damien » piątek 10 lis 2006, 15:53

...W okienku MIDI in Activity metronom se stuka ale wyłącznie wizualnie a gdzie jest dźwięk?...
Zaraz zaraz. Pisałeś o metronomie audio, nie MIDI - o czym teraz wspominasz. Metronom MIDI wysyłasz na jakiś port MIDI. Pytanie na jaki i czy na tym porcie MIDI jest jakikolwiek instrument, który da Ci dźwięk?

Jacek...

Powiem tak, chodzi o ten bipek który jest dostępny po zainstalowaniu nuendo w wersji 3 - bardzo mi odpowiadał. Widzałem u kolegi w studio tą sama wersję nuendo i bipek jest ten sam. A teraz ni z tego ni z owego nie da sie nijak z powrotem tego ustawić, a notabene ustawienia sa identyczne jak przed awarią - chyba że nie szukałem w jakiejś ukrytej szparze :) - ale zaznaczam musiałby byc bardzo dobrze ukryta.

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » piątek 10 lis 2006, 23:12

No to jak nie MIDI, to pewnie znowu mówimy o audio Jak otworzysz VST Connections, zakładka Outputs - to czy po prawej stronie przy danej szynie wyjściowej masz napis Click? Jeśli nie - to kliknij tam... ;)

Jacek

Damien

Post autor: Damien » sobota 11 lis 2006, 11:12

Ha, a ja nie powiedziałem że nie midi. Niestety w tym miejscu nie ma u mnie żadnego click'a. Powiem więcej w żadnej zkładce w Vst Connection nie ma takiej wzmianki.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » sobota 11 lis 2006, 11:17

...Ha, a ja nie powiedziałem że nie midi. Niestety w tym miejscu nie ma u mnie żadnego click'a. Powiem więcej w żadnej zkładce w Vst Connection nie ma takiej wzmianki....

Ktore Nuendo?
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » sobota 11 lis 2006, 19:04

> "Powiem tak, chodzi o ten bipek który jest dostępny po zainstalowaniu nuendo w wersji 3 - bardzo mi odpowiadał."

Bipek, jak powiadasz jest metronomem audio, bo Nuendo może wysyłać metronom MIDI, tylko czym zagra to już Twój interes. W Nuendo 3 metronom w VST Connection zaznacza się klikając w kolumnie Device Port na wysokości nazwy szyny. Ale to już Ci napisałem. "Separate Click Bus
A dedicated click bus lets you patch the metronome signal to any studio, headphone or control room bus, whereby volume and panorama may be adjusted individually." I jeśli nadal nie potrafisz tego włączyć sugeruje telefon do dystrybutora, kiedy będziesz przed komputerem.

Jacek

z

Post autor: z » niedziela 12 lis 2006, 01:13

Krakowany soft tak ma. Tak ma?

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 12 lis 2006, 15:55

nie - bo krakerzy to nie idioci.......

a juz pare razy sie zdarzalo ze i poprawali soft...nie tylko audio ale i gry i programy.......

a co do cubase/nuendo to srednio raz w tygodniu ma tos z tym problem.....po co sie meczyc?

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » niedziela 12 lis 2006, 16:18

> VST Connection zaznacza się klikając w kolumnie Device Port
Oczywiście (pisałem nocą... ) Nie w Device Port, a nową kolumnę nazwaną Click, która kieruje metronom do danej szyny.

Jacek

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » niedziela 12 lis 2006, 16:39

...nie - bo krakerzy to nie idioci.......

a juz pare razy sie zdarzalo ze i poprawali soft...nie tylko audio ale i gry i programy.......

taaa, tyle ze daleko do jakiejs zasady
pierwszy z brzegu przyklad: wezmy np. Wavelab 4 i jego "arktyczne" czy inne "wodne" wszystkie wersje wyzsze niz 4.0c, a tam w oknie montazu wszelkie odmiany funkcji recreate audio files' - jakos oryginalny dziala - delikatnie mowiac - lepiej..
(nie radze probowac tych opcji na piracie, jesli edytowany projekt jest wazny, bo bedzie placz)

sprawdzane wielkorotnie na roznych PC i roznych piratach

(temat delikatny, wiec na wszelki wypadek dodam, ze mam jak najbardziej WL legale i w studio i w domu)
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

ODPOWIEDZ